Vastuullisia makuelämyksiä lapselle

Kaupallisessa yhteistyössä Organix.

Pian vuoden ajan olen huomannut etsiväni ruokakaupasta aina erilaisia välipaloja Liljalle. Eri koostumuksia, eri makuja – aina jotain jännää ja uutta maistettavaa! Välipalat ovat nimittäin maailman paras keksintö ja niillä ja saa vauvan ja taaperon usein hetkessä tyytyväiseksi. Tästä syystä mulla onkin mukana aina välipaloja, vaikka mentäisiin ihan nopeasti käymään jossain tai oltaisiin ihan vain kotona. Nälkä saattaa yllättää missä vain! On myös ihana tarjota lapselle uusia makukokemuksia.

Omassa syömisessä suosin luomua sekä muutenkin puhtaita ja terveellisiä raaka-aineita. Miksi en siis valitsisi lapsellenikin välipalat näiden arvojen mukaan?
Lilja on syönyt Organix -välipalapusseja siitä asti, kun kiinteät ruoat tulivat mukaan kuvioihin. Näissä on hyvät ravintoarvot eikä mitään turhaa lisättyä. Ei lisättyä sokeria, ei väri- eikä säilöntäaineita. Luomua, ei mitään ylimääräistä.

Makuyhdistelmiä on monia ja ne kuulostavat näin aikuisenkin korvaan herkullisilta, joten miksi lapsemme ei pitäisi niistä?
Välipala pussien lisäksi Organix -tuoteperheeseen kuuluu erilaiset sormiruokailtavat tuotteet. Maissinaksut ovat varmasti tuttuja kaikissa lapseperheissä, mutta oletteko kokeilleet niitä porkkanan makuisina? Entä herneen makuisina? Nämä rapeat naksut ovat suussa sulavia, joten ruokailu on turvallista seitsemän kuukauden ikäisestä ylöspäin. Näistä mekin aloitettiin sormiruokailu aikoinaan.

Liljan uusi suosikki on Melty Veggie Sticks -pussi, missä yhdistyy mm. maissi, tomaatti ja herneet. Lilja laittoi tänään näitä pannulle leikkikeittiössään ja oli paistavinaan näitä ja keittiöstä kuului vaan "nami, nami, nami" – ehkä tämä kertoo, miten paljon meidän taapero näistä tykkää!
Me kaikki vanhemmat olemme varmasti olleet tilanteessa, missä itse haluaisimme syödä jotain herkkua, mutta salaman nopeasti lapsemme haluaisi myös osingoille. Ainoa ratkaisu on usein löytää lapselle jokin oma herkku, jotta hänkin olisi tyytyväinen. Me ollaan todettu nämä Organixin rinkulanmuotoiset keksit hyviksi. Näistä on lapsen helppo pitää kiinni ja nämä ovat parempi vaihtoehto lapselle, kuin antaa maistaa niitä omia herkkuja. Keksit ovat luonnollisesti tehty ilman lisättyä sokeria. Liljan mielestä parasta on, jos hän saa itse ottaa keksin laatikosta.

Makuvaihtoehtoja kekseille ovat banaani sekä mansikka.
Näin esteetikkona nautin myös kovasti siitä, että pakkaukset ovat kauniita. Organix on vastikään uudistanut pakkauksiaan ja hedelmäsoseiden uudesssa pakkauksessa on kauniin ulkonäön lisäksi yli 50% pienempi hiilijalanjälki. Uudessa yli 70% kasvipohjaisessa pakkauksessa on käytetty pääosin sokeriruokoa. Tämä yrityksen tekemä pakkausuudistus vähentää muovin käyttöä 54 tonnilla vuosittain. Organixin tavoite onkin, että vuoteen 2023 mennessä kaikki heidän pakkauksensa olisivat sataprosenttisesti kierrätettävissä.

Onko teidän lapset maistaneet näitä Organix -merkin tuotteita?


- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -