Turhautuminen

Mä oon tällä hetkellä niin turhautunut monista asioista. Esimerkiksi siitä, että mä oon maannu sängyssä keskiviikkoillasta asti kuumeessa. No tänään ei oo enää kuumetta, mutta pitää silti levätä. Tää on niin tylsää! Mua turhauttaa myös se, että en osaa käyttää tätä macbookia ollenkaan, vaikka tän pitäis olla helppoa? Kertokaa mulle te jotka osaatte, että miten löydän juuri muokkaamat kuvat tiedostoista sillon kun siirrän ne blogiin, tai, että miten saan tehtyä kollaaseja? :D

Kolmas juttu joka turhauttaa on se, että jotku anonyymilukijat eivät ymmärrä sitä, että teen todellakin kovasti töitä ja yllättäen mulle maksetaan siitä palkkaa. Eikö oo ihan uskomatonta, mä teen töitä ja saan siitä vielä palkkaakin?! Joten kyllä mä maksan ihan normaalisti vuokraa niinkun normaalitkin ihmiset. Tästä edespäin mä en tuu julkasemaan yhtäkään kommenttia joka liittyy mun raha-asioihin, koska ne tulee selvästi ihmisiltä jotka ei osaa omista raha-asioista huolehtia ja kommenteilla tarkoitetaan vain ja ainoastaan loukata mua. Että kiitos vain huolenpidosta, kehoitan näitä kommentteja jättäviä menemään parempiin töihin, seuraamaan omaa rahanmenoa ja sen jälkeen miettiköön, että onko se rahansäästäminen niin hemmetin mahdotonta. Ei vaan, toivottavasti meette vähän itteenne ja mietitte, että ette te edes tiedä mun elämästä mitään joten älkää tulko tänne pätemään miten olen syntynyt kultalusikka takapuolessa.

Mun päivät on tosiaan menny kylpytakki päällä sängyssä peiton alla, läppäri sylissä ja glögilasi kädessä. Kyllä mä juon vieläkin glögiä, se on vaan niin hyvää. :D

20 kommenttia:

 1. Ihmiset osaa olla kyllä tajuttoman hölmöjä. Yleensä (ainaki useimmille) opetetaan kotona että toisten raha asiat ei kuulu muille ja pitäs olla sanomattakin selvää että jokainen tekee omilla rahoillaan mitä haluaa. Itse en välttämättä lähtis ostamaan monien satojen eurojen arvoisia laukkuja ja muita mutta ymmärrän kumminkin täysin jos joku muu haluaa käyttää rahansa merkkituotteisiin ja hemmotella itseään. Toiset kuluttavat rahansa mäkkärin juustohampurilaisiin ja toiset hyödyllisiin ja käytännöllisiin kenkiin. Kyllä itse ainakin palkitsisin itseni työn teosta jos niitä itselläni olisi kuten myös sulla on täysi oikeus tehdä!

  Tsemppiä kateellisten kestämiseen ja paranemisia!

  VastaaPoista
 2. Mua kans naurattaa (ja vähän kyllä myös suututtaa vaikkei pitäis), että ihmiset luulevat mun elävän ja ostelevan vaatteitani ja tavaroitani vanhempieni tai avomieheni rahoilla. Totuus on se, että en ole kertaakaan sen jälkeen kun olen muuttanut pois kotoa (5 vuotta sitten), saanut rahaa vanhemmiltani (lukuunottamatta synttäri- tai joululahjoja), enkä kertaakaan avomieheltäni, jonka kanssa maksamme kaiken puoliksi, vaikka hänellä on vakituinen työpaikka ja minä opiskelen ja käyn sen ohessa osa-aikaisesti töissä (tämä on oma toivomukseni, koska haluan elättää itseni enkä olla riippuvainen toisesta, ja kun siihen pystyn, niin miksen niin tekisi).

  Tuntuu että ihmiset, usein vielä sellaiset joita heidän vanhempansa vielä aikuisiälläkin avustaa (joka on ihan ok, ei ole minun asiani jos joku vanhemmiltaan rahaa ottaa ja jos jonkun vanhemmat haluavat avustaa, kuuluu minulle yhtä paljon kuin minun raha-asiani heille), katsovat UGGejani ja merkkilaukkujani (jotka siis eivät edes ole mitään luksuslaukkuja todellakaan, vaan ihan tällaista kohtalaisen hintaista Longchamp/MK-osastoa) jotenkin paheksuen. Jos minä opiskelijana pystyn elämään niinkuin haluan, ja ostamaan haluamiani asioita, luulisi kenen tahansa pystyvän siihen? Se on valintojen maailma.

  En tiedä sinun perheestäsi mitään, joten en tee mitään olettamuksia. Jos perheesi sattuu olemaan hyvin toimeentuleva, se ei varmaankaan ole sinun vikasi? Tai miksi sen pitäisi olla kenenkään VIKA, sehän on ihailtavaa ja tavoiteltavaakin että ihmiset tekevät töitä? Omat vanhempani ovat keskituloisia (ja eronneet), niin että luulisi olevan melko selvää, että yksinhuoltajaäitini ei enää rahoita elämääni, kun minulla on kaksi nuorempaakin sisarusta. Tuntuu niin oudolta, että joidenkin mielestä se, että äitini omista rahoistaan elättäisi myös minua (että saisin lisää UGGeja ja Mulberryn huiveja) tuntuu todennäköisemmältä kuin se, että aikuisena ihmisenä pystyn vaikka joskus säästämään vähän rahaa, ja työnteolla helpottamaan näiden asioiden ostamista? :D

  Long story short = tiedän mistä puhut :) Tsemppiä sinulle kaikkeen mitä elämässäsi nyt on tapahtunut ja pikaista paranemista :)

  VastaaPoista
 3. ite oon ladannu Gimp 2:sen ja sillä muokkaan kuvat ja teen siis kollaasit :) siirrän sinne kuvat tuolta iPhotosta ja sit tallennan ne eri nimellä Finderiin Kuvat -kansioon johon oon tehny omia kansioita..sieltä ne on sit helppo löytää kun pitää laittaa blogiin! Toivottavasti oli jotain apua? :DD

  Ärsyttää tollanen toisten raha-asioihin puuttuminen ja tahallinen loukkaaminen! En ymmärrä mitä iloa siitä saa! :(

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Joo toi mullakin on ihmetyttäny, että jos mä pystyn opiskelijana ja osa-aikatyöntekijänä ostamaan haluamani asiat, niin miten se on muille sitten niiiin vaikeaa. :D

  Maia: Apua, nyt pitää sisäistää tuo tieto vielä vain. :D Kiitos! :D

  VastaaPoista
 5. En ymmärrä yhtään ihmisiä, jotka tulevat kritisoimaan tänne toisten elämäntyyliä. Miksi luette tätä blogia, jos niin ärsyttää toisen elämäntyyli? Toisten raha-asiat ei kuulu muille ja jokainen käyttää rahansa mihin haluaa. Itsekin teen koulun ohella töitä niinkuin sinäkin ja varmaan me molemmat ymmärrämme kuinka kovalla työllä rahat tulevat tilillemme. Ja minusta meillä on oikeus käyttää ansaitsemamme rahamme siihen, mihin itse haluamme. Älä anna kateellisten ihmisten pilata päivääsi! Muista, että täälä on myös ihmisiä, jotka tykkäävät blogistasi ihan hulluna :)

  P.S. Täytyy kyllä myöntää, että hieman kateellinen olen Louboutineistasi ;D Toivottavasti joku päivä saan omat Louboutinit kenkäkaappiini :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Ihanaa, että on ihmisiä jotka ymmärtävät mistä ne rahat oikeasti tulevat. :) Ja tiedänhän mä sen, että suurin osa lukijoista on fiksuja ihmisiä! Meistä on vaan niin moneksi, että tottakai joukkoon mahtuu myös sellaisia jotka ei osaa ajatella realistisesti, että töitä tekemällä sitä rahaa tulee. :D Yritän olla välittämättä, mutta valitettavasti pari päivää on jo ärsyttäny ne kommentit. :( :D Hihi, ne kengät on kyllä just niiin ihanat, että niistä on okei olla kateellinen! ;)

  VastaaPoista
 7. Ja täytyy muistaa että Stokkalla on oikeasti todella hyvä palkka, että vaikka tekisi vaan osa-aikasena, kyllä rahaa kertyy! :) Stokkalla on monta euroa enemmän esim. tuntipalkka kuin esim. Sokoksella.

  VastaaPoista
 8. En oikein tiedä mitä voisin siihen lisätä, mitä muut ovat täällä jo kirjoitelleet, mutta jotenkin tuli vain kova halu ottaa kantaa! : ) Jotenkin vain osaan samaistua siihen mitä kerrot, ja olen todellakin sitä mieltä että turhautumisesi on täysin oikeutettua. Ja okei, itsekin kirjoittelen anonyyminä, mutta nimettömiltähän ne useimmat negatiiviset kommentit tulevat, sillä he eivät omana itsenään uskalla arvostella.

  Jotenkin vain tuntuu etteivä kaikki osaa yhdistää sitä mitä blogissasi näkevät oikeaan elämään. Omalla kohdallani voin sanoa, että luen blogiasi koska olen kiinnostunut muodista ja koska pidän tyylistäsi tosi paljon! Ja tietenkin haluan että näytät uusimmat hankintasi :) Jos joku sitten ottaa ongelmakseen sen, mistä rahat niihin tulevat, se on hänen päänvaiva.

  Raha-asiat ovat sen verran henkilökohtainen asia, ettei niitä missään nimessä tarvitse muille selvitellä. Mun mielestä on hienoa, että hemmottelet itseäsi, koska eihän sitä muuten kauan tahdo jaksaa arkea :D Itsekkin teen niin. Teen töitä opiskelun lomassa ja kesäsin, kun muut viettävät vapaitaan. En osta turhia asioita, vaan suunittelen mitä ostan ja satsaan sitten laatuun, niin vaatteiden kuin ruoankin suhteen, ja samalla saan itsekin paremman mielen. En shoppaile jatkuvasti alennusmyynneissä, vaan käytän ne rahat järkevämmin. Miksi ostaa merkkilaukku kun espanjasta saa samannäköisen kympillä? No koska se kestää loppuelämäni ja tekee minut iloiseksi. Ja loppujen lopuksi, ei se paljon kalliimmaksi tule. Sitten kyllä ärsyttää, kun kaiken on itse ostanut ja sen eteen vielä tehnyt töitä, ja joku miettii että vanhemmat maksaa kaiken :) Kun täytin 18, kaverit heti kysyivät että ostivatko mulle uuden auton, ja jopa sukulainenkin kysyi kuinka paljon rahaa mulla on tilillä. Öö, ei kuulu teille.

  Ja joo, voisin jatkaa tästä aiheesta kirjoittamista vaikka kuinka kauan, mutta lisään vielä yhden asian. Asunto. Jos asun vanhempien omistamassa sijoitusasunnossa, en ehkä maksa sitä vuokraa, mutta en myöskään saa siihen tukea. Jos vuokraan tuntemattomalta, kela maksaa sen. Joten tulos on plus-miinus-nolla. Mutta tätäkään kaikki eivät tunnu ymmärtävän :)

  Sori pitkä selitys, mutta olin vähän kirjoitustuulella. Jatk vain samaan malliin itse. Rakastan sun uusia kenkiä :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Mä en tarkemmin noista palkoista osaa sanoa, enkä haluakaan. Tiedän vain, että itse sillä pärjään. :D

  Anonyymi: Kiitos kommentista! :) Just näiden vuoksi tänne jaksaa kirjotella. :) Ja mun mielestä on myös täysin jees jos asuu vanhempien omistamassa asunnossa, itse en niin tee, vaikka moni niin tuntuu ajattelevan. :D

  VastaaPoista
 10. Hienoa että uskallat puolustaa itseäsi ja sanoa asiat suoraan, myös silloin kun jokin ärsyttää. Pidän sun tyylistä - myös bloginkirjoittamistyylistä - ja siitä, ettet lakase ongelmia maton alle vaan otat ne puheeksi. Moni bloggaaja ei ole yhtä rehellinen vaan julkaisee ikävistä ajatuksista huolimatta vaan niitä tekopirteitä postauksia. Paranemisia :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Kiitos kommentista! :) Mä yritän pitää blogin positiivisena, niinku mäki ihmisenä olen mutta viimeaikoina mulla nyt on ollu vaikeaa, joten se näkyy täälläkin. Naurattanu välillä ku oon huomannu, koska mä en oo luonteeltani edes mikään valittaja! Kiva, että kelpaa silti! :)

  VastaaPoista
 12. Se on kato helppo ihmetellä, että miten on varaa ostaa merkkituotteita, kun ainoa tulonlähde joillekin on se omien vanhempien antama viikkoraha :-D Itse kun tienaa rahansa ja sen säästää, niin jokainen käyttäköön sen miten ikinä lystää. Ihailtavaa kait se vaan pitäis olla, kun jollakin on itsekuria säästää isoa ostosta varten! Kateellisten panettelua :3

  VastaaPoista
 13. noora: Toi on kyllä ihan totta! Jos totta puhutaan niin en mäkään ymmärtäny alaikäisenä merkkilaukkujen päälle ollenkaan! Pidin ihan hullujen hommana. :D

  VastaaPoista
 14. Ei ole totta ! En tiedä mitä lisätä noihin aijempiin kommenteihin muuta kuin että olen täysin samaa mieltä ! Jotkut opiskelijat todellakin menevät suoraan luennolta (välillä jopa kodin kautta) töihin. Minä olen myös yksi näistä. Ja ymmärrän töysin tuon sun ärsytyksen. Jos me tehdään töitä iltaisin tienaamalla lisäpenni opintotuen lisäksi, onko se sitten väärin että saamme hemmotella itseämme ?? Itse en ostaisi noin kalliita kenkiä, vaan tuhlaisin saman summan jossain Ikeas/H&Ms, eli jotain halpaa mutta enemmän. Kukin omalla tyylillään. Mutta välillä on kyllä todella ärsyttävää kun ihmiset tuomitsevat siitä että on rahaa. Hemmetti soikoon, töitä tekemällä sen rahan tienaa. Ei ole mahdoton tehtävä opintojen lisäksi. Jos haluaa elää tiukalla budjetilla miettien jokaista penniä jonka tuhlaa, nii ole hyvä. Itse tykkään käydä kaupassa ja pystyä ostamaan jotain jos sattuu kohdalle !
  Kova työ palkitaan ! Eikö niin;)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: Samoilla kannoilla ollaan. ;)

  VastaaPoista
 16. Pakko sekoittaa pakkaa omaltakin osaltani.

  Eikö blogien kirjoittajien jonkinlainen tarkoitus ole kertoa lukijoille esim. muodista ja erilaisita tavaroista? Se, että ostat hienot kengät ja jälkeen päin niistä kirjoitat, ajaa juuri tätä ideologiaa, eller hur? Ja lukijat voivat siten ihailla ostamiasi tavaroita ja lukea sinun kommenttejasi niistä. Onko siinä mitään ongelmaa, että jos laskujen maksamisen jälkeen jää rahaa, niin ostaa itselleen jotain kivaa ja kestävää?

  Mielestäni ei ole mitään vikaa maksaa tuotteesta, joka on varmasti laadukkaasti tehty ja kestää monien vuosien ajan. Itse mietin monesti, että olenko tyhmä, että olen maksanut 900 euroa yhdestä laukusta (Bayswater), mutta kun tuote on käsintehty Englannissa laadukkaasta nahasta, ei hinta enää häiritse. Lisäksi en muita laukkuja tarvitse, sillä Bayswater ajaa useamman laukun viran. Minusta tyhmempää on ostaa monta laukkua, jotka eivät käyttöä kestä ja sitten niitä joutuu ostamaan monta. Onko väärin panostaa laatuun?

  Jos joku pikkusieluinen kateudesta vihreä ei vain tajua, että mikä idea blogeilla on taikka sitä, että laadukkaat ja kestävät tavarat saattavat maksaa hieman enemmän, mutta ajavat asiansa monen vuoden ajan, niin voisi perehtyä asioihin paremmin.

  On myös aika outoa ajatella, että tässä maailmassa ei saisi nauttia mistään, ilman, että joutuisi tuntemaan huonoa omaatuntoa. Jos käy töissä tienaamassa, niin miksei työstä saadusta palkasta ei saisi nauttia?

  VastaaPoista
 17. Anonyymi: Naulankantaan! :) Mäki ennen ostin todella paljon halpoja kenkiä/laukkuja yleensä sen vuoksi etten ajatellut, että mulla ois varaa panostaa siihen mitä oikeasti halusin. Sen jälkeen asusteet jäi käyttämättä, koska ei tuntunut hyvältä ostaa "toisiksi parasta" vaihtoehtoa ja se vasta tuleekin sitten kalliiksi. :D

  VastaaPoista
 18. Tämä saattaa mennä ehkä hieman ohi aiheen, mutta haluaisin huomauttaa siitä, että vaikka on suomenruotsalainen ei automaattisesti tarkoita sitä, että on syntynyt kultalusikka suussa ja pankkitili täynnä rahaa.

  Kyllä me suomenruotsalaisetkin joudumme tekemään töitä, että saamme rahaa ostaaksemme tavaroita. En ymmärrä, että mistä se pappa betalar -utopia oikein kumpoaa.

  Kyllähän siitä palkasta aika paljon jää käteen loppupeleissä, vaikka maksaakin vuokraa ja laskuja. Kun ei ole lapsia eikä kotieläimiä ja jos ei matkusta.

  Yleistäminen on muutekin ihan tyhmää. Ethän sinä edes ostele joka päivä taikka kuukausi kalliita asioita. Mielestäni blogisi painottuu enemmänkin kertomaan päiviesi tapahtumista kuin ostelusta.

  Kysyisin tähän loppuun siitä sinun Michael Korsin kellosta, että pystyykö sitä ranneketta lyhentämään ihan kotikonstein, vai onko viisainta kiikuttaa se jollekkin alan ammattilaiselle lyhennettäväksi?

  VastaaPoista
 19. Anonyymi: Mä ostin mun kellon jenkeistä ja ne lyhensi sen kätevästi sillon ostaessa, mä en osais kyllä itse sitä tehdä joten suosittelen viemään johonkin. :D Tai niin mä tekisin!

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -