Canon 6D

Mun ja Joonaksen keskustelut on pyörinyt kesän jälkeen usein uuden kameran hankinnan ympärillä ja ollaan haaveiltu asiasta paljon. Tiedättekö kun kuvaa upealla kameralla pidempään ja sitten joutuu palaamaan takaisin huonompaan? Ne asiat jotka ei välttämättä ole häirinneet aikaisemmin nousevat todella vahvasti esille.

 Ollaan oltu tosi tyytyväisiä tuohon Olympuksen Pen EPM-1 -microjärjestelmäkameraan ja erityisesti M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.1.8 -objektiiviin mutta samalla kun itse kehitytään kuvaajina niin huomattiin, että halutaan enemmän. Parempaa laatua ja tarkempia kuvia. Kuvia joita vain kunnon järjestelmäkameralla pystyy saavuttamaan.

Oli siis aika satsata uuteen kameraan ja kun törmättiin hyvään tarjoukseen niin tehtiin ostopäätös vähän nopeammin mitä oltaisiin luultavasti muuten tehty. Pari viikkoa sittten kirjoitinkin kamerapohdinnoistani ja pohdin Canon 6D -kameran ostoa. Sen kameran kanssa kävelinkin tänään ulos Rajalan liikkeestä. ;) Kamerahankintaa oli tarkoitus lykätä ensi vuoteen mutta niin kuin Joonas mulle sanoi "mitä järkeä kituutella vanhalla kameralla kun on kuitenkin mahdollisuus ostaa uusi ja joka tapauksessa jossain vaiheessa ostetaan". I like the way you think, my man! Mä olen aika kärsimätön ja ehkä vähän sellainen kaikkimullenytheti joten kameran ostaminen nyt oli oikea unelmien täyttymys!


Ostettiin vain kameran runko sillä en yleensä ole tykännyt noista kittiobjektiiveistä lainkaan joten ajateltiin tällä kertaa ostaa suoraan objektiivi joka pääsee käyttöön. Kesän aikana kuvattiin suurin osa asukuvista Canon EF 85mm f/1.8 -objektiivilla joten se oli sopivin objektiivi meidän käyttöön ja tiedettiin sen olevan huippu.  Tämä kamera ja objektiivikombo taitaakin olla aika suosittu useiden muotibloggaajien keskuudessa joten minulla on korkeat odotukset tämän suhteen! :)


En ole ikinä aikaisemmin omistanut Canonia joten oikein mielenkiintoista perehtyä tämän toimintoihin! Ainakin siihen Canon 5D mark III ihastuin toden teolla ja lukemani mukaan tässä on paljon sen kameran hyvistä ominaisuuksista.


Vielä en oo ehtiny kunnolla tutustumaan kameraan mutta vähän ole kuvaillut täällä kotona ja ainakin hämärässä tämä ottaa paljon parempia kuvia kuin tuo vanha kamera. :) Viikonloppua odotellessa niin päästään Joonaksen kanssa testailemaan tätä asukuviin! :)


PS. Nyt kun ollaan siirrytty Canoniin niin minulla jää käyttämättömäksi Sigman Nikonille tarkoitettu objektiivi, Sigma 10-20mm f/3.5 -laajakulmaobjektiivi. Objektiivistä on hukkunut linssisuojus mutta muuten se on hyvässä kunnossa eikä sillä ole ihan hirveästi kuvattu. Jos jotain kiinnostaa se niin laittakaa sähköpostia lifeoflotta@hotmail.com.  Obejktiivin ominaisuuksiin voi tutustua tästä. Kyseessä on huippu objektiivi joka on aika tyyris joten nyt lähtisi halvalla! :)

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -