I swear on my Chanel

Blogiani pidempään seuranneet ovat varmasti saaneet lukea haaveilulistoistani jossa on komeillut usein siellä kärkipäässä Chanel -laukku. Kuka nainen ei haaveilisi tästä ylellisyyden huipentumasta? Moni ystävistäni haaveilevat vielä kalliimmista Hermèsin laukuista mutta minulle se oikea on aina ollut Chanel. Perustin jo ajat sitten itselleni Chanel säästötilin. Luitte ihan oikein, säästötilin laukulle. Onhan se ihan älytöntä miten monta tonnia saisi laukkuun menemään mutta jos jotain oikeasti haluan, olen siihen valmis säästämään ja karsimaan muusta shoppailusta.

Säästin pitkään Le Boy -laukkua varten, mutta kun ei sellaista kun halusin löytynyt vuosienkaan etsimisen jälkeen käytettynä hyvään hintaan päätin siirtää sen ostamista. Saatan ostaa sen liikkeestäkin suoraan joku päivä mutta juuri nyt ei ole Euroopan matkoja tiedossa joten sen aika on sitten joskus myöhemmin. Boy bagin lisäksi silmääni miellytti klassikko Chanel Small Classic Double Flap bag. Sitten lähdettiin metsästämään tätä Second Handinä. Tämäkin etsintä kesti useamman kuukauden mutta tässä se nyt on, edessäni tätä postausta kirjoittaessa.

Oman Chanelini löysin Punavuoressa sijaitsevasta Second Hand -liikkeestä. Aitoustodistus, dustbag ja kaikki tallella. Laukku oli siis myös aitoutettu ammattilaisen luona ja aito se on. Laukkuni on vuodelta 1987 eli kohta kolmekymppinen daami.


En välttämättä olisi uskaltanut ostaa lampaannahkaista laukkua uutena sillä olen kuullut miten herkkää materiaali on. Kuten kuvissakin huomaatte olen itsekin pari tahraa saanut nahkaan. Ne kuitenkin lähtevät ihan pyyhkäsemällä mutta itse en tietenkään ennen näiden kuvien ottoa muistanut sitä tehdä. Se, että laukkua on käytetty melkein kolmekymmentä vuotta tuo minulle uskoa siihen, että laukku kestää minunkin käytössä.

Koosta sen verran, että tämän laukun koko on täydellinen jos etsii laukkua niin päivä- kuin iltakäyttöön. Medium ja sitä isommat ovat vähän turhan isoja jos juhlissa aikoo käyttää ja siksi päädyinkin tähän kokoon. Tiedän tosin, että tämä laukku ei jää ainoaksi Chanel laukuksi minulla. Itseni tuntien kokoelmaani tulee Boyn lisäksi joskus varmaan tulemaan myös tämä laukku Caviarnahassa ja isommassa koossa. Niin kuin sanotaan, nälkä kasvaa syödessä.


Coco Chanel suunnitteli laukun 1920-luvulla kyllästyttyään laukkuihin joita joutui kantamaan käsivarsilla. Coco halusi suunnitella laukun joka jättäisi kädet vapaaksi. Helmikuussa 1955 Coco uudisti ja julkisti laukun uudelleen ja siitä tulee laukun usein käytetty nimi 2.55. Tämä 2.55 -laukku on saman mallinen mutta erilaisella lukolla. Itseasiassa CC-logo tuli käyttöön laukkuun vasta Karl Lagerfeldin toimesta hänen ollessa Chanelin pääsuunnittelija vuonna 1983. Alkuperäisen laukun nimi on Reissue 2.55, vaikka monesti näitä Flap bagejä luullaan tuoksi laukuksi.Tämä laukku oli oma syntymäpäivälahjani itselleni. Tänään nimittäin täytän 24 vuotta! :) Happy birthday to me!

9 kommenttia:

 1. Onpas hyvin säilynyt lähes 3-kymppiseksi tuo laukku. Kauneimmat onnittelut syntymäpäivän johdosta Lotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja kiitos kovasti onnitteluista, mun kone ei vieläkään anna mun aina vastailla kommentteihin vaan temppuilee joten siksi kiitos tulee vähän myöhässä. :)

   Poista
  2. Jep! Ja kiitos kovasti onnitteluista, mun kone ei vieläkään anna mun aina vastailla kommentteihin vaan temppuilee joten siksi kiitos tulee vähän myöhässä. :)

   Poista
 2. Hyvää syntymäpäivää! ^_^

  Ja aivan iiihana laukku! Nuo on niin söpöjä ja näyttääkin just et koko on täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Laukku on kyllä kunnon dream come true! <3

   Poista
  2. Kiitos kovasti! Laukku on kyllä kunnon dream come true! <3

   Poista
 3. Se on kyllä niin totta Chanelin kohdalla, että nälkä kasvaa syödessä! Minäkin sanoin ääneen Chanelini heinäkuussa ostettuani, että tämä joo sitten ainoakseni. No, nyt en olekaan enää niin varma. Olen lämmennyt Boylle melko hiljaan ja mustana Boy olisi itselleni jopa hieman liian ronski, mutta olenkin korviani myöten rakastunut Boyhin nudena! Saa nähdä tulenko koskaan tuota laukkua haluamassani sävyssä ja koossa löytämään, saatikka tuleeko tililtäni koskaan löytymään siihen vaadittavaa summaa, mutta haaveissa se olisi :)

  Lambskinin ja caviarin ero on kyllä huima, ainakin nykypäivän laukuissa. Kokeiltuani lambskin laukkuja tuntui että nahka naarmuuntuu ihan superhelposti, ja se ei tällaiselle tohelolle kuin minä olisi vaihtoehto ollenkaan. Kuitenkin pidän että esim. WOCissa lambskin on jopa kauniimpi. Sinun laukkusi on kyllä ikäisekseen tosi hyvin säilynyt ja uskonkin että vanhemmat lambskin laukut ovat jopa kestävämpiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boy olisi mun ultimateunelmalaukku kyllä! Ja juuri mustana sen ronskin ulkonäön vuoksi mutta kyllä ne muutkin värit on upeita! Joo itsekin pakko kompata tota, että vanhemmat laukut on kestävempiä.

   Poista
  2. Boy olisi mun ultimateunelmalaukku kyllä! Ja juuri mustana sen ronskin ulkonäön vuoksi mutta kyllä ne muutkin värit on upeita! Joo itsekin pakko kompata tota, että vanhemmat laukut on kestävempiä.

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -