Miten hääsuunnittelu etenee?

Pikkuhiljaa hääpainajaiset ovat tulleet osaksi mun unia. Painajaisissa ollaan unohdettu koristella tila ja vieraat eivät pääse paikalle. Kuulen melkein päivittäin joltain tutulta kysymyksen "miten hääsuunnittelu etenee?". Silloin kun suunnitelmat eivät olleet edenneet hetkeen voin kertoa, että tuo kysymys ahdisti. Nyt voin jo todeta, että eiköhän lähes kaikki ole valmista.

Ollaan suunniteltu häitämme aika rennolla otteella ja se tässä vähän ehkä jopa stressasi yhdessä vaiheessa. Keskustelin Joonaksen kanssa tästä noin kuukausi sitten ja ihmettelin miksi hääsuunnitelu tuntuu niin helpolta eikä oikeastaan vaadi meiltä hirveästi vaivannäköä. Tuntuu, että muut läheiset jotka ovat menneet naimisiin ovat suunnitelleet paljon enemmän, puhumattakaan morsiamista Facebookin hääryhmässä.

Joonaksen kertoessa, että hän on miettinyt ihan samaa hiipi minuun ihan pieni paniikki mutta täytyy luottaa vain siihen, että teemme kaiken meille oikein ja häistä tulee meidän näköiset. Edesmenneen Mauno Koiviston sanoin "Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin”. Hieno lause ja elämänohje.


Mitä me ollaan sitten saatu aikaiseksi tähän mennessä ja mitä pitää vielä tehdä?

Juhlapaikka ja kirkko – ✓
 Meidän häitä juhlitaan kesällä Helsingissä.
 Meidät vihitään Johanneksenkirkossa ja meillä oli tuuria sillä saatiin juuri meidän eniten toivoma vihkiaika.


Pappi ja kanttori – ✓
Meille tulee ihana naispappi vihkimään meidät. Meille molemmille täysin tuntematon pappi mutta heti tavatatessa hänet tuli hyvät vibat hänestä. Hänen ehdotuksesta meidän vihkimisestä tulee kaksikielinen. En ollut tätä ajatellut koskaan, mutta se tuntuu tosi luontevalta nyt. Katsotaan millainen sekametelisoppa saadaan aikaiseksi.


Ruoka ja viinit – ✓
Hääruokia kävimme maistamassa pari viikkoa sitten ja olimme erittäin tyytyväisiä valintoihimme. Tarjolla on kalaa ja lihaa ja tietenkään kasvisruokailijoita unohtamatta.
 
Viinimaistelu oli mielenkiintoinen kokemus ja meille molemmille ihan uutta. Siinä me istuttiin yhteensä kaksitoista lasia välissämme ja yritettiin tehdä päätöksiä.

Jälkiruoka – ✓
Kirjoitin aiheesta aikaisemmin ja olemme nyt tehneet päätöksen ja valinneet tekijän. Se mihin päädyimme säilyköön yllätyksenä hääpäivään asti.


Morsiuspuku ja sulhasen puku – ✓
Hääpuvun ostin jo viime kesänä ja se odottaa vaatekaapissa hääpäivää. Heinäkuun alkuun on sovittu vielä ompelijalle aika jolloin laitetaan puku oikeaan mittaan ja muutenkin sopimaan juuri minulle.

 Joonaksen asu on myös hankittu. Asu on käynyt jo ompelijallakin fiksattavana joten kaikki on valmista.

Hääkengät – ✓
Molempien kengät on hankittuna ja minä tulen astelemaan alttarille kultaiset Jimmy Choot jalassani.


Kaasojen ja bestmanin asut –
Tähän haluaisin laittaa puolikkaan check! -merkin sillä nämä ovat melkein valmiita.


 Kampaaja ja meikki – ✓
Näistä kirjoitin aikaisemmassa postauksessa.


Juhlien väriteema ja koristeet– ✓
Värit ovat valittuina ja sen mukaan koristeet enimmäkseen ostettuina. Ei tule varmasti kenellekään yllätyksenä, että häissämme ei tulla näkemään mitään kirkkaita värejä.Vieraslista ja kutsut – ✓
Kutsut lähtivät huhtikuussa läheisillemme ja ilmoittautumisetkin on jo saatu. Nyt niiden yksityiskohtien hiominen siis alkaa kun tiedetään monta vierasta meille tulee!Vihkisormukset – ✓

Joonaksen vihkisormus ostettiin jo viime kesänä ja minunkin on suunniteltu alkuvuodesta ja valmiin sormuksen näen heinäkuussa kun mennään Tampereelle Kultaseppä Andreasenille noutamaan se.

Morsiuskimppu ja muut kukat– ✓

Kimppuni, neljä viehettä, rannekukat kaasoille sekä pöytäkukat on tilattu.

Valokuvaaja – ✓

Häitämme tulee kuvaamaan Satu Mali joka paitsi minulle entuudestaan tuttu myös äärettömän lahjakas. Päätin jo kauan aikaa sitten, että sitten kun joskus menen naimisiin on hän se joka tulee häät kuvaamaan. Valokuvaajan kanssa oli tapaaminen tällä viikolla.

Videokuvaaja – ✓

Kerroin aikaisemmin videokuvaajasta ja siitä miten voitin koko päivän dokumentaarisen kuvauksen arvonnasta. Meille tulee kuvaamaan Pieni Mediatalo. Täytyykin olla kuvaajaan vielä yhteydessä ja sopia tarkemmat treffit!

Bändi – ✓

Tämäkin asia on hoidossa.


Asioita mitä pitää tehdä vielä?

Häiden soittolista – Tämän delegoin noille miehille.

Häiden ohjelma – Tästä kaasot ja bestmanit lupasivat huolehtia joten onneksi meidän ei tarvitse murehtia. Ihanaa kun tulee meillekin jotain yllätyksiä hääpäivään!

Menukortit ja kattaus – Menukortit menivät tällä viikolla painoon ja kun saadaan ne niin pitää varmaan tehdä yksi koekattaus.Häistä on vaikeaa kirjoittaa, koska haluaisin kertoa kaikki suunnitelmamme mutta samalla haluan pitää monet asiat vielä salassa ja luoda yllätysmomentteja meidän vieraillekin. Häiden jälkeen voitte olla varmoja, että jaan blogissa kymmeniä kuvia ja kerron enemmän! :)

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, ja teillähän alkaa olla suunnitelmat jo tosi hyvin mallillaan :)

    VastaaPoista
  2. Mun on kovasti tehnytkin mieli udella yksityiskohtia häistä, mutta en ole viitsinyt kun ajattelin, että et halua paljastaa kaikkea. Kaikki menee varmasti hyvin ja toivotaan myös ihanaa säätä. Hääpostauksia odotellessa :)

    VastaaPoista
  3. Mistä toi sun farkkutakki on hankittu?:)

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -