Aina on ensimmäinen kerta kaikelle

Olen hiljattain alkanut seuraamaan muutamaa Youtube-bloggaajaa (onkohan se oikea nimitys?) ja moni heistä oli tehnyt videon aiheesta "the first time". Tällä ei kuitenkaan tarkoiteta sitä mitä varmasti monet siellä ruudun takana miettivät vaan ihan yksinkertaisesti kerrotaan ekoista kerroista tehden jotain elämässään. :)

Ensimmäinen...

... sana? Olin ilmeisesti aika kansainvälinen lapsi ja ensimmäinen sanani olikin englantia sillä asuimme siihen aikaan Usassa. Eka sana oli "Bye-bye". Suomen opinkin tuosta vasta muutaman vuoden myöhemmin tarhassa. Ensimmäinen lauseeni taas oli "Mamma säger inte voi voi", eli suomennettuna "äiti ei saa sanoa voi voi".


... ulkomaanmatka? Muutin vuoden ikäisenä San Diegoon joten ensimmäinen ulkomaanmatka oli siis se. On varmasti ollut kiva kanssamatkustajilla olla lentokoneessa vuorokausi sen ikäisen lapsen kanssa. ;)


... ystävä? Eka ystävä taisi olla päiväkodissa eräs tyttö. Hän muutti ala-asteella ulkomaille ja pidimmekin yhteyttä aluksi kirjeitse mutta nykyään yhteydenpito on todella vähäistä. On hän minulla kuitenkin Facebookissa kaverina. :)


... ihastus? Ensimmäinen ihastus oli kolmannella luokalla erääseen neljännen luokan poikaan. Luulen, että aika monet koulumme tytöt olivat häneen ihastuneita. Katsoin äsken sen pojan facebookprofiilin ja näyttää ihan samalta kuin silloin 13 vuotta sitten, not in a good way. Eka julkkisihastuminen puolestaan taisi olla Jeremy Sumpter, tuo ihana Peter Pan -näyttelijä. Keräilin silloin hänen kuviaan ja mietin, että pitäisikö kirjoittaa kirje. En koskaan kirjoittanut.


... suudelma? Luokkalaista poikaani pussasin ekaa kertaa kaverini synttäreillä neljännellä, viidennellä tai kuudennella. En oikein muista. Leikittiin sitä leikkiä mikä ruotsiksi on "ryska posten", mikä se on suomeksi? 13-vuotiaana (melkein 14) pussailin sitten ihan kunnolla erästä kolme vuotta vanhempaa poikaa ystäväni synttäribileissä. Silloin se poika tuntui niin aikuselta, haha se oli 16! Voi niitä muistoja. :D

Kuva: Pinterest.com

... työ? Ensimmäinen työni oli lapsenvahtina toimiminen äidin työkaverin lapselle joita myöhemmin sitten oli kaksi. Työ alkoi kun olin 12-vuotias. Tätä työtä jatkui viisi vuotta joten ehdin kyllä kiintyä näihin ihaniin lapsiin ja he olivatkin vieraana ylioppilasjuhlissanikin. Mietin just, että miltäköhän he näyttävät nykyään, varmaan kohta vanhimmalla on Facebook myös kun nuoremmat ja nuoremmat käyttävät sitä nykyään. ;) Tästä seuraava työ oli messutyöntekijä josta on ihan työtodistuskin silloin olin kai 16-17. :)


... konsertti? Tästä ei kyllä ole mitään muistikuvaa mutta äiti arveli, että se voisi olla jokin lasten konsertti Oulussa Ainolan puistossa. Minä muistan vain olleeni ala-asteella Rolling Stonesin keikalla.


... auto? Mun eka oma auto oli vanhempieni vanha auto jonka he ostivat käytettynä silloin kun asuimme Kaliforniassa kun olin pieni. Se oli vuoden 1987 farmarimallinen Sable Mercury, tuttavallisemmin tunnettiin meillä nimellä Sepukka. Sepukka oli siis jo aika vanha silloin kun minä reilu neljä vuotta sitten sain ajokortin ja siirryin omistamaan tämän auton ja vuosien käytön jälkeen siitä oli tullut ööh, aika epäluotettava. Olen mm. muutaman kerran odottanut hinausautoa Prisman pihassa -30c pakkasessa ja minua kiellettiin aina lähtemästä pois Oulusta omalla autollani sillä oli todella todennäköistä, että se jättäisi minut tien päälle. Ostin uuden auton Helsinkiin muutettuani ja iskä kyselikin sitten josko Sepukan voisi myydä. Se myytiin sitten amerikanrautoja harrastaneelle miehelle ja vieläkin kun joku perheenjäseneni näkevät auton Oulun liikenteessa he mainitsevat siitä. Viime jouluna saatiin uudelta omistajalta joulukortti missä oli Sepukan kuva. Haha!


... poikaystävä? Eka "oikea" poikaystävä oli 14-vuotiaana eräs vuotta vanhempi poika joka oli hyvin söpö mutta loppujen lopuksi ei yhtään samanlainen kuin minä. Suhde kesti muutaman viikon, ylläri. Suhde alkoi kyllä aika söpösti kun tämä poika oli ollut kavereidemme juhlissa juuri ennen kun olin saapunut paikalle ja sitten hän oli seuraavana päivänä kuullut, että olin tullut niihin juhliin juuri kun hän oli lähtenyt ja päätti sitten ottaa yhteyttä. Aww!


... oma asunto? Vanhempieni luota pois muuttaessani muutin Helsingin Lauttasaareen. Lauttasaari on ihana paikka. Samalla kadulla jolla asuin oli meidän perheellä aina ollut kakkoskoti joten paikka oli ihanan tuttu ja turvallinen.


... blogipostaus? Muistan ihan tarkkaan tuon illan 22.12.2008 kun minulla oli tylsää. Joululoma oli juuri alkanut ja olin kotona, olin lukenut Uinon blogia jo hetken ja minusta bloggaaminen vaikutti kivalta. Siinä sitten kirjoitin ensimmäisen postaukseni ja esittelin muistaakseni jotain vaatteita jotka olin ostanut juuri. Muun muassa sen Gina Tricotin niittivyötärövyön joka oli samanlainen kun Carrie Bradshawlla
Sex and The City 1 elokuvassa. Hurjaa, että senkin elokuvan ilmestymisestä on niin kauan!


- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -