Mitä mulle kuuluu?

Ajattelin pitkästä aikaa päivitellä kuulumisia tänne blogin puolelle. Kesä on mennyt liian nopeasti, mutta samalla en malta odottaa, että syksy starttaisi oikein kunnolla. Olen jo tovin ollut syysfiiliksissä ja vaikka lämpö on ihanaa, on se vähän lannistanut syysfiilistelyäni.

Pari viime viikkoa ovat olleet aika rankkoja, sillä miehelläni on ollut kiirettä töissä. Pitkien työpäivien lisäksi viikonloputkin ovat menneet hänellä töitä tehden, joten minä olen ollut entistä enemmän kahdestaan Liljan kanssa. Viikon yhteinen kesälomakin tuntuu jo kaukaiselta muistolta ja valehtelisin jos väittäisin, etten kadehdi heitä, joilla oli perheensä kanssa kuukauden mittainen yhteinen kesäloma. Ehkä ensi vuonna meilläkin.

Haastetta pariin viime viikkoon on tuonut Liljalle puhjennut ensimmäinen hammas. Etenkin alussa hän oli erittäin herkkä kaikelle, ja siis ihan ymmärrettävästi. En minäkään tykkäisi, jos nyt ikenen läpi tulisi jotain!
Tänään minulla loppui virallisesti vanhempainvapaa ja siirryin hoitovapaalle. Oli jotenkin aika pysäyttävää ymmärtää, että jos minulla ei olisi ollut mahdollisuutta taloudellisesti jäädä hoitovapaalle, olisi tänään ollut Liljan ensimmäinen päiväkotipäivä. Koen, että Lilja on vielä niin älyttömän pieni, ettei se olisi tuntunut yhtään hyvältä. Olen onnellinen, että saan olla vielä puoli vuotta kotona hänen kanssaan.

Huomaan kuitenkin, että ajattelen jo paljon työelämään palaamista. Minähän en ole varsinaisesti pelkällä äitiyslomalla koskaan ollutkaan, koska sometöitä on ollut, mutta nyt puhun päivätyöhööni palaamisesta. Mielessäni pyörii paljon tulevaisuuden haaveita ja koen, että moni asia on hoitovapaan ajan vähän tauolla.

Kaksi ystävääni osti juuri erillistalot Oulusta (samalta alueelta vielä, hih!) ja se sai minut taas miettimään ja haaveilemaan omasta talosta. Kävin viime viikolla Espoossa Liljan kanssa pörräämässä kirpputorilla ja havahduin taas siellä kävellessä siihen tunteeseen, että täällä olisi hyvä asua. Miten ihanaa olisikaan, kun olisi se oma talo tai edes paritalon puolikas ja oma pieni piha. Tavoitteenamme on, että kolmen vuoden sisällä mekin omistamme unelmakotimme.
Tällä hetkellä olen fyysisesti paremmassa kunnossa, kuin vuosiin ja se on varmasti lisännyt omaa jaksamistani. Käyn edelleen kaksi kertaa viikossa treenaamassa valmentajani kanssa ja olen edistynyt muutamassa kuukaudessa hurjasti. Urheilusta on taas tullut minulle elämäntapa ja asia, mistä nautin ihan älyttömän paljon.

Yksi parhaita päätöksiä koskaan oli palkata itselleni oma henkilökohtainen valmentaja, joka kannustaa ja tsekkaa, että kaikki menee oikein. Puskee silloinkin, kun itse luulee ettei enää pysty.

 Nuo treenit ovat ihana irtiotto keskellä päivää ja auttavat minua jaksamaan vauva-arkea paremmin. Eilen ystäväni Aino oli vahtimassa Liljaa, kun olin itse treeneissä. Kun tulin kotiin, hän oli tehnyt meille ruokaa. En voi edes ymmärtää, miten olen saanut noin ihanan ystävän elämääni. Hän on maailman paras kummitäti Liljalle ja minulle maailman paras ystävä.

Tänään minulla on luvassa siivouspäivä. Odotan, että Liljan isoisä pääsee töistä ja tulee hakemaan Liljan. Hän lupasi hoitaa Liljaa pari tuntia, jotta minä saisin imuroitua kotona. Lilja pelkää imurin ääntä ihan älyttömästi ja siksi imurointi on vähän vaikeaa hänen ollessa kotona. Ollaan onnekkaita, kun meillä on ihana lähipiiri, jotka auttavat lastenhoidossa aina pyydettäessä.


Mekko Kowtow / Takki Gina Tricot (saatu) / Laukku Fendi / Kengät Charlotte Olympia / Hattu kirpparilta (Lindex)

Tekstistä saatoittekin huomata, että tällä hetkellä on menossa todella hyvä flow elämässä ylipäätänsä. Arki on välillä vähän rankkaa, mutta silti se rullaa eteenpäin ja olen todella onnellinen. Viikonloppuna otan perheeni mukaan töihin ja menemme viettämään aikaa erääseen hotelliin samalla, kun itse teen paikasta pientä reportaasia teille! :)

Olin toivottamassa ihanaa viikon alkua, mutta kappas, nythän on jo keskiviikko. Niin ne päivät vaan menee! Ihanaa viikkoa kaikille! 

Kuvat: Marjut Keski-Korpi

1 kommentti:

  1. Ihana kuulla että asiat on hyvin :)
    Ja ihanaa syksyä, tämä on niin paras vuodenaika vaikka aika kesäistä onkin vielä.

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -