Pollo Limonello

Minulta on pyydetty täällä blogissa muutaman kerran reseptejä. Lähinnä varmasti siksi, että poikaystäväni on ammatiltaan kokki ja sen vuoksi monet uskovat meidän syövän päivittäin Gourmet-ruokaa kotona. ;)

Asia ei kuitenkaan ihan näin ole. Muistan kun olin 17-vuotias ja olin juossut koko päivän paikasta toiseen enkä ollut kerennyt syömään koko päivän aikana mitään ja tiesin, että menisin illalla Joonakselle ja ajattelin, että "kyllähän Joonas nyt minulle jotain hyvää ruokaa laittaa". Ei, ei laittanut vaan totesi, ettei tuo töitä himaan ja kehotti ostamaan Saarioisen mikropitsan, haha. :D Olin 14-vuotias kun Joonas ekan kerran minulle ruokaa teki. Se oli mahdollisesti yksi ihanimmista hetkistä elämässäni. Kanakeitto (joka on edelleen minusta ehkä Joonaksen bravuuri, niiin hyvää!) tarjottiin samalla kun mies otti kitaran esiin ja kertoi, että oli opetellut lempikappaleeni. Siinä sitten söin tyytyväisenä keittoani ja kuuntelin When You Say Nothing At All -kappaletta. :)

Aika jännä, että saan ruokapostauksestakin siirappisen. :D Joka tapauksessa tarkoituksenani oli vain kertoa, että meillä ei syödä mitenkään todella hienosti joka päivä. Eineksiä ei meidän kodissa näy mutta ei syödä pihviäkään viikottain ja käydään aika paljon ravintoloissakin syömässä.

Tämän hetkinen yksi suosikkiruokani on Pollo Limonello -pasta! :)


Resepti löytyi sillä tavalla, että oltiin kerran syömässä lounasta Bar 9:ssä Uudenmaankadulla ja valitsin juurikin tämän Pollo Limonellon ja se oli niin mahtavaa, että piti heti kotiin tultua googlettaa josko tälle löytyisi reseptiä. Resepti löytyi Pastanjauhantaa -blogista ja sitä on meillä tehty jo useamman kerran, viimeksi eilen. Tarkemmat ohjeet löytyy tuosta blogista, mutta tässä ainesosat joita tarvitset:

Pollo Limonello (4 hengelle)

3 broilerin rintafileetä
50 g voita ja/tai loraus öljyä
1 pieni sipuli pilkottuna
ripaus cayennepippuria
2 dl kuohukerma (mieluiten luomua)
1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
3-4 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia (mieluiten turkkilaista, toim. huom.)
suolaa
noin 200 g spagettia
parmesania tai pecorinoa
tuoreita yrttejä

Tehkää, maistakaa, ette tuu pettymään! :)

4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä niin hyvältä! Kiva kun postailet ruoka ohjeitakin! :)

    VastaaPoista
  2. Elisa: Ihan taivaallista! Saa nähdä innostunko useamminkin laittamaan reseptejä. ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä, uskoisin, että vie kielen mennessään. Täytyy varmaan viikonloppuna kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Toivottavasti maistuu! :)

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -