7 MONTHS OLDLuvassa taas Liljan kuukausipostaus. Tällä kertaa hieman erilainen postaus, sillä meillä ei ole ollut neuvolakäyntiä ja sen vuoksi pituutta ja painoa ei tiedetä. Jos minun pitäisi arvata minkä kokoinen hän nyt on, arvioisin että 69cm ja 7300g, mutta nämä mitat ovat vain spekulaatiota. Kiinteitä ruokia alkoi menemään puolen vuoden tarkistuksen jälkeen paljon reippaammin, joten sen vuoksi arvioin, että painoa on ollut pakko tulla lisää enemmän, kuin viime kuukausina! Vaatteissa käytetään nyt lähinnä kokoa 68, mutta myös muutamat vaatteet ovat vielä koko 62 ja myös yksittäisiä 74 on otettu käyttöön. Lilja on rakenteeltaan hoikka, ja 3-6 months -mitoitetut vaatteet menevät vielä hyvin päälle.

Liljan temperamentissa on tapahtunut iso muutos viime kuukauden aikana. Hänellä alkaa olemaan enemmän omaa tahtoa ja auta armias, jos kiellät häneltä jotain tai otat esineen pois kädestä. Liljasta on tullut todella vilkas, eikä hän malttaisi olla hetkeäkään paikoillaan. Liljan aktiivisuus on vaikuttanut myös viime aikoina öihin ja viime yö tuntui niin oudolta, kun hän nukkui seitsemän tuntia heräämättä kertaakaan!


Mitä muita taitoja Lilja on oppinut? 


- Ryömii sujuvasti, kynnyksien yli ja nopeasti

- Konttaa, mutta turhautuu, kun ei vielä pääse niin nopeasti, joten usein vaihtaa ryömimiseen. Treenailee kuitenkin konttaamista jatkuvasti!

- Nousee tukea vasten itse seisomaan. Tämä sai meidät säikähtämään ensimmäisellä kerralla, kun huomattiin, että hän seisoi pinnasängyssään! Sen jälkeen hän onkin alkanut nousemaan monia esineitä ja ihmisiä vasten.

- Ymmärtää oman nimensä. Tuntuu ymmärtävän myös monia muita sanoja, osaa esimerkiksi pyydettäessä etsiä katseellaan äidin tai isän.

- Yksi aamu Lilja oli meidän välissä sängyssä ja sanoi selkeästi "äiti". Muutenkin erilaisia äänteitä harjoitellaan kovasti ja hakee sanoja mamma, pappa ja isi, awww.

- Kävelee reippaasti, kun käsistä pitää kiinni. Hauska nähdä, miten kauan menee, että kävelee ihan itse.

- Osaa vilkuttaa ja vilkuttaakin kaikille ja kokoajan, haha! Jutellaan äitini ja isäni kanssa facetimessa päivittäin ja sitä kautta ollaan opeteltu vilkuttamista. Nyt Lilja on hiffannut sen! 
Hampaita ei Liljalla ole vielä yhtään, vaikka neuvolassakin arveltiin, että niitä tulisi aikaisin. Toisaalta, olen ihan tyytyväinen, ettei vielä tarvitse pelätä torahampaiden iskemistä käteen tai alkaa harjaamaan niitä hampaita!

Jännittävää kolmen viikon päästä nähdä neuvolassa 8kk-tarkistuksessa, että miten tyttö on kasvanut ja osuuko omat arviot lainkaan oikeaan.

1 kommentti:

  1. Oi, kun hän on niin kaunis! :) Ihana Lilja, vau miten kaunis nimikin. :) Hyvää kesää!

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -