10 WEEKS OLD

5690g ja 59,8 cm

Meidän vauva on nyt 10 viikkoa. Hän kasvaa silmissä ja oppii joka päivä uusia taitoja.

Viime viikolla vietettiin ristiäisiä ja tyttäremme sai nimekseen Lilja (lue tarinat kaikista nimistä täältä). Lilja suoriutui ensimmäisistä juhlistaan aivan loistavasti. Kasteen aikana hän oli osittain hereillä ja osittain nukkui. Ilman itkua säästyttiin ja olin niin ylpeä.

Lilja on luonteeltaan todella rauhallinen. Hän on myös sosiaalinen ja viihtyy muidenkin kuin vanhempien sylissä loistavasti. Sporassa hän saattaa hymyillä leveästi tuntemattomalle ihmiselle minun sylistäni ja sulattaa kanssamatkustajien sydämet.

Lilja sai tällä viikolla ensimmäisen rokotteen myös ja siitäkin selvittiin loistavasti. Vielä ei ole ainakaan mitään sivuvaikutuksia tästä tullut ja olen tästä niin onnellinen. Senttejä oli tullut melkein kolme senttiä lisää kolmessa viikossa ja painoa myös 300g. Vaatteissa käytetään tällä hetkellä suurimmaksi osaksi kokoa 56 mutta myös koko 62 on jo päässyt käyttöön.

Kiinnostavin asia, mitä on tapahtumassa on se, että tälle reilu kaksi kuukautta vanhalle vauvalle on alkanut tulemaan hampaita?! Ikenistä näkyy selkeästi kolme hammasta, jotka ovat tulossa ja tyttö laittaa siksi käsiään paljon suuhun tällä hetkellä. Onneksi kipuja ei tunnu olevan!

Tyttö on alkanut jokeltamaan reippaasti ja hänellä on hirveän paljon asiaa joka päivä. Lilja on myös viime viikolla siirtynyt ensisängystään pinnasänkyyn nukkumaan, mutta tästä kirjoitan myöhemmin oman postauksen.

Jatkossa ajattelin tehdä tällaisen päivityksen aina kun tulee kuukausia lisää. Seuraavaksi siis luvassa 3kk päivitys!

10 kommenttia:

 1. Niin suloinen❤️ ja aivan isänsä näköinen 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Eii tarvitse arvuutella kuka on isä, haha! :)

   Poista
 2. Moikka, näissä olisi mielenkiintoista nähdä aina minkä kokoisia vaatteita käytetään tällä hetkellä ja milloin on hypätty seuraavaan kokoon :) t. Esikoistaan odottava ja vaatekoista aivan pihalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos ehdotuksesta! Lisäsinkin sen tuonne tekstiin ja laitan aina jatkossa. :) Eli tällä hetkellä käytössä on koon 56 ja 62 vaatteet. :)

   Poista
 3. Hei!
  Mielenkiinnolla kyselen, minkä verran olit varannut tytölle vaateita ennen syntymää? Oliko millaista kokoa ja miten paljon? :) Tässä pohdin että miten täytän tulevaa tyttövauvaa varten vaatekaappia... :)

  VastaaPoista
 4. Me saatiin tosi paljon vaatteita ystäviltä ja perheeltä ja sen lisäksi lähes kaikki serkun pieneksi jääneet vaatteet. Tosi paljon jäi ihan käyttämättä, onneksi ei oltu montaa vaatetta itse ostettu. Meillä meni koko 50 yli kuukauden, joten ilman niitä ei oltais ikinä selvitty. Tyttö oli syntyessään 49 cm. Silloin käytettiin tosi paljon potkupukuja ja yöpukuja, joten niitä kannattaa hankkia useampia ja välttää vaatteita, jotka pitää vetää pään yli.

  56 ja 62 taas ollaan käytetty lähes samaan aikaan, joten 56 koko on ehkä se jonka hyppäisin yli, jos jonkun koon haluaa skipata. Tai ei ehkä skipata, mutta ostaa vähän vähemmän.

  Kannattaa myös huomioida vuodenaika. Meillä esimerkiksi oli paljon lyhythihaisia bodyja, jotka saatiin heinäkuussa syntyneeltä serkulta ja ne jäi meillä kokonaan käyttämättä. Talvella kun tulee puettua vain pitkähihaisia. :) Kannattaa myös muistaa, että vaatteita saa aina lisää. Ennen syntymää kannattaa ostaa aika maltillisesti vaatteita. Pipoja ja tumppuja suojaamaan raapimiselta kannattaa olla muutamat, niitä me kaivattiin eniten silloin kun oli vaan yhdet ekoina päivinä. Imetystoppeja olisin myös toivonut ostaneeni enemmän kuin 2 kpl. :) En valitettavasti osaa noiden määrien kanssa auttaa, vauvatkin ovat niin erilaisia. Meidän vauva esimerkiksi puklaa tosi vähän, joten vaatteita ei kulu yhtä paljon kuin joissakin perheissä. Sanoisin kuitenkin, että se mitä luulet tarvitsevasi: puolita se. :D

  Ihanaa odotusta sinne! <3

  VastaaPoista
 5. Hampaita saa odotella läpi tulevaksi pian kauankin aikaa! Muistan miten pojalla jotkut hampaat näkyi jo ikenestä, mutta kesti kauan ennenkuin läpi asti tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, hyvä tietää! En ole valmis vielä siihen, että vauvalle tulisi jo hampaita. :D

   Poista
 6. Vauvat alkavat löytää kätensä noin 2kk vanhoina, minkä takia kädet menevät helposti suuhun. Ei siis välttämättä ollenkaan kyse hampaista!

  VastaaPoista
 7. Ihan hyvinkin voi olla kyse hampaista.. Meidän tytöllä ilmestyi ekat kaksi jo kolmekuisena. Jokainen on yksilö, mutta toki vauvoille maistuu nyrkit pitkän aikaa ;D

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -