18 MONTHS OLD

Niin se aika vain rientää ja viime viikolla meillä oli ohjelmassa neuvolassa käynti puolen vuoden jälkeen. Siitäkin on kulunut puoli vuotta, kun olen viimeksi tänne päivitellyt mitään Liljan kehityksestä! Paljon on tapahtunut puolessa vuodessa, mutta samalla ajantaju on hävinnyt ihan täysin ja on jo osoittautunut hieman haastavaksi muistaa, mitä tapahtui milloin.

Tuntuu, että Lilja on ihan samanlainen, kun 1-vuotiaana, mutta kun katson kuvia puolen vuoden takaa huomaan, että hän on kasvanut ihan mielettömästi! Toki neuvolassa otetut mitatkin kertovat sen ja onhan hän oppinut paljon tässä kuukausien aikana!

84,4 cm, 10,5 kg


Käyttää pääsääntöisesti vaatekokoa 86/92.

Kengänkoko 22.

Ymmärtää hyvin puhetta ja ymmärtää, kun häntä pyydetään tekemään jotain.

Osaa juosta ja hänellä tuntuukin olevan jatkuvasti kiire jonnekin.

Osaa rakentaa hiekkalinnoja.

Osaa laskea liukumäkeä.

Osaa laittaa itse kengät jalkaan.

Tykkää leikkiä palikoilla ja rakentaa niistä korkeita torneja.

Sanat: Tack (kiitos), mamma, pappa, Pii (Pipsa possu), kii-kaa (kiikku), vuff (koira), kaak-kaak (kvaak-kvaak=ankka), vrumm (auto), o-ou, vau, nami, oho, hei-hei, titta (katso), kikkis (kippis), Pippi (=Puppe, kuvassakin näkyvä lempilelu).

Osaa piirtää ja maalata paperille.

Hampaita on vaikeampi laskea nyt, kun niitä on enemmän, mutta arvioisin niitä olevan ehkä 14-15.

Osoittelee sormeella paljon esineitä.

Osaa itse riisua vaipan. Tästä en ole kovinkaan innoissani, mutta onneksi ei ole taas hetkeen tätä tehnyt.

Vierastaa hieman tuntemattomia. En tiedä onko tämä poikkeusaika ja sosiaalisten kontaktien määrän vähentäminen vaikuttanut tähän vai onko kyseessä vain jokin kehitysvaihe. Joka tapauksessa olen tyytyväinen, että hän selkeästi nyt huomaa eron tutuissa ja tuntemattomissa ihmisissä.

Matkii meitä vanhempia todella paljon. Tuntuu, että uusia äänteitä ja liikkeitä opitaan viikottain!Yllä olevat asiat Liljan kehittymisessä tuli ensimmäisenä mieleen mutta, kuten aikaisemmin sanoin: nyt alkaa olla vähän vaikeampaa pysyä kehityksessä mukana. Tapahtuu niin paljon hurjalla vauhdilla!

1 kommentti:

  1. Voi miten suloinen tyttö teillä on :) Ja kivan oloinen blogi sulla, ihan vasta löysin blogisi :) Meidän esikoinen täytti nyt toukokuussa 1v ja on kyllä niin outoa että seuraava neuvola on vasta 1,5v neuvola. Meidän Lydia-tytön toinen nimi on muuten Lilja!

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -