Mittatilausvaatekaapit

Kaupallinen yhteistyö Mirror Line.


Yksi tärkeimpiä asioita talon suunnitteluvaiheessa on suunnitella säilytysratkaisut asukkaiden tarpeiden mukaan. Missä säilytystilaa tarvitaan ja kuinka paljon? Jokainen meistä tietää, että kaapit kyllä täyttyvät valmiissa talossa ennemmin tai myöhemmin, joten siinäpä vasta pulma, että mikä on oikeasti riittävä määrä kaappitilaa? Voiko sitä edes olla liikaa?


Halusin optimoida tilankäytön vaatekaappien osalta ja siksi päädyimme siihen, että kaappien korkeus täytyisi olla lattiasta kattoon. Tämä miellyttää myös silmääni, estää pölyn kertymisen kaapin päälle ja luo illuusion korkeammasta huonekorkeudesta. Meidän huonekorkeus on 2,78 metriä, joten oli selvää, ettei tätä ratkaisua saataisi ostamalla valmiita vaatekaappeja äitiäni lainatakseni "Swedish design shopista". Vaihtoehdoksi jäi teettää huoneisiin sopivat kaapit! 


Liukuovi vai tavalliset ovet saranoilla?

Meidän vanhempien makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone, mutta talomme kaksi muuta makuuhuonetta ovat 10 neliön kokoisia ja halusin sinne ehdottomasti liukuovikaapit, jotta kaapin
avaamista varten ei tarvitsisi jättää tilaa. Toiseen makuuhuoneeseen olin suunnitellut syvennyksen, johon vaatekaappi tulisi ja halusin, että liukuovia sulautuisi seinään kauniisti. 


Makuuhuone 2 & 3 pohjapiirustus. Kuvassa talotoimittajan idea kaapeista. Toteutuneet vähän erilaiset.Meidän valmistajaksi valikoitui Mirror Line, sillä he pystyivät parhaiten vastaamaan meidän tarpeisiin. Ihastuin ajatukseen siitä, ettei liukuovien tarvitse olla välttämättä peiliovia tai vanhanaikaisia, jollaisiksi usein liukuovet olen mieltänyt. Nähdessäni RAJATON -malliston liukuovet maalatuilla MDF-ovilla tiesin, että nämä olisivat meitä varten. 


RAJATON -malliston ovet ovat täysin kehyksettömiä maalattuja MDF-liukuovia, jotka sulautuvat saumattomasti sisustukseen ja luovat yhtenäisen ilmeen kokonaisuudelle. Juuri tätä vaatekaapeilta haluan – sitä, että ne ovat osa sisustusta eivätkä vain säilytyspaikka vaatteille ja tavaroille! 


Lastenhuoneen vaatekaappi syvennyksessä.

Mikä sävyksi?

"Pohjoisen Harmonia" -sävykokoelma pitää sisällään 8 kaunista ja hempeää sävyä, jotka ovat saaneet inspiraation suomalaisesta luonnosta. Inspiraationa ovat toimineet niin maamme metsät, järvet kuin utuiset kesäyöt. Näiden kauniiden malliston sävyjen lisäksi kaapiston MDF-liukuovet on mahdollista maalata myös asiakkaan määrittelemällä NCS-koodilla – eli käytännössä kaapin saa lähes, minkä värisenä tahansa! 


Me suunnittelimme aluksi, että vaatekaapit olisivat samaa sävyä huoneiden seinien kanssa, mutta päädyttiin lopulta monipuolisuuden vuoksi sävykokoelman "Vilja" sävyyn, joka on kaunis kylmä beige, joka sopii kauniisti yhteen moniin sisustuksiin.

Pohjoisen Harmonia -sävykokelma. Meidän valinta "Vilja" toisen rivin ensimmäisenä. 


Kaapin sisusta

Alunperin suunnittelimme lapsillemme erilliset makuuhuoneet ja omat vaatekaapit, mutta lastemme toiveesta ihan viime metreillä suunnitelmat muuttuvat siihen, että he jakavatkin nyt sekä huoneen että vaatekaapin. Onneksi tämä Mirror Linen vaatekaappi oli tarpeeksi iso (lastenhuoneessa 125cm leveä, 276cm korkea) ja siihen mahtuu heidän kaikki vaatteensa, askartelulaatikot, kirjalaatikot, lelulaatikoita ja vielä ylähyllyille pieneksi jääneet vaatteet odottamaan kirpputorille vientiä. 

Tilaan kaappiin vielä yhden korin (mun mielestä paras tapa säilyttää vaatteita tangon lisäksi), jotta molemmilla lapsilla olisi kolme omaa koria. Sitä olen vielä kaivannut tähän ja onneksi tilaa riittää, jotta saan sen lisättyä jälkikäteen. 


Lasten vaatekaapin sisusta. 


Vaatekaapeista jätettiin tausta pois, jotta asennus olisi helpompaa ja seinän sävy saa näkyä. 


Asennus

Me tehtiin niin, että asensimme itse rungot ja sanotaanko näin, että kun yhden rungon oli saanut valmiiksi ja siihen löytynyt oikea tekniikka, meni toinen helpommin. Kuten monen asennettavan kanssa, kokemus nopeuttaa prosessia huomattavasti. Liukuovien kanssa meillä loppui konstit kesken, mutta onneksi Mirror Linella on loistavia yhteistyökumppani, joka meitäkin sitten auttoi ovien asentamisessa. Ammattilaisilta siinä ei kauaa nokka tuhissut! 

Koska meidän kaapistot tulivat lattiasta kattoon saakka, kiinnitettiin kiskot kattoon sekä lattiaan. Pelkäsin, että lattiaan pitää ruuvata jotain, mutta se osoittautui turhaksi peloksi: kisko nimittäin kiinnitetään vahvalla kaksipuolisella teipillä, joka tulee tuotteen mukana. Oviin asennettiin hidastimet ja näitä on ilo käyttää. 


Meidän kolmannesta makuuhuoneesta tuli työhuoneen ja vierashuoneen yhdistelmä. RAJATON -kaapisto pitää sisällään lakanat, pyyhkeet, kausikoristeet, kynttilät ja kaiken sen, mille ei ole paikkaa – ja näidenkin jälkeen on vielä puoliksi tyhjä! 

Ollaan oltu lopputulokseen tosi tyytyväisiä. Sekä kaappien toiminnallisuus ja ulkonäkö palvelee meitä erinomaisesti.

Mirror Line on kotimainen perheyritys, jonka tehdas sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Karijoen kunnassa. Heidän missio on valmistaa asiakkaiden toiveiden mukaan pitkäikäisiä, kestäviä, kotimaisia kalusteita. Kokemusta heillä on jo 25 vuoden ajalta! Mikäli vaatekaappien hankkiminen on ajankohtaista, suosittelen pyytämään heiltä tarjouksen! 

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -