Mökkiviikonloppu

Oikeastaan vietimme mökillä yhteensä neljä yötä, joten voidaan puhua pidennetystä viikonlopusta. Mieheni loma alkoi keskiviikkona ja suuntasimme heti saaristoon vanhempieni riesaksi. Perjantaina myös veljeni perhe liittyi joukkoomme. Olimme suunnitelleet tätä viikonloppua monta kuukautta ja se täytti kyllä kaikki odotuksemme. Oli ihanaa viettää aikaa koko perheen voimin ja sen lisäksi saimme aloitettua mökkiremontin suunnitelmiemme mukaan – aikamoinen saavutus kahden vilkkaan vauvan kanssa!Neljän päivän aikana ehdimme tehdä paljon asioita, tässä minun päivien saldo:


- Sauna x 2
- Talviturkki heitetty x 1
- Lastenhuone maalattu x 1
- Viinilasi x 3
- Grilliruoka x 4
- Silli x 2
- Graavilohi x 1
- Sudoku ratkaistu x 4
- Kukkaseppeleiden teko x 2
- Päiväunet x 2
- Huonosti nukuttu yö x 3
- Puuhun asennettu kiikku x 1
- Liljan haaveri x 3
- Lilja Time out x 2
- Porrastreeni x 1
- Kuntopiiri x 1
- Metsälenkki x 2
- Valokuvaussessio x 3
- Veneajelu x 2
- Hylätyllä talolla kuvaaminen
- Perheen kanssa jaetut hyvät keskustelut ja hetket x 100
- Auringonottoa x 0
Liljasta, joka on on ollut aikaisemmin maailman rauhallisin, on tullut parin viime kuukauden aikana paljon vilkkaampi ja tämä pitää meidät kiireisinä. Hän nousee jatkuvasti huonekaluja ja ihmisiä vasten seisomaan ja nyt mökillä ollessamme hän onnistui kaatumaan pari kertaa niin, että kerran huuleen tuli haava ja toisella kerralla pää kolahti lattiaan. Kolmas haaveri tapahtui, kun veljeni kohta vuoden ikäinen tyttö pudotti puhelimen Liljan silmäkulmaan. Lilja ei ole myöskään koskaan aikaisemmin satuttanut muita lapsia, mutta viikonloppuna hän veti serkkuansa hiuksista niin lujaa, että joutui pienelle jäähylle. Kahdesti. Liljan ensimmäiset time outit, haha. Lilja myös nukkui jostain syystä todella huonosti koko viikonlopun. Täytyy myöntää, että mökkiviikonloppu kahden pienen lapsen kanssa on hieman erilainen, kuin mihin ollaan totuttu. Viikonloppu meni käytännössä siinä, kun nostelimme eri tavaroita korkeammalle niin, että vauvat eivät niihin yltäisi, koska kaikki esineet löytyivät muuten heidän suusta.

Liljalla oli myös koko mökkeilyn ajan todella ihmeellinen unirytmi. Päivät ja päiväunet menivät hyvin, mutta auta armias, kun yöt tulivat. Pari yötä meni hänen kanssaan valvoessa ja kolmantena yönä hän meni nukkumaan vasta puolen yön jälkeen normaalin iltayhdeksän sijaan.
Olimme kevään aikana suunnitelleet veljeni vaimon kanssa yhden meidän mökin remontoimista. Päätimme aloittaa yhdestä huoneesta ja maalasimme valkoisella kuultavalla lakalla lastenhuoneen valkoiseksi. Maalikerroksia tuli kolme, joten tässä yhdessä huoneessa oli meille ihan tarpeeksi hommaa. Seuraavaksi olisi luvassa katon, ikkunan karmin ja oven käsittely. Myöhemmin myös lattian. Tällainen pieni projekti on ihan virkistävää, ja parasta oli saada puuhailla pieni hetki ilman lapsia roikkumassa lahkeesta.

Tästä mökistä tulee mökki 2.0. Koko mökin seinät, katto ja lattia on tarkoitus käsitellä vuosien aikana ja sisustus menee uusiksi. Tämä mökki on ollut vuosia jo tyhjillään, mutta perheemme kasvettua, sille löytyisi taas käyttöä. Teini-iässä asuimme aina tässä mökissä veljeni kanssa, sillä se on sopivan etäisyyden päässä vanhempieni mökistä. Muistan niin hyvin ne kesät, kun naapurissa asuvan ystäväni kanssa istuimme aamun pikkutunneille asti terassilla juomassa olutta ja ihmettelemässä maailmaa. Meidän piti aina odottaa siihen asti, että aurinko taas nousisi, sillä muuten matka hänen mökilleen rantaviivaa pitkin olisi liian vaarallinen. Nyt tämä mökki kuitenkin saa taas arvoisensa käyttöä, kunhan saadaan vähän siistittyä.
En muista milloin viikonloppu olisi ollut näin tehokas. Löhöilylle ei hirveästi jäänyt aikaa, mutta näin pienen lapsen vanhempana siihen on aika tottunut. Oli muuten ihanaa syödä taas grilliruokaa ja muita kesäruokia. Viime kesänä meni sillit ja graavilohet ohi, kun olin raskaana mutta ai, että ne maistuivat ihan yhtä hyvältä, kuin muistin!

Haaveilen nyt jo seuraavasta mökkireissusta, jonka luultavasti teemme Liljan kanssa elokuun puolella. Sitä ennen käymme isovanhempieni mökillä Pirkanmaalla, joten mökkifiilistelyä on luvassa hyvinkin pian taas.Toivottavasti teilläkin oli yhtä kiva viikonloppu ja ihanaa uuden viikon alkua! :) 

1 kommentti:

  1. Ihan mielettömän kaunis ja suloinen Lilja❤️ aivan ihania kuvia❤️

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -