10 kysymystä joulusta

Meillä vietettiin joulua tänä vuonna poikkeuksellisesti jo hieman etukäteen viikonloppuna. Tämä päätös johtui siitä, että yleensä olemme viettäneet joulua Oulussa, mutta tällä kertaa vauvan lasketun ajan ollessa niin lähellä, päätimme jäädä kotiin Helsinkiin. Veljeni perhe sekä vanhempani saapuivat lauantaina meille ja niin me sitten kokoonnuttiin saman pöydän ääreen, syötiin jouluruokia ja nautittiin toistemme seurasta. Tällä viikolla sitten jatketaan joulunviettoa, mutta vähän pienemmällä porukalla.

Tässä postauksessa kuvia meidän lauantaisesta joulunvietosta ja 10 kysymystä joulusta!1. Suosikkijouluherkku?

Rakastan jouluruokaa! Porkkanalaatikko, graavilohi, mäti ja katkaravut kuuluvat joulupöydän parhaimmistoon. Makeista jouluherkuista tykkään tosi paljon joulutortuista! 

2. Mikä on lempijoulukauppasi?

Xmas Garage -liike Helsingin keskustassa on aivan ihana. Pöydät on koottu eri väriteemojen ympärille ja tässä kaupassa silmä todellakin lepää. Täällä tosin tulee vähän sellainen fiilis, että haluaisi ostaa kaiken, mutta mitään yksittäistä on vaikea valita. Tästä syystä poistun lähes aina tyhjin käsin, mutta fiilistelyyn kauppa on täydellinen!
3. Miten koristelet kotia jouluun?

Jouluisin lisään kotiimme kynttilöitä ja koristelen kuusen. Aikaisempina vuosina on ollut pelkkä muovikuusi, mutta tänä vuonna koristelin joulukuun alussa sen ja lisäksi hankimme nyt loppuvuodelle aidon joulukuusen. Aidosta kuusesta tulee ihana tuoksu ja tunnelma. Kynttilöiden ja kuusen lisäksi sohvaltamme löytyy yksi joulutyyny.

4. Mieleenpainuvin saamasi joululahja?

Tästä on jo kohta kymmenen vuotta, mutta isäni oli ostanut minulle Mulberryn kultaisen pienen laukun. Se laukku oli ja on edelleen häkellyttävän kaunis ja käytän sitä edelleen! Lapsuuden jouluista muistan yhden puhuvan kissapehmolelun, jota olin toivonut niin paljon! Sitä kannoinkin koko joululoman mukanani kaikkialle, mihin perheeni kanssa menimmekään.
5.  Suosikkikaupunkisi joulun tunnelmointiin? 

Oulu on mun joulukaupunki. Lumi, perhe ja ystävät – ne tekevät joulunajan. Tänä vuonna tosin on myös ihanaa olla kotona Helsingissä. Helsingin keskusta, Tuomaan markkinat (joita tosin ei tänä vuonna pidetä!) sekä Hietaniemen hautausmaa ovat todella tunnelmallisia joulukuussa. 

Joskus olisi ihana kokea esimerkiksi New York tai Berliini joulukuussa. Olen kuullut, että molemmat kaupungit ovat mielettömän upeita joulun alla! 


6. Miten paketoit joululahjat?

Tänä vuonna Kaikon kauniisiin lahjapapereihin, ruskeisiin lahjapusseihin ja samettinauhoihin.7.   Joulun paras soittolista?

Itse tehty joululista Spotifyssa. Lempparibiisit on Sia – Snowman, Haloo Helsinki! – Joulun kanssas jaan sekä monet tutut ruotsinkieliset laulut, jotka ovat tuttuja lapsuuden jouluista. Myöskin esim Rajattoman, Club for fiven ja Pentatonixin joululevyt on ihania! 


8. Jouluelokuva, joka on pakko katsoa joka vuosi?

Mä katson jouluisin telkkaria todella vähän (oikeastaan tää pätee koko vuoteen...) ja mun mielestä harva jouluelokuva on oikeasti hyvä. Tykkään Yksin kotona 1 & 2 ja The Holiday -elokuvasta, mutta en niitäkään vuosittain katso.
9. Osallistutko joihinkin hyväntekeväisyystempauksiin jouluna?

Ehdottomasti joka vuosi! Viime vuonna lahjoitettiin isompi summa yhdessä muutaman muun vaikuttajan kanssa Nuorten turvatalolle. Valitsen lahjoituskohteen joka vuosi erikseen ja monesti oma panokseni on mennyt lapsien tai eläinten auttamiseen. Ostan myös Joulupuu- tai Hope Ry -keräyksiin lahjoja vähävaraisille lapsille.  

10. Mitkä ovat joulunajan suosikkiperinteitä? 

Tykkään aattona käydä pitkällä kävelyllä, jonka jälkeen saunotaan. Sohvalla loikoilu, riisipuuron syöminen, hautausmaalle kynttilöiden vieminen, perheen kanssa saman pöydän ääreen kokoontuminen illalla, lapsien riemun näkeminen lahjoista – nämä ovat kaikki asioita, jotka tekevät minun joulun.

2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -