Mitä odotan äitiyslomalta?

Mulla starttasi eilen viimeinen työviikko ennen äitiyslomaa. Aika on mennyt älyttömän nopeasti ja muistan ajatelleeni kesälomani jälkeen, että enää 11 viikkoa töitä. Se tuntui niin lyhyeltä ajalta ja nyt yhtäkkiä on enää kolme päivää siihen, että on viimeinen työpäivä pitkään aikaan.

Olen jaksanut tähän asti oikein hyvin töissä, mutta nyt viimeisen viikon ajan teen hieman lyhennettyä työpäivää. Tuntuu, että viimeisen parin viikon aikana raskaus on tuntunut triplasti yhtä raskaalta kuin aikaisemmin. Eihän se outoakaan ole, nyt kun kuitenkin ollaan ihan viimeisillä viikoilla.


Äitiysloman aloittaminen tuntuu ihanalta mutta samalla todella pelottavalta. Se tuntuu hypyltä tuntemattomaan. Olen ollut koko aikuisikäni vakituisissa työsuhteissa ilman taukoa työnteosta, joten se, että minulla ei ole minkäänlaista rytmiä arjessani, tuntuu todella oudolta. Nyt puhun tietysti ajasta, jolloin vauva ei ole vielä syntynyt. Tiedostan, että senkään jälkeen ei välttämättä ole minkäänlaista rytmiä mutta ainakin vauvan kanssa luulisi tekemistä riittävän.

Olen ollut aika väsynyt nyt syksyn ajan (keväästä puhumattakaan!), joten tuntuu ihanalta ajatukselta ottaa rauhallisesti nämä viimeiset viikot.


Ihan ensimmäisenä odotan sitä, että voin nukkua päiväunia. Viime aikoina yöt ovat olleet aika tukalat, sillä heräilen jatkuvasti. Jostain syystä herään joka yö kello neljä aamuyöstä ja pysyn hereillä noin tunnin ennen kuin saan taas unta. Joka ikinen yö tämä sama toistuu. Outoa.

Odotan myös sitä, että voin käydä keskellä päivää kävelyillä kauniissa syksyisessä säässä. Pysähtyä huilaamaan puistonpenkeille ja valokuvata luonnon upeaa väriloistoa.

Viettää rauhallisia aamuja podcasteja kuunnellen tai sarjoja katsellen. Pitäisi tehdä jokin Netflix -lista itselle, että mitä kannattaisi nyt katsoa. Kuulostaa niin ihanalta, eihän tällaiseen ole koskaan aikaa.

Parit päiväkahvittelut olen myös ehtinyt sopia ystävieni kanssa. On tärkeää pysyä edes hieman sosiaalisena, jottei mökkihöperöidy tänne neljän seinän sisään ihan täysin.

To do -listalla on myös vauvan vaatteiden pesua, sairaalakassin pakkaaminen ja kodin yleinen valmistelu vauvan tuloa varten.

Takki Marimekko // Farkut H&M Mama // Huivi Zara // Kengät Vans // Laukku Balenciaga

Olen siis suunnitellut ottavani äitiysloman alun erittäin iisisti, mutta let's face it, vauva voi oikeastaan syntyä ihan milloin vain, joten voi olla, etten ehdi tekemään mitään mitä nyt suunnittelen. Oma äitini ehti aikoinaan olla kolme päivää äitiyslomalla kun hänen esikoisensa, veljeni, päätti jo syntyä. Toivotaan, että itse ehtisin edes vähän pidempään.

3 kommenttia:

 1. Oi että, tuntuu että noista ajoista on ihan ikuisuus jo :D Sanoisin nyt näin jälkikäteen että nauti myös ajasta tekemättä mitään (vaikeampaa kuin kuvitella saattaa :D ) ja nauttikaa myös kahdenkeskisestä ajasta sillä kohta teitä on kolme eikä ole aina niinkään helppoa sitten löytää sitä kahdenkeskistä aikaa <3

  VastaaPoista
 2. Ihanan realistisia ajatuksia sulla äitiyslomasta <3 Aikaiset synnytykset periytyy, mutta toivottavasti saat vähän aikaa kerätä voimia tulevaan. Toisaalta hyvin nukkuva vauva antaa sulle hurjasti aikaa äitiyslomapäiviin synnytyksen jälkeenkin. Ihanaa aikaa, nauti tästä!

  mirvaannamarian.indiedays.com

  VastaaPoista
 3. Luonto valmistelee sua jo tulevaan, siitä ne yöheräilyt ♥ Päikkärit on parhaita, nautihan loppuraskaudesta ja omasta ajasta :)

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -