Hauskat uskomukset vauvan sukupuolesta

Tämän hetken kuumin puheenaihe ystävien ja perheen kesken on vauvamme sukupuoli. Me saimme sen tänään tietää, mutta vielä en sitä aio täällä paljastaa, sillä viikonloppuna järjestämme Gender Reveal -juhlat meidän läheisimmille ystävillemme. Täytyyhän meidän pitää tuo tieto salassa siihen asti, jotta juhlissa olisi jännitystä!

Ajattelin kuitenkin, että olisi hauska jakaa kanssanne joukko hauskoja uskomuksia vauvojen sukupuolesta. Tein samantapaisen postauksen pari vuotta sitten, kun odotin Liljaa ja sen voi lukea täältä. Älkää ottako tätä postausta kovinkaan tosissanne, nämä ovat vain uskomuksia eikä näillä ole mitään tekemistä tieteen tai biologian kanssa.Vauvan syke


Sanotaan, että tyttöjen syke on korkeampi, kuin poikien. 

Usein puhtaan siitä, että poikien sykkeet ovat alle 140 ja tyttöjen sen yli. Toki vauvan aktivisuus kohdussa vaikuttaa tähän. Tällä vauvalla on ollut syke molemmissa ultrissa 168-170  ja neuvolassa sydänääniä kuunnellessa noin 155.

Tulos: Tyttö


Kiinalainen syntymäkalenteri


Äidin iästä hedelmöittymishetkellä ja hedelmöittymiskuukauden perusteella lasketaan vauvan sukupuoli. Katso kalenteri esimerkiksi täältä!

Tulos: Tyttö


Maya-Intiaanien syntymäkalenteri


Tässä vertaillaan äidin ikää synnytyshetkellä sekä vauvan syntymävuotta. Jos molemmat luvut ovat parillisia tai parittomia, vauva on tyttö. Jos luvut ovat eriparia, vauva on poika.

Tulos: Tyttö


Raskausoireet


 • Pahoinvointi -> tyttö
 • Närästys -> poika
 • Karvojen kasvu -> poika
 • Kiukkuisuus -> tyttö


Alkuraskaudessa minulla oli jonkin verran pahoinvointia, mutta huomattavasti vähemmän, kuin esikoista odottaessa. Oksensin kuitenkin useamman kerran ja moni asia etoi. Sanotaan siis, että kärsin pahoinvoinnista.

Närästystä ei ollut. 

En ole huomannut karvojen kasvussa muutosta. 

Mielialassa en ole huomannut mitään muutosta. Olen itkenyt ja liikuttunut helpommin, mutta mitään kiukkuisuutta ei ole ole ollut havaittavissa.

Tulos: Tyttö 3 / Poika 1


Ulkonäköön liittyvät uskomukset


Maha: Vatsa kasvaa eteenpäin ja on alhaalla -> poika 
Maha: Vatsa kasvaa leveästi ja on korkealla -> tyttö
Iho-ongelmat -> tyttö
Rinnat kasvavat nopeasti ja paljon -> poika

Mahani on todella pieni vielä, joten sen perusteella on vaikea tehdä mitään johtopäätöksiä. Maha on kyllä vähän koholla jo heti rintojen alta, joten sen perusteella tämä on kai "tyttömaha".

Sanotaan, että tyttövauva vie äidin kauneuden, kun taas poikavauva saa äidin hehkumaan. Olen kärsinyt muutamasta ylimääräisestä näppylästä, mutta saan lähes päivittäin kuulla ihoni hehkuvan, joten kai ihoni on yleisesti hyvässä kunnossa. Esikoista odottaessani ihoni oli välillä ihan karseassa kunnossa! 

Rinnat kasvoivat aluksi ihan silmissä. Näin oikeasti, miten ihoni venyi ja jopa mieheni kommentoi silloin asiaa.

Tulos: Tyttö 1 / Poika 2


Sormustesti


Tämä on yksi hulluimmista uskomuksista, jonka olen koskaan kuullut! Kuulin tämän kaveriltani alkuraskaudesta ja olihan se pakko testata, kun hän pyysi. Perheeni julisti jo, että jos eläisimme eri aikakaudellla, olisi minut jo poltettu roviolla tämmöisten testien perusteella.

Vanhan uskomuksen mukaan sormus osaa kertoa tulevien lasten sukupuolen. Testiin tarvitaan kaulakoru sekä sormus. Sormus pujotetaan kaulakorun ketjuun ja riiputetaan ranteen päällä. Jos sormus alkaa käden päällä tekemään ympyräliikettä, on tuleva vauva tyttö. Jos sormus taas alkaa liikkumaan edestakaisin, on vauva poika.

Tulos: Tyttö


Mieliteot


Sanotaan, että jos odottaa tyttöä tekee mieli raikkaita sekä makeita asioita. Pojasta sen sijaan sanotaan, että se saa tulevan äidin himoitsemaan lihaa ja rasvaisia ruokia. 

Tulos: Tyttö


Näiden testien perusteella meille olisi aika yksiselitteisesti tulossa tyttö, mutta pitikö se paikkaansa? Kätilö kertoi tänään juuri, miten hänellä olisi kaikkien hänen raskauksien perusteella viisi poikaa, mutta niin ne lapset vain ovat tyttöjä kaikki. Mahdollisuus on 50/50, että yksikään raskausstereotypia pitää paikkansa, mutta onhan näitä hauska arvuutella ennen, kuin sukupuolesta on tietoa. Usein kuulemma ultraan tulee vanhemmat, jotka ovat aivan varmoja sukupuolesta ja järkyttyvät pahemmat kerran, kun ovatkin väärässä! 

Öisin mun unissa näin aina, että meille tulisi poikavauva. Päivisin taas oli vahva tyttöfiilis. Mietin myös, miten paljon omat toiveet vaikuttaa siihen, että oireilee tietyllä tavalla. Etenkin niin, että on aikaisemmin kokenut "tyypillisen tyttöraskauden". Alkaako sitä kuvittelemaan itselleen tiettyjä oireita, koska toivoo niin kovasti? Toinen mitä huomasin oli, että luotin tiettyjen ihmisten arvauksiin paljon – mutta mitä silloin, kun ihmiset, jotka eivät koskaan ole olleet väärässä, ovat eri mieltä keskenään? No, loppuviikosta tekin tiedätte, mitä meille tänään ultrassa selvisi! 

2 kommenttia:

 1. Miltä tuntuu jakaa oma ja lapsensa elämä jo raskausajasta alkaen? Ilman, että lapsella tulee koskaan olemaan todellista valinnanvaraa asian suhteen. En koskaan antaisi äidilleni anteeksi yksityisyyteni viemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntuu hyvältä, muutenhan en sitä tekisi. :) Meidän arjesta näkyy vain pieni osa somessa ja koen, että olemme rajanneet sen meille sopivalla tavalla. Jos lapsista myöhemmin tuntuu, etteivät halua olla osa tätä, sitä kunnioitetaan tietysti. Sitä ennen äitinä on minun vastuulla tuottaa pelkästään sopivaa eikä loukkaavaa sisältöä. :)

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -