Keskivartalon palautuminen synnytyksen jälkeen

 Kaupallinen yhteistyö Lola&Lykke.

Synnytyksestä on kulunut huomenna 11 viikkoa ja kävin viikko sitten yksityisellä fysioterapeutilla jälkitarkastuksessa. Oli mielenkiintoista kuulla, missä kunnossa oma kroppa on raskauden ja synnytyksen jäljiltä ja mihin pitäisi vielä kiinnittää huomiota, jotta kroppa palautuisi mahdollisimman hyvin jatkossakin. Raskaudesta kokonaan palautuminen ei käy hetkessä, joten sen kuntouttamiseen kannattaa kiinnittää huomiota.  

Olin iloinen kuullessani, ettei vatsalihaksissa erkaumaa enää ollut, mutta alavatsani lihakset eivät vielä ole palautuneet niin vahvoiksi, että suoria vatsalihasliikkeitä kannattaisi suorittaa. Hiljaa hyvä tulee, muuten vatsalihaksiin voi jäädä pysyvää vauriota. 

Se, ettei erkaumaa ole, ei tarkoita, että olisin palautunut synntyksestä täydellisesti, vaan keskivartaloni tarvitsee edelleen valtavasti tukea. Muistan esikoiseni synnytyksen jälkeen, että meni todella pitkään, että keskivartaloni alkoi tuntumaan normaalilta ja vahvalta. Vasta noin vuoden jälkeen alkoi tuntumaan siltä, että keskivartalossani on voimaa ja sitten ei mennytkään pitkään, kun olin jälleen raskaana ja kroppa oli taas valtavan muutoksen edessä.  

Tällä kertaa käytin raskausaikana Lola&Lykken tukivyötä, josta oli ihan valtava apu liitoskipuihin. Voin lämpimästi suositella myös tätä tukivyötä kaikille raskaana oleville ja suosittelen ottamaan tukivyön käyttöön jo aikaisessa vaiheessa raskautta! Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta edellisestä raskaudesta liitoskivuista, mutta ne vaikeuttivat kävelemistä yllättävän paljon. Tukivyö vei paineentunnetta vatsalta ja lantiolta ja mahdollisti sen, että pystyin liikkumaan säännöllisesti synnytykseen asti. Olin niin vakuuttunut tukivyöstä, että päätin synnytyksen jälkeen ottaa käyttöön saman merkin Core Restore Synnytyksen jälkeisen tukivyön. Kompressioteknologia antaa tehokkaan tuen raskaushormonien (Relaxin-hormoni) löystyttämille lihaksille ja nivelille ja tukee vatsaa, lantiota ja selkää synnytyksen jälkeen. Tukivyö myös tehostaa nestekiertoa, vähentää turvotusta ja yksinkertaisesti auttaa toipumaan raskaudesta ja synnytyksestä paremmin. 

Sain fysioterapeutilta jo raskausaikana kehuja ryhdistäni sekä selkäni yleisestä kunnosta, joka näin skolioosivaivaisena oli hieman yllättävää, mutta todella ilahduttava kuulla. Uskon, että säännöllisen jumpan ja kehonhuollon lisäksi näiden tukivöiden käytöllä on ollut valtava merkitys palautumiseeni. Etenkin heti synnytyksen jälkeen huomasin, että ilman tukivyötä selkäni sekä alavatsani kipeytyi tuplavaunuja työntäessä – siitä lähtien lenkkeilin vain tukivyön kanssa ja kipua ei enää ole tullut.

Tukivyö on korsettimainen, mikä antaa keskivartalolle tukea ja tuo välittömästi ryhtiä. Säädettävä kaksiosainen kompressiokiinnitys takaa täydellisen istuvuuden vatsan alueella. Tukivöitä on useita markkinoilla, mutta juuri tämä kotimainen tuote on fysioterapeuttien suosittelema ja yhdessä ammattilaisten kanssa kehitetty. 

Tukivyötä olisi hyvä alkaa käyttämään heti synnytyksen jälkeen (sekä alatie- että sektiosynnytyksen), jotta vartalo saisi parhaan mahdollisen tuen heti. Käyttö on suositeltavaa 1-3 kuukautta synnytyksen jälkeen ja itsekin käytän vyötä edelleen. Toki tuotetta voi käyttää niin pitkään, kun kokee sen hyödylliseksi! 

Minulla on tukivyöstä koko S, joka on tarkoitettu silloin, kun vatsanympärysmitta on heti synnytyksen jälkeen 70-90cm. Vyössä on säätövaraa 20 senttiä, joka mahdollistaa sen, että yksi ja sama tukivyö käy koko palautumisprosessin läpi. Minun vatsani on nyt tukivyön käytön aikana kaventunut noin viisi senttiä, mutta ennen kaikkea olen tyytyväinen sen antamaan tukeen vatsalihaksilleni ja lantiolleni. Tukivyö on mukava päällä eikä se ärsytä ihoa, sillä se on valmistettu hengittävästä hypoallergeenisestä teknisestä materiaalista ja on lateksiton. Tätä tyylikästä kokomustaa vyötä on myös kiva käyttää arjessa, sillä se sulautuu omiin asuihin hyvin ja esimerkiksi neuleiden alta ei näy lainkaan. 

Minulla on ilo jakaa teille alennuskoodi LOTTA15, jolla saatte 15% alennusta Lola&Lykke -verkkokaupan kaikista tukivöistä! Koodi on voimassa toistaiseksi. 

Minun matkani kohti vahvempaa keskivartaloa jatkuu edelleen ja tarkoituksena on jatkaa vyön käyttöä ainakin kesään asti! 

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -