It's like money on your bank account

Jokaisella on oma syynsä säästämiselle, joku säästää ensiasuntoa varten, jotku ulkomaan matkaa varten, jotku pahan päivän varalle kun taas joku säästää unelmiensa laukkua varten. Minulla on ollut säästötili jo useamman vuoden ja siirrän sinne rahaa aina sen kuukauden resurssien mukaan, yleensä 150-300€/kk. Joskus enemmän, joskus vähemmän ja joskus taas en yhtään jos on tosi tiukkaa.

 Minulla ei ole ollut mitään tiettyä kohdetta säästämiselle tähän asti, kunhan olen säästänyt säästämisen ilosta. Minua on hymyillyttänyt ajatus siitä, että olisi varaa vaikka mihin jos oikeasti jotain haluaisin. Tähän mennessä en kuitenkaan ole tarpeeksi halunnut mitään joten säästämäni rahat ovat pysyneet koskemattomina. Muutama vuosi sitten säästötilini tyhjeni mm. Christian Louboutinin kenkiä varten mutta nyt en vain ole löytänyt mitään tuotetta mihin olisin halunnut tyhjentää säästötiliäni. Ja hyvä niin, sillä nyt kun päätettiin Joonaksen kanssa lähteä kunnon lomalle ensi keväänä niin rahan överisäästäminen on paljon helpompaa kun on jo kiva aloitus. :) 

Säästäminen taisi alkaa siitä kun suunniteltiin Joonaksen kanssa uuden auton ostamista vuosi sitten ja epäröin "kalliin" auton pankkilainaa ja maksukykyäni joten päätin haastaa itseni säästämään joka kuukausi vähintään sen summan mikä auton maksamiseen olisi mennyt, ihan vain testatakseni miltä tuntuisi olla velassa. :D Tämä taitaa olla sitä aikuistumista kun rahan säästäminen tuntuu kivemmalta kuin itse tuhlaaminen!


Säästötilin lisäksi meillä on kotona kippo johon laitetaan aina kolikot jotka ovat euron kolikkoja pienempiä. Joskus myös euroja ja kaksieuroisia. Tämä säästötapa minulla on ollut ihan teini-iästä asti ja tässä ei todellakaan huomaa säästävänsä vaan kippo täyttyy ihan itsestään. Sitten seuraillaan kipon täyttymistä ja kun on 100€ edestä kolikoita niin viedään pankkiin ja talletetaan sinne säästötilille. Ihan vasta saatinkin satanen täyteen ja käytiin tallettamassa se pankkiin, sen vuoksi kolikkotilanne on näin säälittävä juuri nyt mutta hei, 1,60€ on myös miljoonan alku eikö vaan? ;)

Tuo yleinen säästäminen on onnistunut ihan ilman mitään ongelmaa mutta nyt kun ollaan alettu säästämään matkaa varten niin pitää olla vieläkin tarkempi rahankäytöstä ja säästää entistä enemmän! Olen tehnyt arjessani muutamia muutoksia joiden ansiosta säästän joka kuukausi huomattavan summan rahaa. 

Tein havannoitsimista varten pienen listan asioista mitä olen muuttanut arjessani (1kk säästäminen):

- Luovuin alkuvuodesta ripsienpidennyksistä joihin meni kolmen viikon välein 60€ = 80€ /kk
- Kuntosalikortti = 65€ /kk
- Olen alkanut tekemään eväitä töihin, yleisesti töissä ruuan ostamiseen on mennyt noin 6€/työvuoro /4 työvuoroa viikossa, nyt menee eväiden tekoon ehkä 1-2€ joten säästöä = n. 80€ /kk

= Yhteensä 225€ säästöä /kk


Noiden kiinteiden kulujen lisäksi olen alkanut säästämään muissakin asioissa joista on vaikeaa arvioida paljon säästän kuukaudessa. Olen esimerkiksi vaihtanut osan kosmetiikkatuotteistani edullisempiin.


Moni varmasti ajattelee mun pimahtaneen kun väitän säästäväni rahaa käyttämällä kampaamotuotteita hiustenpesuun mutta kyllä, sitä mieltä minä olen. Käytän Moroccan Oil -tuotteita  ja nuo pullot kestää minulla valehtelematta lähes puoli vuotta. "Perusmarkettishampoo" kestää minulla kuukauden. Nyt kun vertaillaan niin maksan noista yhteensä 40€ kun taas esimerkiksi Lorealin Elvital taitaa olla 4,90€/kpl eli shampoo ja hoitoaine yhteensä noin kympin ja puolessa vuodessahan se tekee sitten 60€. Älytöntä! Syy miksi "markettishampoot" kuluu nopeammin on se, että niitä on jatkettu niin paljon vedellä, että ainetta joutuu käyttämään enemmän. Tsekatkaa vaikka itse missä kohtaa ainesosaluettelossa lukee aqua. :) Joten lompakko kiittää tästä valinnasta ja ennen kaikkea myös hiukset!

Kosmetiikassa olen muuten alkanut säästeliääksi mutta minulla on yksi kosteusvoide mitä käytän ja mistä en luopuisi vaikka se maksaisi miten paljon. Eikä se onneksi nyt niin kallis olekaan! Lisäksi meikkivoiteessa olen tarkka millainen se on mutta en nyt ihan 40€ enää maksaisi siitäkään.

 Muuten olen siirtynyt edullisempiin esimerkiksi putsareissa, kuorinnoissa ja itseruskettavissa. Käytin ennen monta vuotta Cliniquen vaahtoavaa putsaria joka maksoi 37€ kun nykyinen L300 -merkkinen vaahto on 8,90€. Toki se kuluu nopeammin kun Cliniquen mutta kyllä siinä silti säästää. Myös yksin erittäin hyvä säästövinkki on, että käyttäkää niitä kosmetiikkavarastojanne loppuun! En varmasti ole ainoa jolla on 4 suihkusaippuaa, 10 vartalovoidetta ja niin edelleen kaapissa. Olenkin ottanut tehtäväksi käyttää ne loppuun ennen kun ostan yhtäkään uutta. Voisinkin muuten tehdä postauksen joku päivä käyttämistäni ihonhoito- ja hiustuotteista.

Kosmetiikasta johonkin ihan muuhun nimittäin hyötyliikuntaan! En ladannut matkakorttiani yli kuukauteen vaan kävelin kaikkialle. Säästö 24€/kk! Muutenkin minusta on tullut tarkempi auton käytössä, koska bensahan nyt on kallista jos jokin.


Tämä on minun tapani säästää ja näiden lisäksi pyrin shoppailemaan harkitusti, olla ostamatta ruokakaupasta turhia asioita, juoda baareissa ja ylipäätänsä vähän alkoholia ja muita tuollaisia itsestäänselvyyksiä mitä säästökuurilla noudatetaan. Toivottavasti tämä postaus oli teidän mielestä mielenkiintoinen ja joillekin ehkä myös avuksi.

Säästättekö te vai ootteko enemmän sellaisia "make that money, watch it burn"-tyylisiä ihmisiä?

8 kommenttia:

 1. Kiitos, tämä oli todella hyvä postaus :) Itsekin olen välillä ahistunut rasvojen määristä tuolla kaapissa ja 5 eri ripsiväristä, jotka pyörivät meikkipussissa. Olenkin päättänyt, että uutta en osta ennen kuin edellinen on loppu. Kosmetiikkahankintani ovatki vähän kalliimpia, sillä olen löytänyt tuotteet, jotka toimivat hyvin herkällä ihollani, mutta toisaalta maksavat paljon enemmän kuin markettituotteet. Mutta tällä tavalla olenkin saanut karsittua turhat vartalorasvojen ostot, jotka eivät esim. kosteuta tarpeeksi ja niitä tulee käytettyä vaan pari kertaa ennen roskiin päättymistä. Ruokaostoksissaniki olen alkanut suosimaan luomua ja suomalaista, jotka yleensä ovat tuplasti kalliimpia kuin muut. Tässäki olen huomannu, että tuotteet tulee käytettyä kokonaan loppuun, kun ennen jääkaappiin saattoi jäädä homehtumaan useampiki vihannes tai hedelmä. Pienillä asioilla ja päätöksillä oon saanu loppujen lopuksi hyvin säästettyä, vaikka sijoittamani tuotteet ovatki yleensä kalliimpia :)
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä olisi tärkeää, että olisi säästössä rahaa. Edes pahan päivän varalle. Mielestäni ostan melko vähän kosmetiikkaa, mutta mies valittaa, että hänen tavaroille ei ole kylppärissä tilaa... Mutta usein riittää ne tuotteet, joita saan synttärilahjaksi/joululahjaksi tms. Itse ostan ihan jonkun Nivean perusrasvan tai jonkun apteekin voiteen talveksi. Hiustenhoito/muotoiluaineita ehkä tulee ostettua liikaa, haluaa kokeilla aina jotain uutta, jos löytäisi jonkun ihmeaineen :) Mutta tosi hienoa, että nuorempanakin jo ajattelee säästämistä ja kulutustaan, nykyään on niin paljon maksuhäiriöitä etenkin nuorilla.

  VastaaPoista
 3. No kyllä oli hyvä kirjoitus! Itse olen hiljattain tehnyt samansuuntaisia päätöksiä, ihan samanlaisia vaihtamalla kallista merkkiä halvempaan, ajelemalla autolla vain tarpeelliset jne. Vaatekaappia olen päättänyt täydentää vain harkitusti, minimaalisesti. Jotkut unelmat vaatii toteutuakseen vähän pidemmän ajan, mutta on se sen väärtti!
  Sarkka

  VastaaPoista
 4. Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus! Itse olen juuri alkanut säästämään sitä ensiasuntoa varten. Olen myös alkanut tehdä eväät töihin ja vaihtanut kuntosalijäsenyyden puolet halvempaan! Lisäksi teemme ruokaostokset vain kerran viikossa jne. On tosi kiva seurata, kuinka pienillä valinnoilla saa tällainen opiskelijakin säästettyä ;)
  -N

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus ja antaa ajattelemisen aihetta varmasti jokaiselle.
  Minä olen aina käyttänyt kampaamon tuotteita ja kestävät todellakin kauemmin kuin kaupan tuotteet. Saman olen huomannut myös kaupan suihkugeeleistä verrattuna esim. Body Shopin vastaaviin.

  Minä säästän kuukausittain muutaman satasen rahastoihin (olen tehnyt sitä jo n. 8 vuotta) enkä ole kertaakaan ottanut rahaa sieltä pois. Olen nimennyt sen eläkerahastokseni, koska kun pääsen eläkkeelle ei varmasti mitään eläkkeitä ole enää olemassakaan.

  VastaaPoista
 6. Mä oon ihan hirveen säästeliäs. Harvoin säästän mitään varsinaista juttua varten, yleensä vain pahan päivän varalle. Nyt varsinkin, kun opiskelut loppuu pian, niin jännään, että jos en heti opiskelujen loputtua saakaan töitä. Kuinka kauan joudun kitkuttelemaan säästöillä... Odotan niin sitä hetkeä, kun pääsen kunnolla töihin ja voin alkaa säästää omaa asuntoa varten :) sit olis vihdoinkin kunnon syy, mitä varten säästää

  VastaaPoista
 7. säästämisestä tulee mieleen, kun jotkut monesti blogeissa ihmettelee miten joillain on varaa ostella kaikenlaista. no ehkäpä juuri sen takia, kun käyvät töissä ja säästävät kuussa tietyn summan rahaa tai ovat nuoresta asti säästäneet ehkä jotain tiettyä asiaa varten.

  tai jos ostetaan jotain isompaa/kalliimpaa, yritetään ehkä tinkiä sitten jostain muusta asiasta.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Ihan totta, että ruokahankintoissa pystyy myös säästämään hurjasti! Ja varsinkin sillä, että ei jätä mitään jääkaappiin homehtumaan. :)

  Anonyymi: Niitä valitettavasti on paljon jotka elävät täysin yli omien varojen! Itsellenikin sitä tapahtuu ja sitten joutuu jonkun kuukauden nuukailemaan, ei onneksi niin usein kuitenkaan. :)

  Anonyymi: Todellakin on sen arvoista! :)

  Anonyymi: Sitä nimenomaan on kiva huomata miten pienillä valinnoilla saa paljon aikaiseksi! :)

  Haveaniceday1: Tosta rahastosäästämisestä minullekin on toitotettu ja varmasti kun valmistun niin alan säästämään myös sellaisiin! :)

  Elina: Oman asunnon ostaminen onkin mitä parhain syy säästää! :)

  ML: Tämä on ihan totta! Minä ainakin olen tehnyt töitä ihan todella nuoresta asti ja silloin kun ostan jotain kalliimpaan niin nimenomaan se on sitten pois jostain muusta. Kyllä mä ihmettelisin jos mitään ei jäisi säästöön sillä määrällä töitä mitä minä teen. :D Se olisi jo huolestuttavaa! Harmittavaa toki, että Kela ei tykkää tästä opiskelijoiden rahanteosta. ;)

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -