Habitare 2015

Viime viikonloppuna oli Messukeskuksessa Habitare sisustus, huonekalu ja design-messut. Messuilla vieraili muutaman päivän aikana yhteensä huikeat 45 000 kävijää. Myös minä ja äitini vietettiin lauantaiaamupäivä siellä. Uutta kotia laittaessa inspiraatiolle oli tarvetta, vaikka aika selkeät sävelet mulla jo kodin sisustuksesta oli ennen messuille menoa. Olen viime aikoina tykästynyt hyvin pohjoismaiseen sisustukseen, eli simppeliä ja väritöntä. Ei sillä, että olisin koskaan tykännyt väreistä sisustuksesta (enkä kyllä juurikaan pukeutumisessakaan) mutta viime aikoina se musta/valko/harmaa -sisustus on mielyttänyt silmää oikein ekstra paljon. Pohjoismaiseksi sisustukseksi miellän myös vahvasti 50- ja 60-luvun tai niiltä vuosikymmeniltä vaikutteita saaneet kalusteet ja esineet. Yksi messujen ykköslöydöistä olikin Tapio Wirkkalan teekannu 60-luvun lopulta. Messut saivat myös erityistä plussaa siitä miten paljon Suomalaista designia oli esillä.

Hobby Hall oli näyttävästi esillä messuilla ja täytyy sanoa, että ihan huikeita minun tyylisiä esineitä oli näytillä. Hobbari ei kuulu yleensä omiin ostospaikkoihin mutta nyt mennään varmaan myymälään ostamaan matto makuuhuoneeseen. Sen verran paljon Koodi -merkkiset matot ovat ihastuttaneet!

Messuilla katsoin mattoja tosiaan sillä silmällä, koska makuuhuoneesta puuttuu matto kokonaan. Tykkään mustavalkoisista sekä graaffisista kuvioista. Formen matto oli todella mieluinen!

Nämä esineet eivät olltu ehkä ihan my cup of tea, mutta musta on aina hauska kun nimeni on osa merkkiä haha.

Mä oon aina haaveillut tällaisesta käsienpesualtaasta kylppärissä. Niin nätti!

Ihania Vaja Finlandin kuppeja!

 Mä olen pitkään rakastanut tätä Marimekon kuviota! Olen vähän päästä pyörällä, että onko se nyt Kivet, Siirtolapuutarha vai räsymatto. Mun mielestä nämä kaikki kuviot näyttävät ihan samalta! Mulla on tuota kuosia olevat lakanat ja tarkoitus olisi ostaa nyt toinenkin setti, että olisi kahdet. Viime kesänä ihastelin mökillä äidin tässsä kuosissa olevaa isoa kulhoa ja yritinkin saada sitä itselleni mutta sille ajatukselle äitini ei lämmennyt. Nyt synttäreinä sain kuitenkin vanhemmiltani ihan oman tuollaisen kulhon. Voi sitä onnea! 

BELIDin lamput olivat todella kauniita. Mua harmittaa, että kattovalaisimille on erittäin rajoitettu tarve, koska niitä on niin paljon joita haluaisin!

Tuntuu hassulta kertoa, että odotin messuilta eniten saippuoiden ja tiskiaineiden ostoa mutta niin se vaan oli. Tätä Cilla's -yrityksen ständiä olinkin odottanut messuilta kaikista eniten. En kyllä yllättäen ostanutkaan mitään sillä kuulin, että näitä siivousaineita saa ostettua kätevästi Stockmannilta joten sinne mä suuntaan heti muuton jälkeen sitten!

Uudessa asunnossamme on mustavalkoinen kylpyhuone ja olen kaavaillut sinne mustaa käsisaippuapulloa joten kun löysin nämä Mayn saippuat olin pakahtua onnesta. Siis pelottavaa, kun on kuitenkin kyse vain saippuasta. Kuka voisi vastustaa minttu-kookos -käsisaippuaa? Tai mustikalta tuoksuvaa käsitiskiainetta? No en minä ainakaan.

Muistan nähneeni erään seuraamani Ruotsalaisen vloggaajan videossa tällaisen vanhan Louis Vuittonin matkalaukun sisustuksessa ja ollut jo silloin vakuuttunut siitä, että tollanen olisi maailman siistein. Messuilla näin antiikkipuolella sitten nämä laukut ja voi tytöt, mä olisin niin voinut ottaa noi mukaani kotiin. Olisin antanut niille hyvän kodin mutta ei, 1900€ hinta oli mulle vähän liikaa ja tiemme erkanivat ja lähdin ilman laukkuja kotiin.

Messuille jäi siis paljon kauniita juttuja mutta muutamiin hankintoihini olen enemmän kun tyytyväinen. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan Habitareen! Mites te jotka voititte blogini kautta liput messuille, löysittekö jotain upeaa ja saitteko paljon inspiraatiota? Entä muut messuilla käyneet? :)

Liput messuille saatu blogin kautta.

1 kommentti:

  1. Hei! Ihania kuvia Habitaresta. Voitin blogisi kautta lipun, mutta olin vielä silloin viikonloppuna niin kipeä, etten päässyt paikalle. Annoin lipun ystävälleni, mutta en ole vielä udellut, tekikö hän löytöjä. Tuskinpa tuolta tyhjin käsin onnistui lähtemään. ;) Harmittaa, kun messut jäivät itseltäni väliin, mutta ensi vuonna paremmalla onnella. Kiitos vielä lipusta! :)

    pienet.suloisuudet

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -