Tavoitteena terveempi minä

Muutama todella tarkkasilmäinen lukija on kommenttiboksissa huomioinut sitä, että olen laihtunut muutaman kilon tässä alkukesän aikana. Siis todella TODELLA tarkkanäköisistä on kyse sillä kiloja ei ole lähtenyt kun ihan pari-kolme. Olen aina ollut hoikka ja viime vuosina vasta minusta on tullut normaalipainoinen. Joskus 17-vuotiaana muistan olleeni pelottava laiha joten siitä on tosiaankin päästy pitkälle, mutta silti minulla on aina ollut yksi ongelma. Yksi ongelma jota olen nyt viime aikoina miettinyt kovasti ja yrittänyt parantaa ja oppia uutta.

En ole koskaan osannut syödä. Kyse ei ole siis siitä, että olisin syönyt jotenkin huonoa ruokaa (vaikka kyllä sitäkin toki on mennyt) vaan en ole osannut syödä ollenkaan. Minulle on ollut ihan täysin arkipäivää, että poikaystäväni on tullut yöllä töistä kotiin ja kysynyt mitä olen syönyt sinä päivänä ja vastaus on ollut, että en mitään. Ei siksi, että olisin halunnut olla syömättä vaan siksi, että olen yksinkertaisesti unohtanut koko ruuan. Minä en yleensä edes napostele mitään joten kokonaisia päiviä on saattanut mennä ilman ruokaa ihan huomaamatta. Kun elimistö ei saa tarpeeksi ravintoa se alkaa varastoimaan rasvaa jotta selviäisit. Siitä on ollut kyse minun muutamalla lisääntyneellä kilolla tässä vuosien aikana.

Tämän kevään aikana kun olen joutunut selviämään syömisestä ihan itsenäisesti (kuulostaapa sairaalta, mutta minun tapauksessani tämä on totta) poikaystäväni ollessa armeijassa olen oivaltanut tasaisten ruokailuaikojen tärkeyden. Olen ollut kevään aikana paljon pirteämpi ja onnellisempi. Olen oppinut tykkäämään ruuanlaitosta ja teenkin nykyään aina isompia satseja ruokaa kerralla, että varmasti muistan syödä useamman kerran päivässä. Etenkin tuohon väsymykseen tämä uusi terveellisempi elämäntapa on vaikuttanut hurjasti. Aikaisemmin olen nukkunut melkein päivittäin päiväunia siksi, että olen ollut niin väsynyt. Päiväunia nukuin useita vuosia ja nykyään en edes muista milloin viimeksi olisin nukkunut päivällä!

Terveellisen ruokavalion ja ruokarytmin lisäksi minulla on alkanut kiinnostamaan vitamiinit ja muut terveyteen liittyvät tuotteet. Poikaystäväni varmasti hymyilee kun lukee tämän sillä hän on yrittänyt saada minua syömään vitaamineja jo vuosia ja ainoastaan flunssan iskiessä olen häntä totellut. :D

Nyt kuitenkin olen empiirisissä tutkimuksissani huomannut, että uuden Puhdas+ -merkin tuotteet tyhjenevät hyllyiltä luontaistuotekaupoissa melko tiheään tahtiin. Mietin monta kertaa, että minäkin haluan tietää mistä tässä hypetyksessä on kyse joten otin yhteyttä maahantuojaan ja he ystävällisesti kiikuttivat tänä aamuna paketillisen heidän tuotteitaan ovelleni.


Paketissa oli vaikka mitä merkin tuotteita ja olen ihan innoissani kun saan kokeilla toimiiko nämä oikeasti!

Erityisen innoissani olen seuraavasta tuotteesta:
Vihreä kahivpapu-uute on tunnetusti hyvä tuki laihduttamiseen. Itse en enää halua kuin ihan muutama kiloa pois, mutta silti toivon, että tästä on minulle apua ja lisäksi tämä tuote lupaa lisätä pirteyttä. Sitä tämä tyttö tarvitsee tälle kesälle kun ei ole sitä kesälomaa ja töiden ohella pitäisi vielä sitä opinnäytetyötä kirjoittaa. Tästä tuotteesta innostuin myös siksi, että netissä kerrottiin, että tämän tuotteet myynti päihitti muiden laihdutuspillereiden myynnin kun julkaistiin placeboefektin tutkimus. Uskon siis, että tämä on kokeilemisen arvoinen tuote.

Odotan myös innolla D-vitamiinin antamia vaikutuksia. Raportoin ehdottomasti jos vältyn jokakesäiseltä flunssalta joka näyttää jo nyt vähän oireita.

Melatoniini oli koko viime kevään minun ystäväni. Kärsin jäätävästä stressistä enkä vain saanut nukuttua joten melatoniini antoi minun nukkua öisin edes muutaman tunnin. Vaikka nykyään nukunkin paremmin niin olen sitä mieltä, että melatoniini on tullut meidän talouteen jäädäkseen. Jos ei saa unta niin tämä helpottaa tai jos vaikka kärsii hirvittävästä Jet lagista, niin tämän pitäisi auttaa siihen myös. :)

Kollageeni & Tyrnimarja sisältää kalasta eristettyä kalakollageeniä joka on proteiiniä. Kollageenin sanotaan kosteuttavan ihoa ja saa sen näyttämään kiinteämmältä, sileämmältä ja kimmoisammalta. Vartalo alkaa menettää noin 25 vuoden iässä kykynsä tuottaa uutta kollageeniä. Itse olen kohta vain 23-vuotias mutta silti aloin käyttämään tätä nyt. Ei kai siitä mitään haittaakaan voi olla ja jos ihoni alkaa näyttämään kimmoisammalta niin tiedätte mistä se johtuu. ;) Tämä on siis jauhe jota sekoitetaan veteen, mehuun tai jogurttiin. Minä sekoitin aamulla lasilliseen veteen mutta huomenna laitan tämän ehdottomasti vaikka rahkaan. Saattaa olla, että minua ällötti hieman tuo kala-sana ja sen vuoksi maistoin vain kalan. En ole oikein kalanystävä. :D

Hurjan innoissani alan sisällyttämään päivääni myös nämä kapselit ja toivon, että hyvä olo säilyy ja paranee entisestään. Vielä minulla on paljon opeteltavaa, esimerkiksi tänään söin aamupalani vasta puoli tuntia sitten, vaikka olen ollut hereillä aamusta asti.

Onko siellä muita joille Puhdas+ -tuotteet ovat tuttuja? :)

Puhdas+ tuotteet saatu blogin kautta.

5 kommenttia:

 1. Olipa kiinnostava postaus! Odotan innollani kuulevani koetuista hyödyistä sitten parin kuukauden päästä :) itse kiinnostuin erityisesti tuosta kollageenihommasta. Olis aika ajankohtainenkin kun täytän syksyllä 25 :D
  -Niina

  VastaaPoista
 2. Itse en varmaan pääsisi aamuisin sängystä ylös ilman ajatusta aamupalasta (ja kahvista..) Mun kroppa ja mieli ei van jaksa ilman säännöllisiä aterioita. Hassua miten voikaan olla näin erilaisia tottumuksia, mutta erilaisiahan kaikki muutenkin on ja hyvä niin :) osaatkoyhtään kertoa missä hinnoissa Noi purnukat liikkuu? Itseä kiinnostais ainakin toi D-vitamiini ja kahvipapu-uute, ja ne vois hyvinkin löytää tiensä mun kappiin. Mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
 3. Niina: Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Ehdottomast kirjotain myöhemmin jos koin näistä hyötyä. ;)

  Anonyymi: Se on hienoa, että osaa syödä säännöllisesti. Ihan oikeesti! Sillonhan kroppa jaksaa paljon paremmin. :) Nuo kahvipapu-uutteet on mun mielestä 60 kaps 20€ luokkaa ja D-vitamiinit vähän edullisempia. https://www.hyvinvoinnin.fi/puhdas-plus-caps-vitamiinit Tuolta löytyy esimerkiksi hintoja!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa juhannusta Lotta!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Kiitos ihana, sitä samaa sinne! :)

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -