Paris 1/3

Perjantaiaamuna klo 7.35 Finnairin kone lähti kohti Pariisia. Charles De Gaullen -lentokentältä me ostettiin juna- sekä metroliput jolla päästäisiin keskustaan ja hotellille. Junan kertalippu maksoi 9,50€ joten on varmasti edullisin keino päästä pois lentokentältä. Me ostettiin kolmen päivän metroliput meille ja ne oli parinkympin luokkaa muistaakseni.


Perillä Pariisissa meitä odotti pilvinen ja sateinen mutta melko lämmin sää. Hotellimme sijaitsi Saint Michel metropysäkin vieressä ja toisella puolella Seineä oli mm. Notre Damen katedraali ja Louvre. Hotellimme oli Citadines Prestige Saint-germain-des-pres Paris -niminen ja oikein kiva hotelli. Hyvä sijainti, hyvä palvelu, hyvä aamupala, modernit huoneet joissa oli kylpyhuoneessa kylpyamme! Tää oli mulle tosi tärkeää, koska olin haaveillut kylvyistä jo monta kuukautta kun kotona on vain tavallinen suihku! Ennen kaikkea hotellihuone oli todella tilava, vaikka olin kuullut kaikkea muuta Pariisin hotelleistä! Meillä oli jopa pieni keittiö huoneessa.


Me suunnattiin sitten heti aamulla lähimmäiselle juna-asemalle mistä lähtisi RER A -juna joka veisi meidät Val d'Europe -pysäkille jonka vieressä sijaitsee La Valleé Village -outletkylä ja sen välittömässä yhteydessä oleva ostoskeskus. 

Noissa junissa pitää olla tarkkana, että valo on päällä juuri siinä pysäkillä johon olet menossa. Jos olisimme esimerkiksi ottaneet tämän RER A -junan olisi matkamme tyssännyt Noisy-Le-Grand - Mont-d'est -pysäkille. Junia menee kuitenkin ihan kokoajan!

Outletkylä oli erittäin pieni verrattuna moneen jossa olen käynyt mutta löytyihän täältä esimerkiksi Jimmy Choo (<3), Michael Kors, Burberry, Céline, DVF, Givenchy, Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo ja Tommy Hilfiger näin muutamia mainitakseni.


Omat ostokseni olivat hyvin vähäiset tältä reissulta ja ostin ainoastaan jotain Jimmy Choolta ja Massimo Duttilta. Givenchyltä jäin kaipaamaan erästä aivan täydellistä nuden ja vaaleanpunaisen väliltä olevaa Antigona -laukkua jossa oli pari pientä niittiäkin. Se olis tonnilla lähtenyt kotiin eli reilu 600€ halvemmalla kun mitä alkuperäinen hinta oli. No se jäi sinne kuitenkin Ostoskeskus oli hyvä tapa viettää tämä sateinen päivä kun ei ulkonakaan tehnyt pahemmin mieli olla, mutta en välttämättä lähtisi toista kertaa sinne ellei Pariisin matkani olisi pidempi tai sataisi vettä.

Shoppailtua lähdettiin takas hotellille ja mä menin ihanaan kuumaan kylpyyn rentoutumaan hetkeksi.


Sitten laittauduttiin valmiiksi ravintolaan menemiseen. Me valittiin ekana päivänä lähiravintolamme joka oli Thaimaalainen ja ruoka oli todella hyvää!


Ihailtiin myös kauppojen ikkunoita. Tuon mekon mä voisin haluta!


Sellanen oli meidän ensimmäinen päivä, kirjottelen vielä muista päivistä myöhemmin! :)

2 kommenttia:

  1. Oi ihanan näköistä! Tulee ihan harmitus kun katsoo näitä kuvia, ku minunkin piti lähteä Pariisiin nyt huhtikuussa mutta jouduttiin valitettavasti perumaan koko matka..Ehkäpä joku toinen kerta :)

    VastaaPoista
  2. Maija Sofia: No eikun uutta matkaa vaan buukkaan heti kun voi vaan lähteä! :)

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -