LILJA 1 YEAR OLD

Lilja täytti vuoden viime viikolla ja ensimmäistä syntymäpäivää juhlittiin perheen ja ystävien kanssa viikonloppuna! Kiitos kaikista onnitteluista, niitä tuli satoja! Kiitos myös seuraamisesta ja myötäelämisestä vauvavuoden aikana. Teidän kanssa olen saanut jakaa parhaat ja ihanimmat hetket, mutta teiltä olen saanut myös tukea ja vinkkejä, kun niitä olen tarvinnut.

76,5cm ja 9250g

Eilen kävimme 1-vuotistarkastuksessa neuvolassa. Olen pahoillani, että 9kk-, 10kk- ja 11kk-kuulumiset jäi välistä. Tämä johtui täysin siitä, että neuvolakäyntejä ei ollut, eikä ollut mitään mittoja kertoa ja samalla tuntui, ettei kolmeen kuukauteen tapahtunut kamalasti uutta. Lähinnä tapahtui hienosäätöä motorisiin taitoihin, mutta nyt vuoden ikäisenä tuntuu, että ollaan taas menty hurjasti eteenpäin! Meidän vauvasta on ihan selkeästi tullut taapero.


Millainen on 1-vuotias Lilja ja mitä hän osaa?


Kävellä! Tämä on ehdottomasti se kaikista jännittävin asia. Ei ole sanoja, joilla kuvailla sitä tunnetta, kun lapsesi ottaa ensiaskeleensa. Meillä se hetki tapahtui jo pari kuukautta sitten, mutta aivan 1-vuotissyntymäpäivän kynnyksellä Lilja alkoi oikeasti kävellä. Ei vaan pari askelta, vaan oikeasti alkoi kävellä paikkoihin.

Nousta lattialta ylös ilman tukea seisomaan. Tämän Lilja oppi noin 9kk-iässä.

Osaa kohdistaa katseensa sinne minne osoitetaan. En muista tarkalleen, milloin tätä alkoi tapahtumaan, mutta on siitäkin useampi kuukausi.

Syödä itse. Meillä ei enää Liljaa syötetä, vaan hän syö kaiken itse. Sormin tai sitten täytettävästä smoothiepullosta.

Lempiruokia ovat makaronilaatikko, kaurapala ja kookoslinssipihvit. Jos ruoka on hyvää, Lilja sanoo "mmmmm".

Kiipeillä. Osaa kiivetä sohvalle, pöydille (ikävä kyllä), tuoleille mutta luojan kiitos, osaa myös tulla niiltä nätisti alas.

Rakastaa tanssia. Lempibiisit ovat lempiohjelmasta Babblarna ja sitten tietysti, Baby Shark. Klassikko.

Osaa sanoa mamma, pappa, hej ja ta (joka siis hänelle tarkoittaa tack - kiitos). Mammaa ja pappaa on sanottu jo monta kuukautta, mutta uusimpina tuo hej ja ta, josta on muotoutumassa kovaa vauhtia tack. Usein kun hänelle antaa ruoan, hän sanoo ta samalla tavalla, kuin itse sanon tack. Hän käyttää sitä myös, kun hänelle ojentaa tavaroita. Kaksikielisestä lapsestahan kaikki ovat vauvasta asti miettineet, että kumpikohan kieli tulee ensin. No, kuten huomaatte – pelkkiä ruotsinkielisiä sanoja. Tämä ei yllätä meitä, sillä Lilja viettää minun kanssani niin paljon enemmän aikaa.Vilkuttaa, taputtaa ja antaa high fiven. Lilja oli tosin aika pieni, kun hän jo nämä oppi, mutta kerrataan ne nyt vielä. Nykyään hän vilkuttaa lähes aina, kun poistuu huoneesta tai, kun joku sanoo heippa.

Ei vierasta. Tätä on ihmetelty monissa paikoissa, miten älyttömän reipas hän on. Joskus uudet ihmiset, tai ihmiset, joita ei ole hetkeen nähnyt, saattaa hetken ujostuttaa mutta hyvin nopeasti hän näkee heidät mahdollisina leikkikavereina.

Rakastaa olla muiden lapsien kanssa. Liljan ilme kirkastuu, kun hän pääsee leikkimään muiden lapsien kanssa ja se on niin ihanaa katseltavaa.

Käyttää vaatekokoa 74/80. 

Kengän koko on 21/22, mutta olen myös hankkinut talveksi yhdet kengät koossa 23!

Osaa laittaa hatun päähän. Haluaisi myös laittaa kaikki vaatteet itselleen hatuksi päähän.

Ei enää laita kaikkea suuhunsa. Tutkii enemmän käsillä, milloin tämäkin muuttui?!

Rakastaa pallomerta, Duploja ja itseasiassa useimpia lelujansa. 

Tykkää myös laittaa lelujansa takaisin koreihin.

Ymmärtää hyvin puhetta.

Osaa pudistaa päätänsä.

Nauraa paljon. Hänellä on myös oma tekonauru.

Osaa myös tekoitkeä, jolloin hänen huulena menee ihan duckfaceksi.

Viisi hammasta, joista kolme ovat vasta tulleet ikenestä läpi.


Kaiken kaikkiaan Lilja on erittäin menevä, huumorintajuinen, sosiaalinen ja reipas taapero, joka on kuitenkin samalla erittäin harkitseva. Niin siinä vaan kävi, että 12 kuukautta hujahti ohi sekunnissa ja yhtäkkiä meidän vauvasta on kasvanut taapero. Allekirjoitan täysin sen, miten nopeasti vauvavuosi ihan oikeasti menee. Te, joilla se on vasta edessä tai alussa – vaalikaa niitä hetkiä!

Nyt en malta odottaa, mitä tämä ensimmäinen taaperovuosi Liljan kanssa tuo mukanaan. Keväällä meidän arki muuttuu, kun Lilja aloittaa päiväkodissa, mutta siihen asti meidän elämä jatkuu ihan samalla tavalla, kuin tähänkin asti!

1 kommentti:

  1. Niin hellyyttäviä ja söpöjä kuvia! Lilja on tomeran ja suloisen oloinen taapero. Näitä postauksia on varmasti aivan ihanaa vuosien päästä lueskella muistellen vauvavuotta.

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -