Sheikh Zayed Grand Mosque

Abu Dhabin upein nähtävyys on ehdottomasti Moskeija joka on nimetty Yhdistyneiden arabiemiirikuntien perustajan ja ensimmäisen presidentin Zayid ibn Sultan Al Nahyanin mukaan. Moskeija on todella vaikuttava. Moskeijalla ollessa on vaikea kuvitella, että se on avattu vasta vuonna 2007. Se tuolla Arabiemiraateissa onkin hämmentävää, että kaikki on niin uutta. Moskeija oli ihan yhtä upea kuin vanhat kirkot Euroopan pääkaupungeissa, vaikka se ei ole kymmentäkään vuotta vanha. Ei ihme siis, että moskeijan rakentaminen maksoi 545 miljoonaa dollaria.


Moskeija on ihan valtava ja on todella vaikuttava näky jo kaukaa. Moskeijassa on 82 kupolia jotka ainakin omasta mielestäni tekevät tästä rakennuksesta upean. Valkoinen moskeija on ihan henkeäsalpaavan kaunis aurinkoisena päivänä kun sininen taivas antaa kauniin kontrastin. Eräs taksikuskeistamme ehdotti, että olisimme menneet tänne illalla, silloin moskeija on kuulemma kauneimmillaan mutta haluttiin nimenomaan nähdä valoisaan aikaan tämä jotta saataisiin parhaat kuvat. Voin kyllä kuvitella, että esimerkiksi auringonlaskun aikaan moskeija on uskomaton.

Moskeijan pukeutumiskoodi on todella tarkka ja vaaditaan, että olkapäät ja polvet ovat peitetty. Vaatteet eivät saa olla läpikuultavia tai tiukkoja. Ei sortseja tai lyhyitä hameita luonnollisestikaan. Naisilta vaaditaan, että huivilla peitetään hiukset.

Mua itseasiassa jännitti tämä pukeutuminen ja mietin, että onko mulla tarpeeksi sovelias asu (haha Lotta, kattokaa nyt tota kuvaa, you are fine!). Mulle vartija totesikin, että you are fine mutta Joonas joutui hakemaan kellarista peittävämmän asun sillä hänen käsitatuointejaan ei katsottu hyvällä. Moskeijan kellarista saa tosiaan veloituksetta lainaan peittävämmän kaavun moskeijakierrokselle mikäli omat vaatteet eivät ole sopivat.


Moskeijassa vierailu on ilmaista ja suosittelen ehdottomasti vierailua, vaikka ihan Dubaista asti. Niin vaikuttava rakennus oli kyseessä! Kameraltani löytyi satoja kuvia täältä joten päätin jakaa esittelyn kahteen osaan, ensimmäisenä tämä ulkopuoli ja seuraavassa postauksessa sitten kuvia Moskeijan sisältä! :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Itsekin pääsen ensi viikolla vierailemaan ko. kohteessa, jee! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa matkaa! :) Me ainakin tykättiin Abu Dhabista kovasti!

      Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -