Asiaa Mulberrystä

Kyllä on varmaan läheiseni ihmetellyt vuosia sitten kun olen puhunut hankinnoistani sijoituksina sen vuoksi tietysti, että tarvitsin itselleni tekosyyn ostaa jotain niin kallista. Little did they know, että olin oikeasti ihan oikeassa. Mulberry on nostanut viime vuosien aikana hintoja parikin kertaa vuodessa ja hinnat ovat nousseet todella korkealle. Niin korkealle, että harvoin minäkään käyn enää Fabianinkadun liikkeessä tai vierailen edes heidän nettisivuilla.

Minulle on kertynyt muutamia tuotteita kuitenkin vuosien aikana ja ihan kauhistutti mitä osa näistäkin tuotteista maksaa tänä päivänä! Tässä samalla esittely kaikista merkin tuotteista mitä minulla on kaapeissani! 
Bayswaterin sain syksyllä 2011 syntymäpäivälahjaksi ja sillon laukun hinta oli 840€ (tosin tämä on lentokentältä ostettu joten 670€). Mikä laukun hinta tänä päivänä sitten on? 1150€. Money-in-my-pocket.
Ehkä käytetyimmän laukkuni, Bayswater clutch walletin, sain joululahjaksi vuonna 2012 ja hinta oli silloin 500€. Vuotta myöhemmin saman laukun hinta on 575€.
Huivejen hinnanousuista olen ehkä kaikista eniten järkyttynyt. Muistan kun joulukuussa 2010 ostin ensimmäisen Mulberry tuotteeni, Jacquard Logo Scarfin, ja tuumin kaupassa pitkään raaskinko maksaa huivista 120€. Tänä päivänä huivi maksaa 250€ eli yli tuplasti enemmän! Toinen Mulberryn huivini, Tamara, taas maksoi kevällä 2011 120€ ja nykyään 215€. 
Nopealla laskemisella tulos on siis se, että jos olisin ostanut nämä tuotteet nyt, olisin melkein 800€ köyhempi ja muutaman vuoden päästä nämä asusteet on varmasti vielä arvokkaampia!

9 kommenttia:

 1. Aikamoisia eroja hinnoissa, tuskin selittyvät noin lyhyellä aikavälillä pelkillä materiaalikustannusten nousulla. Varsinkin kun olen monelta kuullut, että laatu olisi aavistukseen heikkenemään päin. Ehkäpä firma hakee nostetta merkilleen, vielä hieman arvokkaampien brändien sekaan tjsp. Mitä itse kuitenkin arvostan ko. brändissä on alet! Lähes ainoita luksumerkkejä joka myy tuotteitaan reilulla alella 2 kertaa vuodessa. Ei varmaan tule tapahtumaan esim. Vuittonilla koskaan.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Kyllä tässä taitaa niin olla, että nimenomaan "imago hinnanousuista" on kyse. :/ Nuo alet on kyllä ihan totta! Aina tulee ihan innoissaan odotettua alejen alkuja, jouluaattoa odotellessa siis. ;)

  VastaaPoista
 3. Yksi suurimmista kustannustekijöistä on se, kun Mulberry palautti tehtaat takaisin Englantiin Turkista yms. maista. Asiakkailta tuli niin paljon negatiivista palautetta, joten Mulberryn imagon vuoksi ei paljon muuta tehtävää ollut :-) Mutta laukuissa on myös tehty monia isompia ja pienempiä muutoksia. Muun muassa Lilyn hihnaa on parannettu niin, ettei ohuemmatkaan puserot jää ketjujen lenkkien väliin. Monissa on myös parannettu nahan laatua :-)

  Mutta onhan nuo hinnanousut silti hurjia, etenkin noissa huiveissa tuntuu jo kohtuuttomilta! Omasta Check Scarfista maksoin 2011 (2010?) 100e lentokentältä ostettuna ja pidin hintaa jo silloin kovin korkeana. Nyt tuo 215e on jo todella paljon, Jacquard jää siis tuolla 250e hinnalla varmaan haaveeksi.

  Joten joulun alennuksia taas odotellessa, olen vähän fiilistellyt jo juttuja jotka mahdollisesti vois tulla aleen ;-)

  VastaaPoista
 4. Ja siis tuo Deer Brown Bayswater clutch maksaa jatkossa 650e ;D Että aika kova hinta jo, pienestä laukusta kuitenkin lopulta kyse!

  VastaaPoista
 5. Elina: Tottakai tehtaiden sijainti vaikuttaa mutta kun se muutos tuli jo yli vuosi sitten ja silti hinnat vaan nousee! ai 650€!! Huhhuh, laukku on tosiaan ihan mini. Lompakon kokoinen. :D

  VastaaPoista
 6. Tuo hintojen nousu on kyllä ollut etenkin huiveissa todella huima! :o Kerkesin viime syksynä hankkia oman Mini Alexan lentokentältä,jolloin hintaa jäi noin 550€ ja seuraavalla viikolla hinnannousun ansiosta laukku maksoi 850€!! :D

  Vuittonkin nosti(taas) hintojaan viime viikolla..

  VastaaPoista
 7. Hjenn: Laukkujen hinnan nousun voi vielä jotenkin "perustella" kun vaihtavat materiaaleja mutta huivit! Ei tarvi kohta enää shoppailla kun huivista saa maksaa 500. :D

  VastaaPoista
 8. Kröhöm, itse asiassa Mulberry ei ole siirtänyt tuotantoaan takaisin Englantiin. Tämä on jostain syystä yleinen harhaluulo täällä Suomessa. Tuotteet tehdään edelleen Turkissa, ja huiveja ainakin Intiassa. Harkitsin parin tuotteen ostoa, kun korviini kantautui, että laatua parantaakseen Mulberry siirsi tuotantonsa Englantiin. Onneksi kuitenkin varmistin asiakaspalvelusta ennen tilauksen tekemistä missä tuotteet tehdään ja olipa pettymys!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Aijaa. :o Ainakin osa tehdään myös Englannissa, esimerkiksi oma Bayswaterini, mutta eipä sekään ole taannu laatua. :D Oma laukkuni oli nimittäin korjauksessa, vaikka Englannin tehtaalla oliki valmistettu!

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -