8 MONTHS OLD

8015 g ja 72 cm

Viime viikolla meidän neidillä tuli kahdeksan kuukautta ikää täyteen. Huomaan, ettei hän ole enää mikään pikkuvauva, vaan todella lähestyy tuota taaperoikää. Onneksi vauvavuotta on kuitenkin vielä jäljellä vajaa neljä kuukautta, aion nauttia tästä.

Tuntuu, että viime kuukauden aikana on tapahtunut huimaa kehitystä, mutta samaan aikaan ei ole tapahtunut mitään. Lilja ei ole hirveästi oppinut uusia taitoja, mutta hän on vahvistanut roimasti jo olemassa olevia taitojaan.

- Tasapaino on parantunut
- Osaa liikkua huonekaluja vasten toisesta huonekalusta toiseen
- Opettelee laskeutumaan seisoma-asennosta nätisti takaisin lattialle (ahh, mikä helpotus!)
- Osaa ojentaa lelun aikuisen käteen, kun sanotaan "kiitos" ja vastavuoroisesti ottaa lelun vastaan, kun sanotaan "ole hyvä"
- Konttaaminen kehittynyt, mutta pääsääntöisesti edelleen ryömii, koska pääsee nopeammin
- Yrittää nousta seisomaan suoraan lattialta, ilman tukea. Vaatii edelleen harjoitusta!
- Käyttää vaatteissa edelleen kokoa 62/68 ja 68/74
- Vierastaa välillä uusia kasvoja, mutta se menee nopeasti ohi
- Rakastaa muiden lapsien näkemistä ja heidän kanssaan leikkimistä
- Viihtyy lattialla istuma-asennossa tai istuu polviensa päällä
- Kävelee erittäin reippaasti, kun kävellytetään

Oman kokemukseni mukaan haastavin ikä tähän mennessä on ollut tuo 7-8 kuukauden ikä. Nyt alkaa jo vähän helpottamaan, mutta apua, miten paljon vauvan perässä piti olla, kun hän seitsemän kuukauden iässä oppi nousemaan ja seisomaan tukea vasten. Nyt Lilja alkaa pikkuhiljaa oppimaan, miten sieltä tullaan myös nätisti peppu edellä alas, ettei pää kopsahda lattiaan ensimmäisenä. Mikä valtava helpotus, kun ei tarvitse kokoajan olla selän takana varmistamassa, ettei hän satuta itseään!

Hampaita ei vielä ole yhtään, joten niitä odotellaan vielä. Kokonsa puolesta Lilja menisi varmasti nuoremmasta, mutta motoriset taidot sen sijaan ovat todella kehittyneitä. En usko, että menee enää montaa kuukautta, että tämä tyttö kävelee!

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -