Tyttönimet maailmalta, joista pidän erityisesti

Onko teille koskaan käynyt niin, että katsotte esimerkiksi elokuvaa ja siinä on jollain tosi kiva nimi ja mietitte, että olisipa tuo kiva nimi, mutta ei sovi suomalaisen suuhun? Mulle käy jatkuvasti niin!

Olen kirjoittanut blogiin aikaisemmin postauksen tarinoista Liljan nimien takaa ja myöskin postauksen nimistä, joita meidän läheiset meille ehdottivat ja nimistä, joita itse harkitsimme ennen, kuin päädyimme Liljan nimeen.On myös nimiä, joilla olisin rakastanut nimetä lapseni, mutta ne eivät omasta mielestäni vain ole tarpeeksi helppoja käyttää täällä meidän kotimaassa ja on iso riski, että lapsen nimi lausuttaisiin usein päin honkia. Rehellisesti, olen monesti kironnut näin ruotsinkielisenä, että miksi me ei vaan voitaisi asua Ruotsissa ja tämä "ongelma" olisi poissa. Haluan vielä painottaa, että minusta nämä ovat ihania nimiä ja minusta on ihanaa, että näitä käytetään myös Suomessa, mutta itse katsoin helpommaksi valita nimen, joka lausutaan samalla tavalla ruotsiksi ja suomeksi ja lausutaan siis juuri niin kuin kirjoitetaan.


Mitkä nimet sitten ovat erityisesti mieleeni?

 • April
 • Juni
 • Juli
 • Avril 
 • Lou 
 • Alice
 • Harper
 • Riley
 • Chloé
 • Sienna
 • Aspyn


Huomaatte ehkä, että olen hulluna ruotsinkielisten kuukausien nimiin, hehe. Mutta kuinka moni suomenkielinen lausuisi nimen Juli "jyyyli", eikä vain "J-u-l-i", niin kuin se kirjoitetaan. Tai ei edes Y-kirjaimella, vaan ruotsin U-kirjaimella, joka on ihan eri kuin suomen U-kirjain. Lousta puhumattakaan! Lapsesta tulisi varmasti helposti nimenomaan "Lou" eikä "Luu", niin kuin nimi Ruotsissa lausutaan. Tarkemmin ei tuo "Luukaan" ehkä olisi meidän kielessä se paras.

Olen myös viehättynyt englanninkielisistä nimistä, jotka ovat vähän harvinaisempia ja sellaisia, miten sen nyt sanoisi, ei niin feminiinisiä. Harper, Riley ja Aspyn – ihania nimiä! Kyllähän nämäkin voisi toimia, mutta olisi siinä totuttelemista meidän tuikitavallisen Suomalaisen sukunimen kanssa – Salonen.


Kertokaa, mikä vieraskielinen nimi on erityisesti teidän mieleen?

6 kommenttia:

 1. Kiinalaisista nimistä mun korviani viehättää mm. DaXia (tosin lausunta vaikeaa suomalaisille 'x' kirjaimen takia, joka lausutaan kiinassa sc/cs), jonka tarkoittaa siis isointa sankaria ja myös nimi Meiling on todella kaunis ja tarkoittaa sananmukaisesti kaunista ja herkkää. Meiling lausutaan myös oikeastaan juuri kuten se kirjoitetaan! Ja koska omat taustani ovat Venäjältä, listaanpa muutaman kauniin Venäläisen nimen mukaanlukien minun oma nimeni Irinan. Doroteya, Anastasia, Anechka, Darya, Mischa, Nadya, Sabina, Sinovia, Svetlana, Tatiana, Valentina ja Yalencha on kauniita Venäläisiä nimiä. Muita omasta mielestä kauniita nimiä ovat Lucia, Femi, Neela, Linn, Serafiina, Sa(a)ga, Aurora, Aida, Sofia, Aileen, Cheryl, Dianna, Ivy, Ivory, Lea, Naomi, Rosé, sekä Trista. On myös pari mun korvaan sointuvaa Japanilaista nimeä, jotka ovat: Eriko, Michie, Mitsu, Yuriko, Rin ja Misaki. Eriko tarkoittaa yleensä siunausta, Yuriko tarkoittaa usein liljaa tai syytä (reason), Misaki taas on sen takia kaunis, että Mi tarkoittaa kaunista, ja Saki kukintaa (blossom). Näistä Misaki, Eriko, Mitsu ja Yuriko lausutaan pretty much miten kirjoitetaankin!

  VastaaPoista
 2. Antonia, Patricia, Janice; muutama mainitakseni.

  VastaaPoista
 3. Violet on tytölle ja Damien pojalle tosi hienoja nimiä mutta ei niitä osattais lausua..

  VastaaPoista
 4. malin, lina, patricia tossa nyt muutama jotka kuulostaa kivalta

  VastaaPoista
 5. Mä tykkään parista ihan suomalaisesta nimestä jotka ovat: Kerttu, Mira, Neela, Roosa, Camilla, Viola ja Nella. Myös venäläiset nimet: Tatiana ja Valentina ovat hyvin kauniita<3

  VastaaPoista
 6. maglie calcio bambini poco prezzo Kourtney Gudrunfp Maglia Lazio LynnFjx ElviaMon Kourtney

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -