Top of the Rock

Meille molemmille New Yorkin To Do-listalla oli kaupungin näkeminen yläilmoista. Mietittiin miten siistiä olisi helikopterilento kaupungin yllä mutta, koska aikaa oli rajoitetusti ei lähdetty sellaista kokeilemaan. Ehkä ensi kerralla. ;) Oltiin kahden vaiheilla mennäänkö Empire State Buildingin- vai Rockefeller Centerin huipulle. Päädyttiin jälkimmäiseen sillä haluttiin nähdä myös upea Empire State Building ulkoa ja saada se rakennus kuviin. Valinta oli täydelllinen ja maisemat Top of the Rockista olivat ihan käsittämättömät. Siinä meni yksi jos toinenkin vähän hiljaiseksi.


Top of The Rock sijaitsee siis Rockefeller Centerin huipulla ja sinne pystyy ostamaan lippuja helposti mm. rakennuksen sisältä tai netistä. Liput ovat aikuisille 30$/kpl eli samaa hintaluokkaa kuin Empire State Buildingin huipulle. Me mentiin sunnuntaiaamupäivästä tänne eikä jouduttu jonottamaan lähes ollenkaan. Olin todella yllättynyt mutta toisaalta turistikausi ei ollut vielä käynnissä. Kesällä kannattaa varautua jonotteluun, mutta tämä pätee oikeastaan ihan mihin vain onkaan menossa.

Alakerrasta tänne mentiin hissillä ties kuinka monta kerrosta ylöspäin. En muista tarkalleen mutta olisko ollut joku 75? (korjatkaa, jos muistatte!) jonka jälkeen kerroksia oli kolme jossa sai kierrellä ja katsella maisemia. Pienenä vinkkinä, kannattaa suunnata heti noihin ylempiin kerroksiin sillä se kerros johos hissi pysähtyy on ihan tukossa ennen kun ihmiset tajuavat, että pääsee ylemmäksi. Mekin yritettiin kauheassa ihmisvilinässä saada kunnon kuvia kunnes mentiin ylemmäs ja saatiin ihan rauhassa ottaa kuvia ilman yhtäkään ihmistä häiritsemässä.


Tämä oli ehdottomasti yksi New Yorkin reissun kohokohtia ja ensi kerralla kun aikaa on enemmän halutaan ehdottomasti mennä tuonne auringon laskiessa. Kelatkaa miltä auringonlasku näyttäisi noilta korkeuksilta? Tällä kertaa piti lähteä illalla jo lentokentälle mutta oli se upea noin päiväsaikaankin!


New York, Until we meet again!

1 kommentti:

  1. Huikeat on maisemat! Mitenhän mulle kävis tuolla, kun jo Pyynikin näkötornissa mulla meinaa polvet pettää :)

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -