Mummin laukku – #somethingold

Olin juuri muuttanut Helsinkiin ja pois vanhemmiltani kun syksyllä 2010 olin heidän luonaan kylässä juuri syntymäpäiväni tienoilla ja yksi päivä kävin äitini vaatekaapilla sukkavarkaissa. Huomasin vaatekaapin päällä oranssin laatikon joka herätti mielenkiintoni. Menin ihan sekasin kun huomasin, että se on Hermèksen laatikko.

En ollut koskaan aikaisemmin nähnyt tuota laatikkoa joten päättelin heti, että apua nyt se päivä on koittanut kun vanhempani ovat hankkineet minulle Hermestä synttärilahjaksi. En uskaltanut edes katsoa laatikkoon, koska mitä jos se oikeasti olisi lahja minulle. Tähän päätelmään tulin siksi, että tuo oli juuri se paikka mihin äitini piilotti kaikki lahjani kun olin noin metrin pituinen. Silloinkin otin aina tuolin kaapin viereen ja kävin tunnustelemassa paketteja haha.

No synttärit tuli ja meni eikä tullut Hermestä. Uskalsin vihdoin kysyä äidiltäni, että mikä tämä mystinen laatikko oikein oli. Äitini kertoi, että se on mummini vanha laukku ja näytti laukun minulle. Kaunis kultainen paljettilaukku jolla tuskin on mitään tekemistä Hermeksen kanssa. Mummini on säilyttänyt laukkua laatikossa ja kun äitini on saanut sen on laukku siinä ollut. Luultavasti laatikossa on alunperin ollut huivi jonka olinpaikasta meillä ei ole mitään tietoa.


Mummini nukkui pois vuoden ennen kuin minä synnyin joten en koskaan saanut mahdollisuutta tavata häntä. Olen kuullut tarinoita siitä miten mummini oli erittäin tarkka ulkonäöstään ja oli aina laittautunut ihan viimeisen päälle. Hän rakasti kauniita asioita ja uskon, että minunkin asustehulluuteni on periytynyt juuri häneltä. Mummini oli ammatiltaan pianisti ja kuulemma nuorena vapaa-aikanansa hän vietti paljon iltoja Hotelli Kämpin ravintolassa.

Harmittaa, että tämän laukun historiasta ei ole mitään tarkempaa tietoa mutta haluan uskoa, että mummi on käyttänyt tätä nimenomaan konserteissaan ja kun hän on juonut shampanjaa Hotelli Kämpissä.

Mä olen koko elämäni ajan ollut erittäin kiinnostunut siitä millainen ihminen isoäitini oikein oli. Olen ainoa lapsenlapsista joka ei häntä koskaan tavannut ja välillä kyselenkin serkuiltani heidän muistojaan hänestä. Olisi ollut hienoa tavata tuo kaunis nainen joka on kasvattanut äidistäni niin upean kuin hän on. Olen useasti kuullut, että muistutan mummia ulkonäöltäni ja tavoiltani. Jopa ystäväni ovat ihmetelleet vanhempieni luona olevasta maalatusta potretista, että kuka tuo nainen on kun se näyttää minulta. Olisi ollut niin hienoa tavata hänet ja ehkä huomata juurikin piirteitä jotka tulevat juuri häneltä. Koen yhteyttä häneen, vaikka en koskaan häntä tavannut ja joka joulu käynkin hautausmaalla sytyttämässä kynttilän hänen muistolleen.


Kuusi vuotta on kulunut siitä kun näin tämän mummini paljettilaukun ensimmäisen kerran ja edelleen se oli mielessäni. Kun aloimme suunnittelemaan häitä sain ajatuksen siitä, että tämä laukku olisi se minun jotain vanhaa. Tätä kautta minulla on häissämme ainakin osa mummistani mukana ja laukkuhan on jo itsessään aivan valloittavan kaunis. :)
 

7 kommenttia:

 1. Riktigt så här festprinsessa var inte din Mummi, men säkert ibland kunde hon ha väskan på Kämp. Hon skulle vara så glad att väskan får användning igen... och vilket tillfälle❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 2. Kyselisin ihan ohi tämän postauksen aiheen, mutta harkitsen Chloen Susanna-bootseja, niin onko sinulla niistä sama koko kuin esim. Pistolseista vai isompi/pienempi? Oletko muuten ollut niihin tyytyväinen? Kiitti jo etukäteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niistä 37,5 vaikka yleensä käytän 38. :) Suosittelenkin, että ottaa juurikin puoli kokoa pienemmät. Alussa voi tuntua vähän ahtailta mutta nahka antaa sen verran periksi, että jos olisin ostanut 38 niin ne olisivat nyt liian isot. Ne on ihan parhaat kengät jotka olen ikinä omistanut, ihan täys kymppiostos! :)

   Poista
  2. Okei, kiitti:) Sulla on siis Pistolsit 38:ina? Ne löytyy itseltä, niin koitan sitä kautta hahmottaa näiden kokoluokkaa. Kun nehän on käsittääkseni myös aika reilua kokoa moniin verrattuna.

   Poista
  3. Joo pistolsit on 38 mutta niissä mulla on tosiaan se mun "normikoko". :) Riippuu niin paljon mallista mutta tosiaan Chloen kengistä on aina ollut puoli kokoa pienemmät kuin muissa!

   Poista
 3. Ihana postaus :) Ja tosi kaunis laukku!

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -