Miniloma Lontoossa osa 1

Meidän lomamme lontoossa on nyt vietetty. Ihana miniloma tämä olikin! Meidän mielestä miniloman onnistumisen avain on siinä ettei suunnittele liikaa tekemistä. Meille tämä parin päivän kaupunkiloma oli nimenomaan getaway arjesta ja sen kiireistä joten kukapa silloin haluaisi kiirehtiä? Me otettiin siis rennosti. Ihailtiin kauniita taloja, nautittiin aurinkoisesta säästä, kierreltiin kauppoja ja syötiin hyvin.

Natural History Museum

Lontooseen lennettiin Norwegianilla joka tarjosi halvimmat hinnat. Olen aikaisemmin kuullut miten kannattaa aina suosia Heathrowlle lentämistä, koska Gatwickille on niin pitkä matka ja muutenkin vaikeampi mennä. Täytyy kertoa, että ei se minusta tuntunut pitkältä matkalta eikä muuten yhtään vaikealta! Victorian asemalle meni suoraan juna Gatwickiltä ja myös jos olisi ollut valmis maksamaan vähän enemmän niin Gatwick Express. Nopeampi juna on kuulemma vain muutamia minuutteja nopeampi joten me valittiin edullisempi normaali juna. Matkaan meni ehkä puoli tuntia. Tulomatkalla taidettiin maksaa vähän enemmän junalipuista mutta paluumatkalla tehtiin niin, että otettiin normaali dayticket zone 1-6 joka maksaa 8,90£ ja siihen päälle sitten vielä viimeiseltä pysäkiltä zone 6:lla lippu Gatwickiin jonka voi ostaa junasta kätevästi hintaan 5,10£. Tämä on kuulemma edullisin tapa! Victorian asemalla on hyvät vaihtoyhteydet ja mekin vaihdettiin sieltä Earls Courtiin menevään junaan ja käveltiin sieltä asemalta sitte hotellille.


Valittiin hotelliksi todella edullinen mutta myös hyvää palautetta hotels.com sivustolla saanut Hotel Ibis London Earls Court. Me oltiin ihan äärettömän tyytyväisiä hotelliin. Huone oli todella siisti, tyylikäs ja kylppärissä oli kylpyamme! Kylpyamme on mulle todella iso plussa aina lomalla, koska sellaista ei ole kotona. Aamupala ei kuulunut huoneen hintaan mutta 11,50£ hintaan sai todella kattavan aamupalabuffetin! Huoneemme oli 12 kerroksessa loistavalla näköalalla ja huone tosiaan aivan ihana. Palvelu hotellissa oli erittäin hyvää Earls Court alueena todella kivaa. Hotellin välitön läheisyys ei ollut sitä kauneinta mutta jo sata metriä käveltyä oli todella kauniita rakennuksia. Hotellin edestä meni kätevästi bussi numero 74 jolla pääsi keskustaan ja ihan vieressä oli myös West Brompton metroasema. Mä en oikein tykkää noista Undergroundeista joten olin innoissani kun voitiin matkustaa bussilla keskustaan ja samalla nähdä nähtävyyksiä. Matkan varrella oli mm Natural History Museum, Hyde Park, Marble Arch ja monia kivoja alueita kauniilla taloilla. Bussi kierteli toki aika paljon ja matka kesti kauemmin kun metrolla mutta mä tykkään istua bussissa kun siitä tosiaan näkee ulos niin hyvin!


Ennen kun lähdettiin shoppailemaan etsittiin ruokapaikkaa kun oli ihan hirveä nälkä. Löydettiin kivan näköinen pubi nimeltään Lamb & Flag, 33 Rose Street joka on ihan Oxford Streetin lähellä. Hassua miten sattumalta mentiin juuri tähän pubiin, koska Joonaksen isä oli tätä meille suositellut mutta huomattiin se vasta jälkikäteen kun luettiin viestiä pubisuosituksista. Ruoka oli ihan törkeeeeen hyvää ja mä rakastuin sipulirenkaisiin, vaikka en niistä ikinä aikaisemmin ole välittänyt.



Eniten me shoppailtiin Oxford Streetillä josta löytyy mm. Selfridges ja Primark, Regent Streetillä josta löytyy mm. kivoja ketjukauppoja kuten River Island ja New Bond Street josta löytyy kaikki luksuskaupat mitä voi vain kuvitella. Kadulla on Chanel, Louis Vuitton, Mulberry, Tiffany&Co, Saint Laurent, Hermès, Rolex, Victoria's Secret ja monia muita. Victoria's Secret kiinnostaa varmasti monia ja voin kertoa, että upea iso myymälä. Kerroksia taisi olla kolme tai neljä. Hinnat vaan sattuvat olemaan todella korkeita. Esimerkiksi jos rintsikat maksavat 58$ jenkeissä ne maksavat 58£ Lontoossa. Eli samoista rintsikoista maksat 70€ Lontoossa kun jenkeistä saisit ne 42€.


Toinen shoppailupaikka joka on ihan ehdoton on maailmankuulu tavaratalo Harrods. Harrods sijaitsee aika kaukana näistä muista kaduista joten suosittelenkin ottamaan sinne bussin tai metron. Knightsbridge asema on siinä ihan vieressä joten ainakin siitä pääsee kätevästi! Harrods on mielestäni paljon sekavampi kun esimerkiksi Selfridges, mutta on se Harrods vaan niin hieno silti! Mitään en siellä shoppaillut, mutta koko talo on taidoteos! Liukuporrashuoneet näyttivät Oopperalavastuksilta ja fiilistä lisäsi myös se, että siellä yhdellä parvekkeella ihan oikeesti esiinty oopperalaulaja. Harrodsin ruokakauppa on mielestäni myös nähtävyys itsessään.


Tässä tulikin jonkun verran tekstiä ja kuvia joten jätetään nämä sulattelemaan ja palataan myöhemmin vielä vähän enemmän Lontooseen! :)

5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Upea tuo ruokaosasto Harrodsilla. Voi kun pääsisikin tuonne shoppailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Ei ihan hirveästi haittaisi tehdä ruokaostoksiaan arkisin tuolla Harrodsin ruokaosastolla tosiaan. ;)

    VastaaPoista
  3. Aah, ihana Lontoo! Kiitos tosta pubisuosituksesta muuten! Pitää pitää se mielessä. :)

    Kamala, kun mua ottaa aina vatsanpohjasta Lontoon kuvien katseleminen. :O Meillä on suunnitelmissa muuttaa sinne alkutalvesta, mikä jännittää mua hirveästi! :D

    VastaaPoista
  4. Anonymi: Hih!

    Milla: Voi ei ku mä olen kateellinen, poikaystäväni kanssa mietittiin itsekin tässä, että olisi kiva muuttaa Lontooseen jos löytyisi töitä! :) Mitäs te meette sinne tekee jos saa kysyä?

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -