Kahden viikon rahapäiväkirja

Viikkokohtaista rahapäiväkirjaa on todella vaikeaa pitää, tai no, sen pitäminenhän on maailman yksinkertaisin asia, mutta se ei mielestäni anna mitenkään realistista kuvaa rahankäytöstä. Pidin rahapäiväkirjaa kaksi viikkoa ja nämä kaksi viikkoa olivat hyvin erilaisia keskenään. Jos olisin pitänyt päiväkirjaa vain yhden viikon ajan, olisi tulos ollut vääristynyt.

Ensimmäisen viikon aikana kävimme isommin ruokakaupassa ja täytimme pakkasen todella täyteen. Minä maksoin koko hela hoidon, joten tottakai se vaikutti isosti viikon aikana käyttämääni rahaan. Tälle viikolle sattui myös autoveromaksut ja muita laskuja, joten nämäkin vuorostaan tekivät ison lovin lompakkooni. Rahastoon meni kuukausittainen summa juuri tuolla viikolla, joten kyseessä oli ehdottomasti koko kuukauden kallein viikko minulle.

Toinen asia, joka vaikuttaa loppusummiin on tietysti se, että en asu taloudessani yksin. Meitä on kaksi aikuista jakamassa maksuja ja tässä rahapäiväkirjassa olen ottanut huomioon ainoastaan minun tililtä lähteneet rahat. Meillä on yhteinen talous ja maksellaan asioita aina vähän miten sattuu. Meillä ei ole mitään vuorotellen-systeemiä, eikä yhteistä tiliäkään (säästötiliä lukuunottamatta). Koen silti, että laskut ja muut maksut hoidetaan hyvin reilulla tavalla yhdessä, vaikka täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, että useimpina kuukausina mieheni maksaa elämisestämme enemmän kuin minä. Se on minusta ymmärrettävää, sillä minä olen vanhempainvapaalla ja hän tienaa tällä hetkellä minua huomattavasti paremmin.


Viikko 1:


Maanantai:

Ruokakauppa 8,83€
Ruokakauppa 148,91€

+ 300€ FB-kirppari


Tiistai:

Laskuja 241,78€


Keskiviikko:

Lounas 13€
Liljalle tutteja ja lelu 37,80€

+ 30€ FB-kirppari


Torstai:

Rahastot 90€
Ruokakauppa 12,28€

+ 45€ FB-kirppari


Perjantai:

Lounas 12€
Tuoksukynttilä 8,90€


Lauantai:

Ravintola 45,50€
Baarin sisäänpääsymaksu 10€


Sunnuntai:

Liljan passi 49€

+ 15€ FB kirppari

Yhteensä:

- 678€
+ 390€
= -288€
Viikko 2:


Maanantai:

Ruokakauppa 6,80€


Tiistai:

Laskiaispullat 5,80€
Vauvakino-leffalippu 7,50€


Keskiviikko:

Liljalle kirpparilta vaatteita 39,50€

+ 205,32€ Kirppari


Torstai:


Kirpparilta Liljalle vaatteita 66€
Kiasma pääsylippu 15€
Ruokakauppa 11,85€


Perjantai:

-


Lauantai:

-


Sunnuntai:

Suutari 15,90€

+ 1700€ FB-kirppari-168,35€
+1905,32€
=+1736,97€
Toinen viikko olisi ollut aika ihanteellinen, jos en olisi innostunut vauvanvaatteiden shoppailusta kirpparilla. Haluaisin sanoa itselleni, että ostokset olivat tarpeellisia pidemmällä aikavälillä, koska osa vaatteista, jotka ostin on sopivia vasta syksyllä. Tulin, näin, ostin. Kaikki ostokset eivät siis olleet tällä hetkellä ajankohtaisia tai tarpeellisia, mutta kirpparilla ei oikein voi miettiä, että "kiva vaate, tulen ostamaan tämän myöhemmin". Kun näkee jotain kivaa, se on ostettava, jos sen haluaa.

Molempina viikkoina sain myytyä myös paljon vanhaa tavaraa kirppareilla pois ja täten pääsin ihan kivasti plussan puolelle.

Kaiken kaikkiaan tämä rahapäiväkirjan pitäminen oli oikein silmiä avaava kokemus ja näin, mihin kaikkeen ylimääräiseen sitä rahaa oikein kuluu ja ennen kaikkea, kuinka paljon! Seuraavassa raha-aiheisessa postauksessa kerronkin teille, miten talouteni on muuttunut, kun tulot tippuivat äitiysloman myötä.

3 kommenttia:

 1. Moi! Haluatko kertoa, mitä tavaraa saat noin hyvin kirppareilla kaupaksi? Torissa itse kymppejä tienaava...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ekalla viikolla myin vanhan kamerani ja sitten ihan vaatteita. Toisella viikolla vaatteita ja toi isoin potti tuli Chanelin laukusta. :) Eli laadukasta tavaraa oli myynnissä, ihan perus Zaran vaatteilla ei tota pottia tienattu. :D

   Poista
 2. Tää oli hyvä. Pitäis itsekin pitää tämmönen. Päiväkirja, mihin kaikkeen sitä käyttääkään rahaa ja kuinka paljon! Luulenpa että yllättyisin. Kiva että jaoit tän meille. Onko sulla missään muualla myynnissä tavaraa vai vaan tuolla fb kirppiksellä? :)

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -