Varför Paris, vi har ju Åbo

Lauantaina herättiin aikaisin herätyskellon pirinään. En tiedä olenko täällä koskaan sanonut mutta olen siitä hassu ihminen, että olen sekä ilta- että aamuihminen. Tykkään valvoa ihan luvattoman pitkään yöhön mutta rakastan myös herätä aikaisin aamulla etenkin jos siihen on hyvä syy. Hyvä syy voi olla pelkästään se, että pääsen seuraamaan heräävää hiljaista kaupunkia mutta varsinkin jos olen lähdössä johonkin herään todella innokkaana. Pärjään hämmentävän vähällä määrällä unta.

Lauantaina hyvä syy oli se, että oltiin lähdössä Joonaksen kanssa Turkuun mihin isoveljeni muutti loppuvuodesta. En ollut vielä ehtinyt tekemään tupatarkastusta hänen ja hänen kihlattunsa uuteen asuntoon joten nyt oli jo aikakin. Heidän kotinsa on niin kaunis, viimeistä yksityiskohtaa vailla täydellisesti mietitty.


Syötiin lounasta heillä, juotiin skumppaa ja höpöteltiin häistä. Meillä riittää niistä juteltavaa sillä he menevät puoli vuotta meitä aikaisemmin naimisiin. Oikea häävuosi siis meidän perheelle kun perheen molemmat lapset astelevat alttarille. Ihana kun voi yhdessä kokea tämän kaiken!

Lounaan jälkeen lähdettiin Turun keskustaan kiertelemään. Kun lähdettiin heidän kotoa oli ulkona todella aurinkoista ja lämmintä ja onneksi sade yllätti meidät vasta kotimatkalla ja saatiin nauttia kauniista päivästä kauniissa kaupungissa. Turku on vähän niinkun Vantaa, siitä ei kuulu tykätä. Ainoana poikkeuksena, että Turku on oikeasti aika kaunis kaupunki. ;) Meillä lentää läppää kotona aika paljon Vantaasta sillä Joonas on sieltä kotoisin ja minä taas virallisesti Espoosta, vaikka en Espoossa ole päivääkään asunut niin se lukee syntymätodistuksessani.


Käveltiin jokea pitkin keskustaan, syötiin rahkamunkkeja ja nautittiin kauniista päivästä. Kierreltiin sisustuskauppoja ja illalla mentiin vielä syömään todella tunnelmalliseen ravintolaan.


Aina ei tarvitse lähteä kauas, että voi tuntea olevansa lomalla. Pitäisi enemmänkin kierrellä tätä kotimaata! :)

1 kommentti:

  1. Mukava miniloma, Turku on kyllä kaunis vanha kaupunki. Olen monesti haaveillut muuttavani sinne.

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -