Vekkikaihtimet ja pimennysverhot meidän kodissa

 Kaupallinen yhteistyö Solar Kaihdin Oy

Tutustuimme jo rakennusprojektimme aikaisessa vaiheessa kaihdinratkaisuihin, kun kuulimme kotimaisen SOLARin kaihtimista. Erityisesti vuosia surkeiden pimennysratkaisuiden kanssa eläneinä meihin teki vaikutuksen heidän pimennyskaihtimet, joiden pimennysaste on lyömätön 5/5

Tiesimme, ettemme perinteisiä sälekaihtimia kotiimme halua ja aikaisemmin käytössä olleet rullapimennysverhot olivat olleet etenkin kesäisin yhtä tyhjän kanssa ja muistan meidän esimerkiksi lastemme vauva-aikoina teipanneen jätesäkkejä ikkunoihin! Nyt naurattaa, silloin ei niinkään – mutta kokemuksen kautta tiedän, miten ärsyttävää on, kun yrityksestä huolimatta huone ei pimene, vaan aina jostain raosta pääsee valo läpi! Nyt on ihan eri meininki ja pimennysverhomme on jo puolessa vuodessa vakuuttanut meidän perheen lisäksi kaikki meillä yöpyneet vieraat! 

Me tavattiin elokuussa 2022 SOLARin asiantuntija Risto meidän talolla ja mitattiin yhdessä meidän ikkunat (muista aina mitata tarkkaan ikkunasi, vaikka niiden koko olisikin tiedossa) ja katsottiin, mikä väri meille sopisi parhaiten oleskelutiloihin – makuuhuoneisiin haluttiin ehdottomasti mustat parhaimman pimennyksen toivossa, mutta oleskelutilan värivalinta olikin vaikeampi! Ikkunoiden mittaaminen jännittää monia, mutta se on todella yksinkertainen prosessi. Mikäli siihen kaipaa kuitenkin tukea, tarjoaa SOLAR maksutonta experttineuvontaa etänä. Näin asiantuntija voi olla avuksi sijaitsi asuntosi sitten missä päin tahansa. 

Tässä kaksi vekkikaihdin sävyä: valkoinen ja ruskea. Kaikki sävyt eivät ole tilattavissa suoraan solar.fi -verkkokaupasta, mutta lisää värivaihtoehtoja voi nähdä esimerkiksi varaamalla maksuttoman experttineuvonnan.

Miksi vekkikaihtimet?

Me ei missään nimessä haluttu sälekaihtimia, sellaisia meillä ei ole ollut lähes 10 vuoteen. Haluttiin kuitenkin makuuhuoneiden lisäksi olohuoneeseen ja keittiöön kaihtimet ja parhaalta vaihtoehdolta tuntui ylhäältä sekä alhaalta säädettävät vekkikaihtimet, jotka asennetaan ikkunoiden ja ovien pintaan.

Meillä on ollut nyt puoli vuotta käytössä SOLAR-vekkikaihtimet, jotka asennetaan ikkunan ja oven lasipintaan. Ainoa kompromissi, joka jouduttiin tekemään oli se, että olohuoneemme ikkunat ovat niin suuret (2300x2600), että yhteen ikkunaan asennettiin kaksi kaihdinta. Hetken piti totutella (oikeesti aika huomaamattomaan) naruun, joka jakaa ikkunan, mutta olenkin todennut tämän ratkaisun huipuksi – me itseasiassa pidetään usein noita kaihtimia eri tasoissa riippuen siitä, miten aurinko paistaa! 

Vekkikaihdin auttaakin heijastamaan valoa ja auringon paahdetta pois ikkunoista (verho on aina valkoinen ulospäin). Tämä on meille tosi tärkeää, sillä isoimmat ikkunamme sijoittuvat etelän suuntaan. Etenkin aamuisin nautitaan siitä, että saadaan kunnon näkösuojaa naapureihin ja voidaan juoda aamukahvimme rauhassa aamutakeissamme. 

Kangasvaihtoehtoja on kaksi: peittävä ja läpikuultava. Me ihastuttiin tähän peittävään ja ruskeansävyiseen. Tämä sävy on sellainen kameleontti, joka aurinkoa vasten näyttää luonnonvalkoiselta, kun taas iltaisin se muuttuu ruskeaksi ja tosi luonnolliselta ilta-valaistuksessa. Tykkään ihan älyttömästi tästä sävyvalinnasta! Verkkokaupassa ei ole kaikki sävyt nähtävillä, joten suosittelen varaamaan maksuttoman experttineuvonnan, jolloin näet laajemmin valikoimaa. 

Yksi tärkeä kriteeri lapsiperheessä on tietysti se, että kaihtimet ovat turvalliset (ei mitään roikkuvaa narua), kangas on vesipestävä (ja ilmeisen likaa hylkivä, sillä ei olla jouduttu kertaakaan näitä putsaamaan, vaikka kotonamme asuu pari todellista tahmatassua) ja että kangas pysyy kauniin ja palautuu takaisin muotoonsa, vaikka sitä kuinka rypistäisi. Näitä on rypistetty niin paljon, näitä on vedetty ja näissä on roikuttu. Silti edelleen kuin uudet! 

Vekkikaihtimet valmistetaan Suomessa ja niillä on viiden vuoden takuu. Meillä asennuksen hoiti asiantuntija, mutta innostuttiin itseasiassa tekemään vielä jälkitilaus, kun laitettiin vekkikaihdin myös kodinhoitohuoneen oveen ja se asennettiin itse ja todettiin, että tosi iisi! Ohjeet olivat selkeät ja kiinnikkeet helppo porata paikoilleen. 


Miksi me valitsimme SOLAR Moon-pimennyskaihtimet?

  • Perinteisen pimennysverhon sijaan kyseessä on vekkikaihdin, joka asennetaan mittojen mukaan ikkunan väliin pimennyslistojen kera
  • Pimennysaste 5/5 (Musta pimennysverho mustilla pimennyslistoilla antaa parhaimman pimennyksen)
  • Mustan lisäksi myös muita kangasvaihtoehtoja
  • Kangas on aina ulospäin valkoinen, jotta verho heijastaa lämpöä pois eikä ikkuna kuumene liikaa
  • Heijastaa auringon lämpösäteilystä lähes 90 % takaisin ulos
  • Lapsiturvallinen
  • Valmistetaan Suomessa
  • 5 vuoden takuu
  • Tyylikäs ja moderni
Pimennyskaihtimet ovat huomaamattomat myös silloin, kun eivät ole käytössä. Meidän ikkunankarmit ovat valkoiset sisäpuolelle ja mustat ulospäin ja näin ollen musta pimennyskaihdin sopii kokonaisuuteen.

Musta Moon-pimennyskaihdin mustilla listoilla antaa 5/5 pimennysasteen. 

Ollaan oltu ihan älyttömän tyytyväisiä talomme kaihdinratkaisuihin ja voin lämpimästi suositella tämän kotimaisen yrityksen tuotteita ja ystävällistä asiakaspalvelua! 

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -