6 MONTHS OLD


6880g ja 67,5cm

Meidän pieni neiti täytti eilen puoli vuotta. Samaan aikaan tuntuu siltä, että vastahan minä hänet synnytin ja samalla siltä, että hän on ollut osa perhettämme aina. Hassua, miten niin pieni ihminen voi tehdä niin valtavan muutoksen elämään.

Viiden kuukauden iän saavutettua, tuntui monta viikkoa siltä, ettei mitään muutoksia kehityksessä tapahtunut. Viikko ennen puolivuotispäivää alkoi kuitenkin tapahtumaan rytinällä:


- Istuu lattialla ilman tukea, ei tosin kovin vakaasti tai pitkään
- Läiskyttää uima-altaassa vettä käsillä
- Rakastaa vauva-uintia muutenkin
- Ryömii eteenpäin
- Seisoo tuettuna molemmat jalat tukevasti maassa
- Päristelee huulilla ja kielellä
- Näyttää myös kieltä todella aktiivisesti
- Lempihokema on Ai ai ai
- Rakastaa leikkipuistossa keinumista

Vaatteissa käytetään edelleen kokoa 62 ja 68. Lilja on rakenteelta hoikka ja nuo isommat vaatteet tuntuukin todella löysiltä päällä, joten tuo pienempi koko on usein sopivampi, vaikka pituutta onkin tullut reippaasti lisää.

Lilja on luonteeltaan itse aurinko. Hän on lähes aina hyvällä tuulella ja hymyilee paljon! Lilja ei oikeastaan mun kanssa ollessa itke lainkaan, paitsi jos häntä yrittää nukuttaa muualla kuin kotona, silloin minäkin joskus saan kuulla kunniani. Lilja ei vierasta vielä, mutta saattaa parin tunnin jälkeen alkaa itkeä hysteerisesti, jos minä olen poissa. Tekee tätä siis niin mieheni kanssa kuin myös jos on muualla hoidossa. Aluksi hän on ihan fine, mutta sitten parin tunnin kuluttua pitäisi saada äiti paikalle.

Seuraavan kerran mennään neuvolaan kahden kuukauden päästä 8kk-tarkastukseen. Silloin siis seuraavan kerran punnitaan ja mitataan. Haluaisitteko kuitenkin, että tekisin tämmöisen kuukausikatsauksen ilman noita mittoja kuukauden päästä?

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti kiinnostavaa kuulla kuluneen kuukauden aikana opittuja/tapahtuneita juttuja!!! Nämä ovat ihania postauksia ja Lilja on niin kaunis sekä aurinkoinen ❤️☀️

    VastaaPoista
  2. Ompas Lilja super suloinen ja voi mitkä ihanat silmät! Harvoin jaksan kommenoida mihinkään blogiin mutta nyt oli pakko tulla kehumaan häntä.

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -