Christmas in Oulu

Silloin vuosia sitten Oulussa asuessani en osannut arvostaa kaupunkia suoraan sanottuna yhtään. Joulunakaan ei ollut kaunista. Jouluvalot olivat rumat keltaiset tähdet ja kaikki rakennukset olivat rumia. Pois muutettuani ja harvemmin käyvänä aloin huomaamaan varsinaisia helmiä jopa rumien rakennuksien keskeltä. Joskus käy niin, että jos on liian lähellä ei näe mitään ja pois muutettuani tämäkin kaupunki alkoi avautumaan minulle. Kauniita puu- ja kivitaloja ja jopa keskustan jouluvalot ovat kokeneet tervetulleen uudistuksen. Yhtäkkiä Oulun keskusta onkin ihan kaunis.

Joulupäivänä kävimme keskustassa taas ensimmäistä kertaa tälle vuodelle ja huomasin useita uusia rakennuksia. Ne kauheimmat betonihirvitykset oli purettu ja tilalle rakennettu uusia moderneja rakennuksia vanhojen kauniiden rakennuksien rinnalle. Go Oulu!


Mulla ei ole oikeastaan hirveästi väliä sillä onko jouluna lunta vai ei. Minun jouluni tekee muu kuin lumi enkä oikeastaan edes pidä lumesta. Saapuessamme tänne Ouluun päivää ennen aattoa oli maa ihan valkoinen ja jouluaattonakin sitä riitti kunnes joulupäivänä alkoi satamaan vettä ja kelistä tuli ihan karsea. Mieluiten siis kunnolla lunta tai ei ollenkaan. Tästä syystä toivonkin, että Helsinkiin ei tulisi lunta ollenkaan sillä se on aina sitä pelkkää loskaa keskustassa.


Kuvissa vilahtaa pari minun saamista joululahjoistani. Olin ollut näemmä todella kiltisti. Ihania ylläreitä löytyi kuusen alta kun en ollut muuta kuin yhtä kirjaa ja pehmeitä paketteja toivonut. Joulumme oli ihanan lämminhenkinen ja ruokaa on tullut nautittua ihan liikaakin. Nyt on hyvä lähteä taas kotia kohti ja olla kiitollinen tästäkin vuodesta.

Ihanaa joulunjatkoa! :)

1 kommentti:

  1. Itekki nyt ihastelin Oulua kun Jyväskylästä tultiin joulun viettoon :) Jotenkin tuntuu, että täällä on paljon "monipuolisempaa" monella tavoin kuin jyppilässä.. Toissapäivänä kävelin koiran kanssa auringonlaskussa Pikisaaren läpi keskustaan ja olihan se upeaa :)

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -