S N O WBlogeissa on viime aikoina ollut paljon puhetta blogejen asukuvista ja niiden "aitoudesta" ja oonkin monen bloggaajakaverin kanssa keskustellut tästä asiasta. Oma mielipiteeni on se, että ottakoon kukin semmosia kuvia kuin itse haluaa oli ne sitten kotipihalla, kadulla, sisällä kaukolaukaisimella tai vaikka peilin kautta otettuja. Itse en voi ainakaan tällä hetkellä kuvitellakaan, että ottaisin asukuvani sisällä kotona vaan minä tykkään esitellä asua ulkona. Toki on poikkeuksia kuten esimerkiksi tapahtumat, niissä tulee usein otettua asukuvia jotka ovat sisällä otettuja.

Talvella tässä on se huono puoli, että tulee oikeastaan vaan esiteltyä asua takki päällä ja mahdollisesti raotan vähän takkia, mutta harvemmin tarkenen olemaan kuvattavana ilman lämmintä takkia. Vilukissa mikä vilukissa!


Mielestäni ei ole yhtä oikeaa tapaa ottaa asukuvia mutta minulle itselleni kuvissa on tärkeää, että tausta näyttää kivalta ja asun kanssa yhdessä tuo kivan tunnelman kuvaan. Minä otan useimmiten kuvia juurikin siinä asussa jossa olen silloin liikkeellä, mitä nyt joskus saatan vaihtaa korkeammat korot jalkaan vaikka oikeasti kävelen matalissa kengissä sen päivän. Tämäkin ainoastaan käytännön syistä: asun noin kilometrin päässä ydinkeskustasta ja usein sinne mentäessä kävelen tämän matkan. En yksinkertaisesti tykkää kävellä "pitkiä" matkoja koroissa mutta ne nyt sopivat asuun paremmin ja näyttävät hyvältä! Jos liikkuisin pelkästään vaikka autolla niin sanotusti ovelta ovelle, käyttäisin varmasti enemmän korkeita korkoja.

Nykyäään tulee suunniteltua asukuvien ottoa enemmän kuin ennen, esimerkiksi paikka päätetään usein etukäteen eikä ihan sattumalta räpsitä kuvia jossain. Joskus jos ollaan poikaystävän kanssa samaan aikaan vapaalla niin tulee myös lähdettyä ihan varta vasten kuvaamaan johonki jonka jälkeen tullaan vaan kotiin. Eli asulla ei oikeesti menty mihinkään muualle kun kuvaamaan. Tätä tapahtuu harvemmin mutta minusta sekin on kuitenkin ihan ok ja todella kivaa ajanvietettä meille.

Monet bloggaajat kuvaavat myös jälkikäteen asujansa, itse en ole vielä koskaan tätä tehnyt, mutta hei why not? Eikö muotiblogien syvin tarkoitus kuitenkin ole antaa inspiraatiota. Minusta on myös ihan ok, että bloggaaja ottaa kuvia asusta jota ei koskaan edes nähnyt kukaan muu kuin hän. Onhan se toki vähän outoa jos kuvissa jollain on aina 15cm korot ja aina kun näkee henkilöä niin kävelee baltsuissa mutta hei, keneltä se on pois? Asukuviin saa myös ihan erilaista ryhtiä koroilla kun taas matalapohjaisissa kengissä poseeraaminen tuntuu enemmän haastavalta.

Takki ja farkut Zara // Laukku Louis Vuitton // Kengät Ellos // Huivi Acne // Hattu Seppälä

Tämä kuvien asu oli päälläni eilen kun kävin eräällä pressiaamiaisella. Juuri sopivasti (not!) alkoi satamaan luntakin kun räpsittiin kuvia. Toi oman haasteensa kuvaamiselle. :D

Mitä mieltä te ootte aiheesta? Onko se tärkeää, että bloggaaja on oikeasti käyttänyt kyseistä asua vai suhtaudutteko asuihin enemmänkin inspiraatiomielessä?

12 kommenttia:

 1. LUNTA! Toivottavasti huomenna ei tule lunta Helsingissä.. :D

  Mulle on ainakin ihan sama, koska ja missä jengi asunsa kuvaa. Toisaalta olisi kiva nähdä aina oikeita asuja (esim tyhmä katsella Suomen talvella asukuvia, jossa jalassa on 15cm piikkikorot, kun sellaisia tuskin kukaan käyttää ulkona), mutta toisaalta ne korkkarit näyttää kuvissa kivemmilta, niin kuin sanoit. Mä kuvaan aina itse asut just sellaisina kun niitä käytänkin ja ei oo koskaan tullut mieleenkään "lavastaa" asuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todellakin! Muuten pitää miettiä tarkkaan, että miten suojautuu varsinkin matkalla sinne iltajuhlaan! :D Kiva, että säkin oot tulossa!

   Jep, mäkään en usko, että kovin moni oikeesti kävlee todella korkeissa piikkikoroissa varsinkaan kaupungeissa joissa on paljon mukulakiviä. :D

   Poista
 2. Ihana asu! Nuo kengät ovat ihan täydelliset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kengät ovat ihan luottokamaa, samanlaiset löytyy myös mustana ja kummatkin parit ovat olleet minulla jo yli 4 vuotta. :)

   Poista
 3. Mun mielestä se on vähän jokaisen oma asia, miten ne asukuvat ottaa. Itse tykkään kuitenkin kuvata juuri ne vaatteet mitä just silloin on päällä, en esimerkiksi jaksa vain kuvien takia pukeutua johonkin mitä en muuten laittaisi juuri silloin päälle. Ajattelen silti, että kuvia kuvataan myös inspiraatiomielessä ja silloin on kiva, että jalassa on muutkin kuin perus tennarit. Riippuu mun mielestä tilanteesta.
  Btw, sulla on tosi kiva tyyli, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmäkään jaksais todellakaan pukea jotain asua päälleni ja sit laittaa oikeasti jotain muuta päälle, mutta sillon kun ei ole päivän aikana muuta tekemistä niin on kiva mennä ottamaan kuvia. Se on niinku ajanvietettä. :D Riippuu todellakin tilanteesta! :) Voi kiitos paljon, kiva kuulla!

   Poista
 4. Tykkään ehkä enemmän todellisista asuista. Mutta kokonaisuus on tärkein, eli juuri se tausta jne. Sillain että kuvaa on kiva katsoa. En vedä hernettä nokkaan mistään lavastuksista kuitenkaan. Ehkä pistää silmään, jos joku on kylmällä tosi vähissä vaatteissa ulkona, ehkä silloin voisi mainita sitten, että en normaalisti kulje puolialasti talvella ulkona tms. Mitä muuten tykkäsit tästä kohun aiheuttaneesta aamutakkiasusta Elle Syle Awardseissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ollut mieleeni ollenkaan! Ei sen vuoksi, että se oli joku vanha tilaajalahja (kai?) vaan siksi, että se ihan oikeasti oli aamutakki. :D Kimono voi toimia hyvinkin mutta ei sentään ihan tollanen noin aamutakkimainen.

   Poista
 5. Itse tykkää lukijan enemmän luonnollisista kuvista, en lavastetuista niillä 15cm koroilla, mutta ihan käytännön syistä, kun en voi enjä jaksa arkenan sellaisissa kävellä. Tykkään kyllä katsella kauniita kuvia, ja ammattibloggaajat ovat asia erikseen, mutta jotenkin käy tylsäksi aina se sama vaalea tausta.. Siksi tykkäänkin sun blogista, kuvat on kivoja kun taustat on erilaisia, siihen itsekkin olen pyrkinyt :) Mulla ei kyllä aika riittäisi lavastaa asuja ja kuvata muuta kun on päällä, vaikka onhan se uuvuttavaa työpäivän jälkeen vielä mennä ottamaan asukuvia (harvoin) :D Mutta joo molempi parempi, kuvatkoon kuvansa tosiaan kukin miten tykkää, joko aitoina päivänasuina tai lavastettuina, kiva niitä kuvia on kuitenkin katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät mun kuvista, kiitos! :) Samaa mieltä, kyllähän niitä kuvia on joka tapauksessa kiva katsoa, vaikka toivoisi että kaikki olisi "aitoa". :D

   Poista
 6. Kivoja mietteitä. Itse yritän ottaa asukuvia silloin kun ne vaatteet on puettu päälle, mutta joskus joutuu kuitenkin jälkikäteen ottamaan kuvat. Ihana asu ja kengät erityisesti on mun mieleen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin ymmärtäähän ton, että jos haluaa kuvata sen asun eikä ole aikaa niin seuraavana päivänä sitten! Itse olen tässä asiassa toiminut siten, että joko en kuvaa asua lainkaan, vaikka se olisi mun mielestä kiva tai sitten yksinkertaisesti pukeudun pari päivää samaan asuun. :D

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -