H&M-paketti

Mä kävin tosiaan hakemassa sen H&M:n paketin ennen ku menin salille ja pari kivaa juttua sieltä tuli:

Bikinit. Tosi ajankohtainen ostos mutta vitsi nää tulee näyttää hyvältä ruskettuneen ihon kans! Jos sitä ruskettuis joskus...
  Poncho alesta, makso noin kympin!

Semmosia. Niinku sanoin aikasemmin tossa videolla, että ei mitään kauheen jännää.

Videosta puheenollen joku lukija oli jo tullu kysymään, että missä oulunmurre ja oon aika varma ettei ollu ainoo joka ihmettelee sitä. Mä en vaan oo oikein koskaan puhunu oulunmurteella. En tiedä sit mistä se johtuu, mutta se ei vaan oo mun tapa puhua vaikka oonki Oulussa asunu suurimman osan elämästäni. Tottakai se vähäinenki murre mitä on ollu niin on vähentyny kun on yli puoli vuotta asunu Helsingissä eikä juttele päivittäin Oululaisten ihmisten kanssa. Jotain sanoja saatan joskus käyttää kuten esimerkiksi mää, sää, tännää. En hirveesti ajattele mitä puhun joten jossain muodossa sanat vaan tulee ulos suusta haha. Kirjotus ja puhekieli mulla eroaa aika paljon toisistaan, koska puheessa lyhentelen sanoja paljon ja kirjottaessa en tee sitä. Hmm. Niin ja mun kaverit yleensä nauraa mulle (ja siis ihan Oululaiset kaverit) jos käytän sanoja Kylymä, tyhymä tai vaikka vihiriä. Vaikka kaverit niitä käyttää niin se kuulostaa ihan tyhmältä jos mä sanon niin. :D

Oon monesti miettiny myös, että mistä se johtuu, että mä en puhu oikein murteella. En keksi mitään muuta syytä kun, että meillä kotona ei puhuta oulunmurretta. eikä edes suomea siis.

Huomenna on muuten tulossa kiva päivä. Ollaan nimittäin Emman kans menossa Ikeaan! Saan vihdoin ostettua maton ja verhot toivottavasti! Me so happy!

2 kommenttia:

  1. heippa! mitä kieltä teillä kotona puhutaan?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Meillä kotona (ja tällä tarkotan kotikotiani eli kotiani vanhempieni luona) puhutaan ruotsia. :)

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -