Lupaus

Mulle on nuoresta asti ollut selvää, että kun mennään kihloihin niin se on lupaus avioliitosta. Kihloilla ei oikeastaan ole muuta merkitystä kun juuri se, että silloin luvataan toiselle, että mennään naimisiin ja aletaan yhdessä suunnittelemaan häitä.

Pelkkä ajatus kihlauksesta ei oikeastaan ole koskaan merkinnyt mulle mitään. Muistan kun Joonas oli armeijassa ja RUK-tanssiaisissa eräs pariskunta kihlaantui. Onnittelin illalla sitä nuorta kundia ja kysyin, että millon häät sitten ovat. Vastaus oli naurun saattelemana, että "no ei ainakaan kymmeneen vuoteen, eihän me olla edes montaa kuukautta seurusteltu". Surullista, että nykyään monet menevät kihloihin vaan kihloihin menon ilosta eikä häitä edes ajatella tai mitä pahinta, ei uskota että niitä edes koskaan tulee. Tässä asiassa olen itse tosi perinteinen.


Mä olen aina ajatellut sen niin, että puolentoista vuoden sisällä kihlauksesta sanotaan tahdon. Reilu kuukaudessa meidän suunnitelmat ovat edenneet siihen, että meillä on päivämäärä, meillä on juhlapaikka varattuna, maailman paras häävalokuvaaja ja hääpukukin on löytynyt. Hääpukua en tosin ole vielä ostanut mutta suunnitelmat sen osalta ovat valmiit. Mulla ei itseasiassa ollut mitään kiirettä ostaa sitä pukua mutta kun kuulin, että unelmieni puku ei olisi kohta saatavilla enää niin on pakko kohta toimia.

Meillä on apunamme maailman parhaat läheiset. He ovat meidän kanssa ihan valtavan innoissaan tästä kaikesta suunnittelusta, jaksavat kuunnella ja innostua. Olen siitä ihan mielettömän kiitollinen. Tästä tulee niin siisti vuosi suunnittelua!


Lukeeko blogia muita jotka ovat menossa 2017 naimisiin?

Kuvat: Pinterest.com

15 kommenttia:

 1. Olen sun kanssasi ihan samaa mieltä sen suhteen, että kihloihin meno on lupaus avioliitosta. Meidän häiden suunnittelu on suunnilleen samassa vaiheessa kuin teidän, mutta koska olemme jo ehtineet olla kihloissa puolisen vuotta, olemme puvun, kirkon ja tilan lisäksi ehtineet varata myös catering-firman. Paljon on kuitenkin vielä tekemättä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa, että teilläkin on häät tulossa! Onnea kovasti. :) Meillä ruoka tulee juhlapaikan päältä joten sen suhteen voin onneksi itse olla stressaamatta. :'D

   Poista
  2. Onpa hienoa, että teillä on mahdollista saada ruoka samasta, iski jopa pieni kateus! :) Kovasti onnea myös teille ja yhdyn alla olevaan kommenttiin siitä, että sinusta tulee kaunis morsian!

   Poista
 2. Mä oon sun kanssa tosi samoilla linjoilla :) Olen itsekkin aina ajatellut että kihlat on lupaus avioliitosta ja avioliitto on lupaus viettää koko loppu elämä toisen ihmisen kanssa. Joten kihloihin ja naimisiin menen vain kerran. Siltikin kihlajais ajalla ei ole itselleni niinkään väliä. Siinä vaiheessa kun mennään kihloihin ja luvataan toinen toisillemme koko loppu elämäksi, ei ole väliä onko kihlajaisaika sen perinteisen vuoden vai vaikka 5 vuotta. Tottakai naimisiin halutaan varmasti pian kihlauksesta mutta jos vaikka elämäntilanteet muuttuu eikö ole mahdollista järjestää semmoisia häitä kun molemmat haluaa, niin en pistä pahakseni suunnitella häitä vaikka sen viitisen vuotta :D

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä, että elämäntilanne saattaa muuttua ja siksi häät voivat siirtyä ja se on musta tietysti täysin normaalia. Omat vanhempani olivat kolme vuotta kihloissa ja veljenikin on tainnut olla saman verran kun heidän häät ovat. Mun ajatus on ehkä enemmänkin se, että jos häät eivät tunnu realistiselta kihlautumishetkellä niin miksei sitäkin voi odottaa? Eri asia sitten jos tilanne muuttuu sen jälkeen, jos vaikka esimerkiksi työ menee alta tai lapsi tulee tai muuta. :)

   Poista
  2. Lisään vielä, että jos tosiaan unelmien häihin menisi se viisi vuotta säästää niin sekin on musta ihan täysin ok! Kunhan saa säästettyä unelmapäiväänsä. :D Itselläni vaan tämä 1,5 vuotta on ollut aina se ideaali!

   Poista
 3. Täällä myös ollaan aivan samoilla ajatuksilla! Kovasti meillä mietitty häitä meidän kihlauksen jälkeen, mutta kun selvisi että olen raskaana, täytyy tämä velvollisuus ensin viedä alta pois:) kovasti olisin toivonut että lapsi syntyisi avioliiton sisällä, mutta raskaus ollut niin hankala ettei minusta mitään häitä ole juhlimaan. Mutta kääk, ihana lukea hääpostausta! Pääsee itsekkin tässä ohella unelmoimaan ja haaveilemaan :) Onnea tuhannesti sinne !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta mikäs sen parempi syy siirtää häitä kuin raskaus! :) Onnea hurjasti! Kiva, että hääpostaukset saavat positiivisen vastaanoton täällä, niitä varmasti jonkun verran tulee! :)

   Poista
 4. Susta tulee niin kaunis morsian!

  VastaaPoista
 5. Todella hienoa törmätä tähän ajatteluun :) En itsekään ihan ymmärrä ns. kevytkihlausta, kyllä siinä tosissaan on oltava.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on häät ensi vuonna! :) Pidättekö Helsingissä omanne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Anteeksi, että olen unohtanut vastata kommenttiisi. Kyllä, Helsingissä on meidän häät. :) Missä teillä on häät?

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -