Paris 2/3

Toisena päivänä herättiin lämpimään ja aurinkoiseen päivään ja lähdettiin etsimään jotain aamupala paikkaa.


Hotellin vierestä löytyikin kiva paikka mistä sai ranskalaisen aamupalan joka sisälsi siis patonkia, kroisantin hilloills, teetä ja appelsiinimehua.


Aamupalan jälkeen metroasemalle ja kohti Sacré-Coeurin kirkkoa!


Maisemat oli upeat ja mutta harmiksemme kovin pitkälle ei näkynyt, koska oli pilviä. Ehdottomasti kuitenkin vierailun arvoinen paikka ja aurinko paistoi niin oli kiva olla ulkona!

Ulkoilun jälkeen suunnattiin metrolla Printemps -tavaratalon luo. Näihin tavarataloihin ei kannata shoppailemaan mennä jos matkabudjetti on pieni, sisältä löytää nimittäin niin Chanelin, Louis Vuitton kuin Pradankin shopit vain muutamia mainitakseni. Mutta jos haluaa mennä vain ihailemaan ihania tuotteita niin tämä on oikea paikka myös sille! ;) Tavarataloon saa -10% -alennuskortin kun on ulkomaalainen joten se kannattaa ehdottomasti muistaa hyödyntää jos jotain on ostamassa. Kaikki merkit eivät tätä alennusta kuitenkaan anna, esimerkiksi Chanel ja LV eivät anna tietenkään tätä.


Valimoima tässä tavaratalossa on todellakin huikea, mutta palvelu oli todella huonoa. Myyjiä saa odotella ja ei voi missään nimessä olettaa, että joku kysyisi voiko olla avuksi vaan itse pitää mennä kysymään toisien merkkien kassoilta voivatko he soittaa myyjän paikalle, jotta voit maksaa toisen merkin ostoksen. Tästä asiasta jäi vähän paha maku suuhun kun kuitenkin ostin melko kalliin huivin. Osa ostokokemusta on ainakin minulle se, että minua palvellaan hyvin ja arvokkaasti.

Tämän jälkeen vuorossa oli viereinen tavatalo, Lafayette. Tämä tavaralo on Euroopan suurin ja tämän tavaratalon kymmenestä kerroksesta löytyy myös lompakkoystävällisempiä tuotteita vaikka toki iso osa on myös luksusmerkkejä. Lafayette antaa myös infotiskiltä -10%-kortin ulkomaalaisille kun esittää heille passin. Täällä me oikeastaan ihailtiin vain kaunista taloa, ostettiin vauvanvaatteita serkkuni vastasyntyneelle vauvalle ja syötiin lounasta.


Tavaratalojen jälkeen lähdettiin etsimään Chanelin liikettä, koska haluamaani ei löytynyt tavaratalojen pienistä Chanelshopeista. Mentiin ympäri kaupunkia ja kukaan ei tuntunut tarkkaan tietävän miten juuri haluamamme tielle päästään. No kartan avulla sitten mentiin ja löydettiin vihdoin perille. No siinäkään Chanelissa ei ollut ja sillon myyjä suositteli menemään toiseen Chanelin liikkeeseen joka sijaitsi kuulemma "just across the road". Olin tässä vaiheessa jo tottunut ranskalaisten neuvoihin joten varmistin vielä, että ai ihan toisella puolella tietä, tällä samalla tiellä Rue Royalilla? "yes yes, across the road, next to Roberto Cavalli". No ei paljon näkynyt Chaneleita saatika sitten Roberto Cavalleja.

Turhauduttiin ja päätettiin lopettaa etsiminen ja vain kävellä kaupunkia ympäri ja katsoa muita asioita. Noin kolmen-neljän korttelin päässä tuli vastaan Chanelin liike, juurikin sen Cavallin vieressä. No sielläkään ei ollut haluamaani ja kysyin onko vielä jossain lähellä toista liikettä ja myyjä kertoi, että nurkan takana on lippulaivamyymälä. Pyysin häntä näyttämään kartalla, että se tosiaan olisi lähellä mutta hän astuikin liikkeestä ulos ja näytti liikkeen meille. Tätä mä halusin! Rue Cambonin lippulaivasta löytyi sitten juurikin se mitä mä halusin ja kaikki muukin.


Tämän yhdeksän tunnin kävelyn jälkeen oltiin ihan hajalla, suunnattiin ravintolaan ja nopeasti hotellille rentoutumaan, että jaksettaisiin vielä sunnuntaina kiertää vähän nähtävyyksiä!

1 kommentti:

  1. Aivan ihania kuvia :) Pariisiin on päästävä ensi keväänä! Jos pääsemme Madridiin vaihtoon, niin sieltä pääsee melko nopsaa Pariisiinkin :)

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -