Karvoista eroon valon avulla

Sanotaan, että odottavan aika on pitkä mutta se on vieläkin pidempi kun kotona on laatikossa laite joka vaikuttaa mielenkiintoiselta mutta sitä ei ihan vielä voi avata ja kokeilla. Sain toukokuussa Philipsiltä testiin Lumea Essential IPL hair removal -koneen ja syy miksen heti repinyt pakettia auki oli se, että tätä ei suositella käyttämään kesällä kun iho ruskettuu. Auringonotto on ehdottomasti kielletty ja jos sellaista harrastaa niin suositellaan vähintään kahden vuorokauden odottamista auringonoton jälkeen ennen laitteen käyttöä. Minä siis suosiolla odotin syksyyn ja uskon vakaasti etten enää tuolla biitsillä makoile joten tämä on varmaan nyt sitten turvallista. :)

Mielenkiinnolla tosiaan lähdin tätä kokeilemaan ja tärkeää ennen tämän laitteen käyttöä on, että käsiteltävä alue on täysin karvaton. Tämä siitä syystä, että valoimpulssit pääsisivät suoraan ihon alle sinne karvan juureen eikä polttaisi sitä karvaa ihon päältä. Epiloinnilla olen saanut jalkojen karvankasvun sen verran hitaaksi, että se ei oikeastaan ole ongelma mutta kainalot! Tuntuu kun joka toinen päivä pitäisi olla sheivaamassa joten päätin aloittaa tämän kokeiluni nimenomaan niistä kohdista!


Mikä on IPL hair removal sitten? "Intense Pulsed Light (IPL) -hoidossa ihokarvoihin kohdistetaan hellävaraisia valoimpulsseja. Ihokarvojen sisältämä melaniini (pigmentti) imee valon ja muuntaa sen valoenergiaksi. Tämä energia kulkeutuu alaspäin ihokarvojen juureen ja saa sen siirtymään lepovaiheeseen. Tämän seurauksena ihokarvat irtoavat luonnollisesti ja karvojen kasvaminen uudelleen estyy."

Kuinka nopeasti tulokset näkyvät? "Lumealla tehdyt kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että huomattava osa ihokarvoista (yli 80%) häviää neljän kahden viikon välein suoritetun käsittelyn jälkeen. Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi toista käsittelyä tarvittaessa yksilöllisen karvankasvusi mukaan."

Kenelle tämä ei sovi? "Erittäin vaaleiden, valkoisten/harmaiden ja punaisten hiusten sisältämän vähäisen melaniinimäärän takia valoon perustuvat karvanpoistomenetelmät eivät tehoa tämän värisiin ihokarvoihin. IPL-käsittely ei myöskään sovi naisille, joiden ihonväri on luonnostaan tumma. Philips Lumeaa eivät saa käyttää naiset, joilla on lääketieteellistä hoitoa vaativa tila, kuten ihosyöpä, vammoja, epilepsia, verenkiertohäiriöitä, vastustuskykyä heikentäviä oireita tai valoallergia. Älä käytä IPL-ihokarvanpoistomenetelmää, jos olet raskaana tai imetät. Älä käytä laitetta myöskään lävistyksien, tatuointien, pistoskohtien (esim. insuliini), tahdistimien tai implanttien läheisyydessä."


Kuinka kauan käsittely kestää? Sääret 15 min, kainalot 2 min, bikinialue 4 min.

Sattuuko käsittely? Oman kokemukseni mukaan voin sanoa, että ei kyllä satu! Alussa säikähdin vähän sitä tunnetta kun en tiennyt miltä se tulisi tuntumaan. Nopea pisto on ehkä oikea tapa kuvailla miltä se tuntui. Tunne kuitenkin tuntui minulla vaan silloin kun käsittelyä tein ja sen jälkeen iho tuntui aivan normaalilta.

Lähde: Philips.fi 

Lue enemmän laitteesta täältä! 

It's so cute! Kaikki tämän laitteen pelottavuus lähti pois kun näin, että se oli helmiäisen vaaleanpunainen! 

Minulle tosiaan jäi hyvät fiilikset tästä menetelmästä mutta kuten alussa kerroin, ensimmäinen käyttökerta on vasta takana päin joten palaan tarkemman raporttini kanssa kun tuloksia on saavutettu! :)

Tällaisen laitteen hinta on 329€ Gigantissa.

Onko teistä joku kokeillut tällaista IPL-karvanpoistoa? Onko toiminut?

Postaus on toteutettu yhteistyössä Philipsin ja Gigantin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Olisiko tästä tulossa raporttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun muistutit, yritän mahdollisimman nopeasti kirjoittaa aiheesta! :)

   Poista
 2. Moi! En löytänyt blogistasi juttua siitä, miten laite tehosi karvojen kasvuun. Kiinnostaisi käydä kokeilemassa karvanpoistoa IPL-menetelmällä jossain kauneushoitolassa, mutta olisi kiva tietää miten tällainen kotikäyttöön soveltuva laite oikein toimii.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, en itseasiassa koskaan kirjoittanut tästä koska olen ollut kovin laiska käyttämään laitetta. Ennen kesää käytin laitetta monta kuukautta kahden viikon välein kainaloihin ja silloin mun ei tarvinnut sheivata koko kesänä! En kuitenkaan muistanut sitten enää käyttää laitetta ja karvojen kasvu palasi hiljalleen. Eli voin todeta, että toimii mutta vaatii pidemmän käyttöajan! Mulla ongelma on ollut siinä, että pitää muistaa aina kahden viikon välein tämä tehdä ja sitten se unohtuu. Pitää ottaa taas tavaksi! :)

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -