Millä kuvaan blogiin ja Instagramiin?

Mietittekö koskaan, kun näätte somessa hienoja kuvia, että milläköhän ne on kuvattu? Mä mietin! Viimeaikoina olen saanut ihan uuden inspiraation kuvaamiseen ja sen myötä myös kamerat ja varusteet kiinnostavat ihan uudella tavalla.Mulla on ollut tämä nykyinen Canon 6D -järjestelmäkamera käytössä jo yli neljän vuoden ajan. Olen ollut siihen niin tyytyväinen! Jossain vaiheessa kameran päivittäminen on taas ajankohtaista ja silloin täytyy kyllä miettiä tarkkaan pysynkö Canonissa. Olen kuvannut nyt myös isäni Sony A7R Mark III  ja ystäväni Mikaelan A7 Mark III -kameroilla, ja ne ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Kamera on kallis investointi, mutta ah, miten nautinnollista onkaan kuvata hyvillä varusteilla!

Uusin objektiivini on tämä Canon EF 50mm f/1.2 L USM. Tämä on ihan mielettömän valovoimainen objektiivi, joka sopii erityisen hyvin henkilökuvaukseen sekä yksityiskohtien kuvaamiseen. Suurimman osan asu- sekä kotikuvistani kuvaan tällä. Tämä on ehdottomasti tällä hetkellä käytetyin objektiivini.
Toinen objektiivi, mitä tulee paljon käytettyä on Sigma 24mm f/1.4 Art DG HSM. Tällä saa laajempaa kuvaa ja on erityisen käytännöllinen silloin kun kuvaustilaa ei ole paljoa. Valovoimaisuus on tässäkin erinomainen. Tämä objektiivi toimii todella hyvin ulkomailla, jos haluaa ottaa vain yhden objektiivin mukaan.

Kolmas objektiivi, joka on käytössä on Canon 24-105mm f/4.0 L. Tämä on ainoa objektiivini, joka ei ole kiinteä. Suosin yleisesti kiinteitä objektiivejä, sillä niiden valovoima on parempi. Yksi tällainen säädettävä objektiivi on kuitenkin hyvä olla, sillä tällä saa useita kuvakulmia vaihtamatta objektiivia. Tämä siis myös kätevä esimerkiksi matkoilla!

Näiden lisäksi mulla on Sigma 35mm f/1.4 A DS HSM -objektiivi sekä Canon 85mm f/1.8 USM -objektiivi, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan. Tuo 35mm pitää ehdottomasti kaivaa esille laatikosta, sillä sekin on todella hyvä yleisobjektiivi. Canonin 85mm oli ennen mulla paljon käytössä, mutta se on todella vaikea objektiivi, enkä tykkää sillä kuvata nykyään. Objektiivi tarvitsee todella paljon tilaa ja onkin hyvä muotokuviin, mutta siihen sen käyttö oikeastaan jääkin.Kuvasin ennen hyvin vähän Instagramkuvistani puhelimella, mutta uusi puhelimeni kamera on niin huikea, että sen jälkeä kehtaa todellakin julkaista. Käytössäni on iPhone X. Erityisesti tykkään muotokuva -asetuksesta! Esimerkiksi tämän postauksen kamerakuvat ovat otettu tällä asetuksella.

Tietysti myös kuvakäsittelyllä on iso osa onnistuneen kuvan luomisessa. Itse käsittelen kameralla otetut kuvat tietokoneella Adobe Photoshop CS6:lla ja puhelimella otetut kuvat käsittelen Polarr -appilla.

Onko teillä antaa kamerasuosituksia tai onko käytössänne jokin huikea applikaatio kuvien muokkaukseen? 

2 kommenttia:

  1. Hyödyllinen postaus! :) Itsekin harkitsen iPhone x:n ostamista. Kuinka siinä on akku kestänyt nyt talvella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Tässä on kyllä kestänyt akku todella hyvin. Eden vaunulenkeillä ei lopu akku 1h aikana ulkona, vaikka olisi vain alle 20% akkua jäljellä. En edes lataa puhelintakin joka päivä niin kuin iPhone 6S kanssa täytyi.

      Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -