Uutta ilmettä keittiöön

Asuntoomme rakennetaan tällä hetkellä julkisivuremontin yhteydessä parveketta. Olen asiasta enemmän kuin innoissani mutta uhrauksiakin tämän hankkeen eteen on jouduttu tekemään. Asuinalueellamme ei saa rakentaa parvekkeita kadulle päin joten ainoa varteenotettava sijainti parvekkeelle oli keittiön yhteyteen joka sijaitsee sisäpihalle päin.

Keittiömme on melko pieni ja nyt kun tilaa on täytynyt tehdä vielä parvekkeen ovelle niin vanhasta upeasta Intialaisesta kierrätyspuusta tehdystä ruokapöydästämme tuli auttamatta liian iso. Pöytä on kerännyt vuosien mittaan runsaasti kehuja ja olemme mieheni kanssa pitäneet siitä kovasti joten en voi sanoa etteikö pöydästä luopuminen harmittanut. Luovuimme tosin vain pöydästä hetkeksi, sillä laitoimme sen vinttikomeroon odottamaan aikoja jolloin sille taas olisi tilaa. Toisin sanoen mahdollisesti seuraavaa kotia, vuosien päästä.

Pöytä vietiin vintille jo useampi kuukausi sitten, koska remontin alkupuolella keittiöömme pystytettiin väliseinä joka poisti käytöstämme puolet keittiön tilasta. Ilman ruokapöytää eläminen on mennyt yllättävän helposti mutta pieni tänka på on tullut niinä iltoina kun ollaan kutsuttu ystäviä syömään ja muistettu vasta sen jälkeen, että eihän meillä tosiaan ole ruokapöytää minkä ääressä syödä. Pienellä luovuudella ruokavalinnoissa ollaan selvitty näistäkin tilanteista.


Nyt on jo kulunut joku aika siitä kun väliseinä poistettiin ja tilalla on nyt muovipressu seinänä ja täten tilaa taas ruokapöydälle. Tila ei edelleenkään ole mikään suuri ja pöydän valinnassa piti ottaa huomioon se, että mukava ominaisuus parvekkeessamme olisi se, että sinne pystyisi myös menemään ja kulkemaan keittiön kautta. Pyöreä pöytä tuntui ainoalta oikealta ratkaisulta.


Pöydän piti kuitenkin olla halkaisijaltaan mahdollisimman pieni mutta kuitenkin tarpeeksi tilava neljälle henkilölle. Päädyin valkoiseen Ikean DOCKSTA -ruokapöytään joka on halkaisijaltaan vain hieman yli metrin. Olin nähnyt useasti ihmisten kaupittelevan tätä samaista pöytää alueemme Facebook kirpparilla ja päätin odottaa hetken josko se tulisi siellä vastaan ennen kuin suunnattaisiin Ikeaan. Muutaman viikon kyttäämisen jälkeen se tulikin. Pöytä sijaitsi korttelin päässä meistä ja 40€ hintaan. Puoli tuntia ilmoituksen bongaamisen jälkeen pöytä olikin jo käytössä meidän keittiössämme. Score.

Kun pöytä oli ostettu ja paikoillaan pystyin aloittamaan valaisimen hahmottamista. Tämän ostoksen tekeminen on ollut edessämme jo tämän parin vuoden ajan jonka olemme tässä asunnossa asuneet. Keittiössä on nimittäin ollut edellisten asukkaiden jättämä valkoinen riisipaperinen Ikean valaisin ja sen oli tarkoitus mennä vaihtoon samantien. Uusi valaisin ostettiin joku aika sitten mutta se ei vaan ole tuntunut oikealta joten sitä ei olla edes asennettu paikalleen.

Noin viikko sitten aloin etsimään lamppua aktiivisemmin ja nähdessäni Pholc -merkin Tage -lampun joku kolahti. Kävin tänään katsomassa lamppua vielä luonnossa ja vakuutuin siitä, että tämä lamppu olisi täydellinen meidän keittiöömme.


Huomaan joka vuosi tähän aikaan vuodesta, että sisustuskärpänen iskee. Tekisi mieli alkaa remontoimaan koko asunto ja keittiön lisäksi olenkin kylpyhuoneessa tehnyt pari muutosta. En malta odottaa kesää, että pääsen sisustamaan parveketta vaikkei siitä mitään isoa lasitettua parveketta tulekaan.

Kuvat: Pinterest.com

4 kommenttia:

 1. Ei varmaan hullumpi juttu tuo parveke keittiössä, mulla tuli heti mieleen joku ihana yrttitarha ja tuoksuvat kukat kun hörppii aamukahvia/teetä kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei totta! Pakko laittaa sinne just yrttejä kasvamaan! :)

   Poista
 2. Nyt on kyllä pakko ihailla sekä kärsivällisyyttä että suunnitelmallisuutta pöydän hankinnassa, vau! Hienosti tehty, ja mukavaa että saitte edullisesti ja ekologisesti juuri toivomanne pöydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yllätin itsenikin siinä miten rauhallinen musta on tullut näiden asioiden suhteen, ennen olin enemmän "kaikki mulle heti nyt"-tyyppinen. :D Lampunkin kanssa olen nyt odotellut, että jos se tulisi vastaan edullisemmin jossain! Piheys voi joskus olla hyvä juttu hih. :)

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -