Häät sulhasen tapaan – Hääpuku!

Minun mielestäni on erikoista miten häät mielletään usein morsiamen juhlaksi. Usein kuulee morsiammiltakin lauseen "mä haluan..." vaikka häät ovat yhteiset. Meillä onneksi valinnat ja päätökset tehdään yhdessä ja molempien toiveita kunnioittaen. Toki minulla varmasti on enemmän ideoita mutta mitään valintoja ei olla tehty ilman, että ne ovat miellyttäneet myös poikaystävääni. Uskokaa pois, on niitä minun ideoitanikin kuopattu ja on myös asioita mitä en olisi ajatellut jos ei Joonas niitä olisi ottanut puheeksi. Minusta on ihanaa, että häistä tulee molempien näköiset ja molemmat ovat yhtä aktiivisesti mukana suunnittelussa.

Hääpuku on varmaan ainoa asia jonka olen häihin itse päättänyt sillä olemme hyvin perinteisiä sen suhteen, että mies ei näe pukua ennen hääpäivää. Hän ei myöskään tiedä siitä oikeastaan mitään.

Hääpuku on tilattu jo viime kesänä mutta myöhemmin olen udellut Joonakselta, että millainen mekkoni olisi jos hän olisi saanut sen valita. Idea tähän lähti siitä, että katsoin telkkarista "Häät sulhasen tapaan" -ohjelmaa ja kauhistelin sitä miten kamalaa olisi kun ei saisi itse sitä päättää. Usein sulhasten valinnat ovat ohjelmassa menneet ihan mönkään ja morsianten toiveita ei ole edes kuunneltu ja valittu jotain joka ei sovi kantajalleen lainkaan.

Joonas selaili hääpukukuvastoja ja valitsi niistä viisi eniten hänen makuunsa olevia joista valitsin postaukseen sitten kolme mekkoa. Kauniita pukuja ja ainakin näistä kolmesta löytyi selkeä yhtenäinen tyyli: merenneitomallinen helma ja pitsiä. Joonas sanoikin, että hänen on vaikea kuvitella, että minun mekossani ei olisi pitsiä, koska hänen mielestään se on niin kaunista. Elokuussa näette menikö hän sen suhteen aivan mönkään vai osuiko oikeaan. ;)


Oma hääpukumakuni on ehkä vähän laajempi kuin hänen sillä olen nähnyt niin paljon erityylisiä mekkoja jotka mielyttävät silmääni. Teen niistä oman postauksen myöhemmin!

Uskaltaisitteko itse antaa miehellenne vapauden valita hääpukunne?

3 kommenttia:

 1. En uskaltaisi, sillä en itsekään tiennyt mikä malli sopisi kropalleni ennen kuin sovitin ja omatkin ajatukset meni lopulta ihan päälaelleen :D Luottaisin kyllä siis hänen valitsevan kauniin puvun, mutta sopisiko se juuri minun vartalolleni on eri juttu.

  VastaaPoista
 2. En uskaltaisi, muutenkin minä ostan miehenkin vaatteet, hän ei ole pätkääkään kiinnostunut. Hänelle on pääasiana mukavuus, joten aika helppo hänelle on ostaa vaatteita. Kaikki käy kunhan ei ole kireetä tai pinkkiä :) Joonaksen valitsemat puvut on kauniita ja aika seksikkäitä. Tykkäisin eniten tuosta missä tuo koko yläosa on pitsiä.
  Mitä jännität kaikkein eniten häiden suhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jännitän eniten varmaan aikataulua ja sitä, että mä en pääse koristelemaan itse tilaa vaan mun "pitää luottaa" ammattilaisiin. :D Tykkään tehdä itse kaiken ja mun on välillä vaikea delegoida joten tämä on varmaan se stressaavin asia!

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -