Jouluaatto


Meidän perheellä on aina tapana jouluaattona pukeutua hienoihin vaatteisiin ja laittautua muutenkin viimeisen päälle. Äitini pitää jopa korkokenkiä jalassaan koko illan, vaikka kotona vain ollaan. Tästä kaikesta tulee juhlallinen olo. Muut joulupäivät vietämmekin ihan oloasuissamme mutta jouluaattona on kiva satsata. Tänä jouluna oma asuni oli pikkumusta sekä sitten punainen ruutupaita tuomaan vähän rentoutta. Mä en viihdy ihan liian laittautuneena vaan kaipaan aina jonkun pienen rentoustwistin.

Joulupöytään tuodaan hopeat, käytetään juhlalautasia sekä silitetään lautasliinat. Meidän perheessä ei ole koskaan syöty kinkkua jouluaattona vaan syödään yleensä nautaa tai poroa. Muuten joulupöytä koostuu aikalailla perinteisistä aineksista eli rosollia, porkkana- ja perunalaatikkoa, sillejä, kalaa, mätiä ja sen semmoista. Koen aina mielenkiintoiseksi kysyä mitä muiden joulupöydissä on harvoin kaikilla on kaikki samat ruuat pöydässä. :D

Lahjojen suhteen lähtee usein ihan lapasesta ja niin tänäkin vuonna. In my defence pakko sanoa, että kuvassa on tosiaan kuuden hengen lahjat toisilleen plus vielä isoveljeni tyttöystävän perheen lahjat heille. Onhan tuossa silti ihan älytön määrä. :D Lahjat menivät niin nappiin kuin vain saattoi ja voin todeta, että läheiseni todella tuntevat minut. Ehkä ensi postauksessa esittelen vähän mitä paketeista paljastui! ;)

Toivottavasti teidänkin joulu sujui yhtä ihanasti kun minun!

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -