Keskikesän taikaa

Me päädyttiin tänä vuonna viettämään kaupunkijuhannus. Mä olen ehdottomasti mökki-ihminen ja tämän keskikesän juhlankin vietän mieluiten juurikin mökin rauhassa ja veden äärellä. Tänä vuonna jäätiin kaupunkiin, sillä vanhemmillani oli muita kuin mökkisuunnitelmia ja me tarvitsemme heitä mökille pääsyyn. Tämän kesän Bucket listillä on ehdottomasti opetella ajamaan venettä! Sitten ei olisi tätä ongelmaa.Täytyy kuitenkin myöntää, että vaikkei kaupunkijuhannus koskaan ole ollut ykkösvalintani, on tämäkin ihanaa! Kaupunkin on tyhjempi, kuin koskaan. Tänäänkin käveltiin töölössä ja sieltä Hietaniemeen ja rantaa pitkin takaisin kaupunkiin. Söimme piknikkiä viltin päällä puistossa ja yritimme kaikkemme, ettei tyttäremme söisi ruohoa. Aurinko paistoi ja kaikki tuntui vain olevan kohdallaan. Mieleni valtasi valtava onnellisuuden tunne. Minulla on ihana perhe ja olen heistä niin kiitollinen.

Helsinkiä on muuten ihana tutkia ajan kanssa kaikessa rauhassa ilman ruuhkia. Miten kaunista luontoa löytyykään ihan keskustan tuntumasta! Täällä kotikaupungissa löytyisi kyllä varmasti uusia nurkkia koluttavaksi, vaikka loppuelämäksi.
Minulle kesä alkaa juhannuksesta. Lomat yleensä lähenee siinä vaiheessa ja sääkin alkaa olemaan kesäinen, vaikka tänä vuonna ollaankin ehditty jo vajaa pari kuukautta nauttia kesäisistä säistä. Olen kuitenkin rauhallisten juhannusviettojen ystävä. Minua ei saisi kirveelläkään festareille tai isolla kaveriporukalla mökille rymyämään.

Huomenna olisi tarkoitus suunnata takaisin Hietaniemeen ja vanhalle kunnon Hietsun uimarannalle ottamaan vähän aurinkoa. Ehkä uskaltaudun uimaankin, who knows. Tarkoitus on pyhittää koko viikonloppu perheelle ja rennolle yhdessäololle. Tänään ajateltiin tehdä lohisalaattia ja syödä tuolla meidän pienellä parvekkeella. Se valkoviini, mistä aikaisemmin haaveilin, jäi nyt puuttumaan. Ollaan nykyään niin huonoja käyttämään alkoholia, ettei tule käytyä alkossa. Vesi kelpaa siis tänä juhannuksena janojuomaksi.
Oikein ihanaa juhannusta teille kaikille! Vietättekö sen mökillä vai kaupungissa, vai oletteko kenties lähteneet johonkin ulkomaille karkuun? 

Kuvat: Marjut Keski-Korpi / Loving White Style, Joonas ja minä. 

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -