MY DAY – Millainen on päivä äitiyslomalla?

Takana on kohta kolme kuukautta äitiyslomaa, älytöntä miten aika kuluu! Ennen vauvan syntymää kotona olo turhautti ja kaipasin todella töihin, mutta nyt täytyy sanoa, että olen alkanut nauttimaan tästä äitiyslomasta. Täytyy ottaa tästä kaikki irti, sillä kohta sitä huomaa, että tämä onkin jo ohi.

Meidän päivät menevät todella nopeasti eri asioita tehden. Pieni vauva tietysti nukkuu paljon, mutta sen lisäksi me käydään ulkoilemassa, keskustassa hoitamassa asioita, nähdään kavereita ja yleisesti vaan ihmetellään toisiamme täällä kotona.

Tältä näytti meidän keskiviikko hetki hetkeltä:

Klo 7.30: Herään siihen, että tyttö heräilee omassa sängyssään. Syötän hänet ja laitan hänet vielä takaisin nukkumaan. Pumppaan rintapumpulla lisää maitoa ja sen jälkeen menen itsekin vielä takaisin nukkumaan.

Klo 8.45: Mieheni on herännyt aikaisemmin ja on nyt lähdössä töihin. Hän tulee vielä makuuhuoneeseen toivottamaan meille mukavaa päivää. Nostan vauvan jatkamaan unia viereeni ja hän hymyilee minulle leveästi. Vauvamme oppi hymyilemään pari viikkoa sitten ja tuo hymy sulattaa sydämeni täysin. *sydänsilmäemoji x 100*

Klo 10.00: Herätään tytön kanssa ja syötän hänet, vaihdan vaipan ja tämän jälkeen laitan Frendit Netflixistä pyörimään taustalle ja samalla juttelen vauvalle. Tyttö torkahtelee ja tartun samalla tilaisuuteen ja teen itselleni aamupalaksi pari voileipää.


Klo 11.30: Puhdistan kasvot Foreo -ihonpuhdistuslaitteella, levitän kasvoille kasvoöljyn ja rasvaan myös talven kuivattaman kroppani. Meikkaan sängyssä, jotta voin olla vauvan kanssa. Samalla kuuntelen ruotsalaista Alice&Bianca -podcastia.

Klo 12.25: Puen vauvalle ulkovaatteet päälle ja laitan hänet vaunuihin, joihin hän nukahtaa heti. Lähdetään ulos ja treffataan mieheni talomme alakerrassa.

Klo 12.40: Otetaan asukuvia Ullanlinnassa.

Klo 13.00: Tapaamme Korkeavuorenkadulla kirkon toimistolla papin, joka muutaman viikon päästä kastaa tyttäremme. Keskustelemme kastetilaisuudesta ja käymme läpi käytännön asiat.

Klo 13.30: Tapaaminen päättyy ja menemme lähikauppaan ostamaan minulle lounasta. Joonas lähtee tämän jälkeen takaisin töihin.

Klo 13.45-15.30: Tyttö nukkuu sikeästi vaunuissaan kotiin tultuamme. Minä siirrän muistikortilta kuvat koneelle ja käyn ne läpi. Tämän jälkeen syön lounaaksi kasvis-fetakiusausta. Kolmelta tyttö herää ja on taas maidon ja vaipanvaihdon aika.

Klo 15.30: Kesken vaipanvaihdon summeri soi ja ruokaostokset, jotka olen tilannut netistä tuodaan meille.

klo 16.00: Laitan tytön kantoreppuun, joka on muuten ollut ihan loistava hankinta! Siivoan kotia.

Klo 17.00: Syön välipalaa nopeasti ja sen jälkeen syötän vauvan.

Klo 17.30-19.30: Tyttö takaisin kantoreppuun ja katselen Youtubevideoita. Kun tyttö nukahtaa reppuunsa, siirrän hänet omaan sänkyyn jatkamaan unia.

Klo 19.45: Olen odottanut siitä asti, että tulimme ulkoa, että pääsisin suihkuun. Nyt se tapahtuu. Ihmettelin ennen vauvan syntymää sitä, kun muut sanoivat ettei suihkuun edes ehdi. Nyt ymmärrän sen.

Klo 19.50: Joonas tulee töistä ja alkaa laittamaan meille ruokaa. Syömme kalapullia ja salaattia.


Takki ja kengät &Other Stories / Farkut Topshop / Pipo mieheni / neule Acne Studios / Laukku Valentino

Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että sen jälkeen kun Joonas tuli töistä, unohdin täysin merkata ylös tekemisiäni. Nukahdin aika pian ruoan jälkeen ja Joonas huolehti vauvan viihdyttämisestä ja sen jälkeen hänen nukuttamisesta. Yleensä valvon noin puoleenyöhön, mutta tuona päivänä olin aivan poikki. Jatkoin seuraavana päivänä taas rautakuuria, joka minulle määrättiin synnytyksen jälkeen. Se auttoi kyllä heti väsymykseeni!

Sellainen oli minun keskiviikkoni. Yleensä ulkoilemme päivittäin, mutta nyt Helsingissä vallitsi myrsky, joten vietimme suosiolla suurimman osan päivästä sisällä kotona.

Postauksesta jäi varmasti uupumaan jokin syöttäminen ja vaippavaihto, mutta suurin piirtein tältä näyttää minun tavallinen päivä äitiyslomalla. Vauvan ehdoilla mennään ja päivät toistavat paljon toisiaan, mutta se ei haittaa. Jokainen päivä tuon pienen ihmeen kanssa on lahja.

3 kommenttia:

 1. Voi nukkuupas teidän tyttö PALJON! Meidän 6kk poika ei ole nukkunut missään vaiheessa noin hyvin :D Heräileekö hän öisin usein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hän on kyllä hyvin nukkuva. :D Öisin herää yleensä kaksi kertaa, mutta esimerkiksi viime yönä nukkui klo 23-05.00 ja sitten nopean syömisen jälkeen jatkoi unia 7.30 asti. :) Toivotaan, että jatkuu näin hyvin! Päivisin ottaa päikkäreitä vaihtelevalla menestyksellä, mutta suurin osa päivistä on mennyt todella hyvin. :)

   Poista
 2. Vitsit, en edes muistanut enää että millaista oli olla kotona muutaman kuukauden ikäisen vauvan kanssa :D Siitä kun tuntuu olevan ikuisuus ja voi ah, nauti vaunulenkeistä nyt sillä niitäkin kaipaa nimim. taapero ei enää viihdy rattaissa :D

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -