Mustat suihkut pesuhuoneeseen – teidän kokemukset!

Hei me rakennetaan talo! Instagramissa minua seuraavat ehkä sen jo tiesivätkin, mutta kerrottakoon se myöskin täällä blogin puolella. Jos kaikki menee hyvin, niin pääsemme aloittamaan rakentamisen ensi vuoden puolella ja toive olisi asua uudessa kodissa jouluun mennessä. Suunnitelmissa on n. 120 neliöinen yksitasoinen omakotitalo pääkaupunkiseudulla. 

Rakentaminen kiinnostaa monia ja en ihmettele lainkaan – itsekin seuraan intopiukeana muiden rakentamisia. Tulen varmasti jakamaan suunnitelmia laajemmin Instagramin puolella, mutta monet pohdinnat ovat sellaisia, joiden uskon hyödyntävän myös teitä seuraajia. Tästä syystä mielelläni tallennan ne tänne blogin puolelle, jotta ne olisivat helposti löydettävissä jatkossakin.

Kyselin teiltä aikaisemmin kokemuksia mustista suihkuista, jotka ovat olleet meidän haaveena jo vuosia! Taloa suunnitellessa mustat suihkut olivatkin yksi ensimmäisiä asioita, joista oltiin ihan varmoja – kunnes yhtäkkiä ei oltukaan! Aloimme pohtimaan, ovatko ne sittenkään investoinnin arvoisia, kestäisivätkö ne käytössä ja olisiko ne vaikeat pitää puhtaana. Alueen veden kalkkipitoisuus vaikuttaa paljon siihen, onko mustat suihkut iso floppi vai ei. 

Kuva täältä.


Teidän kokemuksia mustista suihkuista:


"Meillä oli edellisessä kodissa juuri Tapwell -mattamusta suihku, tykättiin! Tietysti lapsiperheessä, kuten meilläkin tipahti suihku, niin kyllä siihen jälki tuli."

"Hitti ja paras on Oraksen musta suihku, hylkii likaa" (Meille on tulossa todennäköisesti juurikin tällaiset!)

"Bauhausin Camargue Samso Dueodde mattamustana!"

"Hitti, jos olet valmis puunaamaan siitä kokoajan kaiken pois, koska siinä näkyy kaikki lika."

"Meillä oli viime kodissa, vuoden ehdittiin ja siitä, mistä laitetaan päälle alkoi vähän lähtemään väri."

"Hitti! Meillä on vuoden päivät ollut nyt Bathlifen sadesuihkusetti ja tosi tyytyväisiä ollaan oltu."

"Hitti! Meillä Damixa. Toimii hyvin, mutta putkarit sanoneet, että hajoavat helposti eikä varaosia saa Suomesta ollenkaan, joten joutuu uusia kokoajan. Tapwelliin kannattaa siis panostaa!"

"Meillä Gustavsberg, on hyvä! Mustien suihkujen sertifikaattien kanssa kannattaa olla tarkkana. Meillä Tapwellilta mustat hanat, mutta musta sadesuihku Gustavsbergilta, koska ei nähty arvoa maksaa kaksinkertaista summaa suihkusta pelkän merkin vuoksi."

"Ei kokemusta, mutta heti mietin, miten hyvin kalkki näkyy eli pitäis koko ajan putsata."

"Meillä on musta väri vähän lähtenyt kohdasta, jossa eniten kulutusta. Sanoisin silti hitti!"

"Damixan musta keittiöhana on ainakin loistava!"

"Jos vesi todella kalkkista, niin iso huti."

"Huti, meillä ei oo kiva."

"Meillä on jo lähtenyt mustista Tapwell -suihkuista maalia ja toisaan 2kk ollut käytössä."

"Meillä Damixa -musta sadettajasuihku ja hyvin on kestänyt nyt vuoden."

"Meillä on Gustavsbergin kaksi mustaa suihkua ollut nyt hieman vajaan vuoden käytössä ja joka käyttökerran jälkeen ollaan kuivattu suihkut niin kalkkia ei ole päässyt yhtään kertymään. Tykätty!"

"Hitti! Meillä Bathlife x 2. Tosi laadukkaat. En huomaa eroa Tapwelliin, paitsi hinnassa.

"Kalkki voi pinttyä pahasti, ainakin meidän musta allas kodarissa on iso huti."

"Mun poikaystävä asentaa näitä työkseen ja sanoi, ettei meidän kotiin koskaan ole tulossa. Näistä siis lähtee väri pääsääntöisesti."

"Huti! Kalkinmäärä on hirveetä. Lapsiperheessä koen, ettei ole aikaa jatkuvasti puhdistaa."

"Meillä on musta, Bathlife -merkin ja ollut toistaiseksi oikein hyvä."


Kuva täältä.

Kiitos kaikille, jotka jaoitte kokemuksianne! Toistaiseksi ollaan päädytty siihen, että meille tulee mustat suihkut. Meitä ei pieni kuluminen yleensä häiritse ja jos alkaa häiritsemään ihan valtavasti, niin voihan suihkut sitten vaihtaa kromisiin myöhemmin. Toki tästä tulisi ylimääräinen kulu, mutta joskus pitää ottaa riski ja toivoa, että lopputulos on se toivoma! 

2 kommenttia:

  1. Heippa! Aikataulunne kuulostaa rakentamisen suhteen tiukalta. Onko niin, että rakennatte vai rakennutatte talon? Siis eli tuleeko teille valmis talopaketti ja asennusporukka vai rakennatteko oikeasti itse? Lähinnä tämä juuri aikataulun puolesta kiinnostelee, koska aikataulun puitteissa itse rakentaminen kuulostaa hurjalta. Tästä olisi kiva kuulla lisää, esim. ihan oma postaus? Aihe on itsellekin ajankohtainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Toimitaan rakennuttajina siis joo! :D Ei meillä taidot riitä itse rakentamaan, eli räätälöity talopaketti kyseessä ja siksi talon pitäisi nousta aika nopeasti, kunhan rakennusluvat saataisiin kuntoon. :)

      Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -