Allaskaappi kapeaan kylpyhuoneeseen tai WC-tilaan

 Kaupallinen yhteistyö Temal

Taloa suunnitellessa me keskityttiin siihen, että saisimme oleskelutilasta mahdollisimman iso ja leveä. Suunnitelmien edetessä huomattiin, että makuuhuoneista nitistettiin kokoajan enemmän ja enemmän, kunnes oleskelutila oli tasan viisi metriä leveä. Score ajateltiin, kunnes taloa alettiin rakentamaan ja astuttiin tähän meidän toisen vessan seinärunkojen sisäpuolelle – jaaha, täältähän ne sentit kerättiin keittiön puolelle! Vessan ovi oli jo vaihdettu 80 cm leveään (normaali ovi on 90 cm), mutta silti huoneeseen ei mahtuisi normaalisyvyistä allaskalustetta.

En ollut ennen rakentamista uhrannut ajatustakaan sille, että valmiit allaskalusteet useimmiten ovat 50 cm leveitä ja se oli nyt kymmenen senttiä liikaa meille.

Sitten meille esiteltiin Temal DESiGN -allaskaappimallisto, jonka saa itse suunnitella. Saat itse määritellä kalusteen syvyyden 5 cm välein (30-50 cm),  minkä mallinen ja näköinen kalusteesta tulee, altaan, tason ja värin. Meinasi iskeä valinnanvaikeus, kun näin niin kauniita vaihtoehtoja somessa, rautakaupassa ja Asuntomessuilla, mutta lopulta luotin alkuperäiseen visiooni. Pyysin suunnittelijaa luonnostelemaan meille 40 cm syvän ja lähes kaksi metriä pitkän tammilaminaattikalusteen, johon tulisi kaksi malja-allasta. Kaluste tulisi seinään kiinni eikä siinä olisi jalkoja. Siihen tulisi neljä Push to Open-mekanismilla varustettua laatikkoa ja kaksi avohyllyä. 

Kalusteluonnos, jonka Temalin suunnittelija meidän toiveiden pohjalta loi.

Luonnosteltiin hetki myös kalustetta kahdella laatikolla ja yhdellä avohyllyllä, mutta se jäi jotenkin liian kapeaksi ja kyllähän me kaikki tiedetään, ettei koskaan ole liikaa säilytystilaa! 

Altaita halusimme kaksi, sillä olimme hotelleissa tykänneet siitä, kun pystyimme molemmat puolisoni kanssa samaan aikaan tehdä ilta- ja aamupuuhiamme eikä tarvitsisi odottaa vuoroa lavuaarin äärelle. Altaan valinta ei ollut itsestäänselvä, sillä ihastuin aluksi Relax-altaaseen, mutta paikan päällä liikkeessä Kylpyhuonekeskus Temal & Partnersilla (osoite Runeberginkatu 4 C B, 00100 Helsinki) iskikin kovemmin Loop -malja-allas, joka on halkaisijaltaan 35 cm. Emali on materiaalina äärimmäisen kestävä ja helppo pitää puhtaana, joten tähän oli helppoa päätyä lapsiperheessä. Emali on matskuna myös sellainen, ettei se ruostu. 

Temal Loop -malja-allas ja Tapwell Vicco 10cm korokepalalla = täydellinen kombo! 

Laatikostot Push to Open-mekanismilla. 

Puolen vuoden käyttökokemuksella uskallan nyt hehkuttaa teille näitä tuotteita! Mitään käytön jälkiä ei ole tullut kalusteeseen eikä altaisiin. Välillä altaiden yli roiskuu vettä kasvoja pestessä, mutta laminaatti ei ole ollut moksiskaan roiskeista. Tämä tavallista kapeampi 40 cm syvyys on myös minun mielestäni täydellinen, enkä keksi yhtäkään syytä miksi tarvitsisimme leveämmän kalusteen. 

Kaksi allasta vierekkäin on myös sellaista luksusta, mistä ei enää haluttaisi luopua! Miten ihanaa onkaan aamuisin ja iltaisin pestä hampaat vierekkäin ja tuijottaa toista peilin kautta, hihi. Onks tää sitä arjen romantiikkaa? 

Tiesitkö, että Temal on kotimainen yritys?


Temal on suomalainen perheyritys, jonka tuotanto on kahdella tehtaalla Järvenpäässä ja Nakkilassa. Heille on myönnetty Avainlippu sekä Design from Finland -tunnukset tunnustukseksi suomalaisesta työstä. Meille on talomme rakentamisessa ollut tärkeää valita kotimaisia valmistajia ja siksi olenkin onnellinen siitä, että sain tehdä yhteistyötä juuri Temalin kanssa. Minulle uutena infona tuli, että Temal-nimi tulee materiaalista, mitä he paljon käyttävät: Teräs ja emali! Kylpyhuonekalusteiden lisäksi yritys valmistaa keittiöitä, kodinhoitohuoneen kalusteita sekä vaatekaappeja. 

Kaluste sopii pieneen tilaan täydellisesti. WC on vain 1,28 cm leveä ja kokonaisuudessaan 2,5 neliötä. 

Temal DESiGN-sarja todella on muotoilua parhaimmillaan ja muuntautuu vaativammankin suunnittelijan toiveisiin. Ehkäpä juuri siksi Temal on ollut loistava kumppani myös Kotoisa TV-ohjelmassa vuosina 2021 ja 2022. Jos olette menossa tänä kesänä Loviisan Asuntomessuille, voitte nähdä Temalin kalusteita kohteessa 23 Villa Aurora. 

Mikäli remontti tai talon rakentaminen on edessä suosittelen kurkkaamaan Temalin inspiraatiogallerian, siellä on monta hyvää ideaa ja muutenkin netistä pääsette kattavasti näkemään eri vaihtoehtoja! 


- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -