Äidin oma aika

Moni pienen lapsen äiti siellä ruudun takana saattaa nyt hymähtää ja miettiä, että mikä oma aika? Jep, se ei aina ole itsestäänselvä asia. Sitä voi olla vaikea järjestää - tai sitä ei osata järjestää. Se oma aika on kuitenkin meille jokaiselle äärettömän arvokasta ja se auttaa jaksamaan paremmin myös lapsen kanssa ja ainakin minä koen, että se yksinkertaisesti tekee minusta paremman äidin lapselleni.

Minä olen ollut onnekas ja olen saanut omaa aikaa järjestettyä aina, kun olen osannut sitä pyytää. Sitä olisi voinut olla paljon enemmän, mutta kyse on nimenomaan siitä, etten osaa sitä itse järjestää. Olemme huomanneet mieheni kanssa, että helpointa on, kun tarpeeksi ajoissa laitetaan kalenteriin omat menot ja silloin tulee helpommin lähdettyä viettämään sitä omaa aikaa. Muuten kotoa lähteminen tuntuu todella vaikealta etenkin minusta. Tuntuu usein siltä, ettei minulla ole mitään hyvää syytä olla erossa lapsestani, vaikka omasta jaksamisesta huolehtiminen on äärettömän hyvä syy.

Jokainen meistä tarvitsee hetkiä, kun saa olla vastuussa vaan itsestään. Saa olla ihan vain oma itsensä ja rauhassa. Juoda kahvi kuumana. Syödä lounas niin, ettei kukaan heittele ruokaa. Katsoa lempisarjaa ilman häiriöitä. Tehdä asioita, jotka ennen lapsia oli itsestäänselvyyksiä.

Mun omalla ajalla tykkään käydä treenaamassa. Treenaan viikottain mun PT:n kanssa ja sen lisäksi yritän käydä joka toinen viikko laitepilateksessa. Näiden lisäksi kaipaan kuitenkin silloin tällöin jotain muutakin. Hetkeä ystävän kanssa, viinilasillista, tai ihan vaan hiljaisuutta ja aikaa itseni kanssa. Hieronnassa käyminen on lihasjumien vuoksi tärkeää, mutta se on samalla myös mielelle paikka hengähtää. Rakastan myös käydä kauneushoidoissa tai hemmotella itseäni jollain tavalla – pieni luksus arjen keskellä kantaa minua taas pitkälle ja on ihanaa, kun on jokin hoito mitä odottaa. Kun se on varattu, sinne on myös pakko mennä!Ehdotinkin miehelleni, että aikatauluttaisimme molemmille aina vähän omaa aikaa joka kuukaudelle nyt, kun minäkin palaan töihin toimistolle ja Lilja aloittaa päiväkodin. Ehdotin myös, että jatkossa minulla olisi yksi tai kaksi iltaa viikossa, kun menisin lähikahvilaamme tekemään sometöitäni, jotta voisin olla paremmin läsnä sitten täällä kotona muun ajan. Molempien mielestä tämä oli loistava idea ja ihmettelimme, miksemme ole tätä aikaisemmin keksineet. Kahden työn yhdistäminen ei tule olemaan helppoa taaperon äitinä ja yrittäjän vaimona, mutta tämä on minulle todella tärkeää, joten uskon ja toivon, että saamme tämän toimimaan.

Jokaisella meillä on eri tarve omalle ajalle. Joillekin riittää, että pääsee kaksi kertaa vuodessa ilman lasta ruokakauppaan, kun taas toinen haluaa joka päivä puolituntia olla vain yksin, käydä vaikka lenkillä. Oli se tarpeesi sitten mikä vaan, se ei tee sinusta yhtään huonompaa äitiä.

Jos siellä on muita, joille se oman ajan ottaminen tuntuu haastavalta, vinkki on sen aikatauluttaminen kalenteriin. Ainakin minulla on helpompi lähteä kotoa pois, kun tiedän, että siitä on sovittu aikaisemmin ja "minulla on siihen oikeus", eikä siitä tarvitse tuntea huonoa omatuntoa. Olemme yhdistäneet mieheni kanssa meidän Googlekalenterit (vitsi, mikä arjen sujuvoittaja!), joten näemme kätevästi yhdellä vilkaisulla meidän koko perheen menot. Jatkossa siellä kalenterissa on sitten kerran kuukaudessa "Lotta-aikaa" ja "Joonas-aikaa". Tavoitteena, että siellä olisi pian myös parisuhdeaikaa.♥ 

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -