Paritalo Espoosta? Toinen lapsi?

Mä olen haaveilija. En ole se, joka elää hetkessä - myönnän sen täysin! Olen juuri se, joka lomamatkan ensimmäisenä päivänä suunnittelee jo seuraavaa lomaa. Se, joka juuri muutettuaan uuteen kotiin selailee päivittäin Oikotien myyntikohteita. Se, joka edelleen selaa niitä myyntikohteita, vaikka tarkoituksena ei ole muuttaa vielä pariin vuoteen. Se, joka säästää tulevaisuutta varten, vaikkei tiedä mihin (tätä suosittelen kyllä kaikille!).

Joskus haaveista on vaikea puhua täysin rehellisesti ääneen. On sellaisia kevyitä haaveita ja sitten niitä, joiden ääneen sanominen yksinkertaisesti pelottaa. Mistä minä sitten haaveilen tällä hetkellä eniten?

Musta keittiö ja aamiaiskaappi


Minua on jo jonkin aikaa viehättänyt mustat keittiöt. Tämä vasen kuva on ollut unelmakoti -kansiossani Pinterestissä jo vuosia. Haaveilen myös aamiaiskaapista. Sellaisesta, missä olisi astioita, leipäkori, kahvipaketit ja kodinpienkoneet kauniisti piilossa. Sellaisesta, minkä voisi avata viikonloppuisin, kun syötäisiin perheen kanssa rauhassa aamiainen kotona.

Haaveilen myös isosta jääkaapista, jonne mahtuisi paljon ruokaa. Pyrimme käymään kerran viikossa ruokakaupassa, ja kolmihenkiselle perheelle meidän keittiön puolikas jääkaappi, jossa puolet pituudesta on siis pakastinta, on osoittautunut hieman haastavaksi. 


Tumma kylpyhuone ja sauna


Nuorempana ajattelin, että ainoa oikea sisustus on mahdollisimman vaalea. Myöhemmin olen tullut siihen tulokseen, että se on usein vähän persoonaton. Monet vaaleat kodit ovat toki myös kauniita, mutta olen ehkä avartanut ajatuksiani myös tummemmille sävyille ja jopa väreille kodin sisustuksessa. 

Kun vierailen hotelleissa, inspiroidun aina hurjasti ja olen nyt monessa paikassa nähnyt tummia kylpyhuoneita, missä on kultaiset yksityiskohdat, pyöreä iso peili, kaunista kiveä ja koko seinän levyinen lasiseinä saunaan. Sellaisen kylpyhuoneen minä haluan. 

Uusi koti

Kahdesta edellisestä haaveilun kohteesta saatatte ehkä arvata, että haaveilen edelleen siitä paritalon puolikkaasta Espoossa. Tarkoituksena onkin nyt aloittaa säästäminen kunnolla töihin palattuani ja parin vuoden päästä toteuttaa tämä unelma. Olen asunut Helsingin keskustassa nyt kahdeksan vuotta ja rakastanut lähes joka hetkeä. Keskustassa asuminen on helppoa ja on ihanaa, kun kaikki on lähellä, kavereiden on helppo tulla meille ja voidaan hetken mielijohteesta lähteä suosikkiravintoloihin syömään. Oli jopa hetkiä, kun ajattelin, etten koskaan halua asua muussa kuin keskustassa. Ajattelin, että haluan aina asua kerrostalossa. Lapsen myötä olen kuitenkin alkanut haaveilemaan avoimesti siitä, että asuttaisiin vähän rauhallisemmassa ympäristössä ja meillä olisi oma piha. Opin taas, että never say never, minulle kun ei ikinä pitänyt tulla omaa pihaa hoidettavaksi! 


Liljalle päivähoitopaikka keskustasta

Instagramissa mainitsin jo, että meidän Lilja aloittaa maaliskuussa päivähoidossa ja valitettavasti hänelle ei löytynyt ruotsinkielistä päiväkotipaikkaa keskustasta, vaan Lauttasaaresta. Toivon tällä hetkellä niin kovasti, että hänelle löytyisi paikka kotimme läheltä mahdollisimman pian, sillä meidän molempien työpaikatkin ovat täällä keskustassa. Tästä syystä Lauttasaareen kulkeminen vain päiväkodin vuoksi tuntuu vähän turhauttavalta.

PS. Päiväkodin aloituksesta on tulossa postauksia. Ensimmäisenä julkaisen ennen päiväkodin aloitusta postauksen, jossa esittelen teiltä seuraajilta saamiani vinkkejä! 


Toinen lapsi

 Kirjoitinko tämän juuri julkisesti tänne? Kyllä, haaveilen tällä hetkellä toisesta lapsesta. Oikeastaan enemmän, kuin mistään yllä lukevista asioista. Olen haaveillut toisesta lapsesta jo viime syksystä asti, jolloin aloin kokemaan ensimmäistä kertaa elämässäni vauvakuumetta. Sen täytyy olla biologista, sillä en ole koskaan haaveillut lapsista alle kolmen vuoden ikäerolla. En ole myöskään koskaan aiemmin kokenut vauvakuumetta – päinvastoin, olen ihmetellyt onko sellaista  olemassakaan. Nyt todella tiedän, miltä se tuntuu! Viime syksynä aloin puhumaan miehelleni toisesta lapsesta lähes kyllästymiseen asti. Joka toinen lauseeni alkoi sanoilla "sitten, kun meillä on kaksi lasta..." tai "sitten, jos/kun olen taas joskus raskaana...". Me emme kuitenkaan suunnittele perheenlisäystä vielä hetkeen, mutta ajatus on minusta hurjan kiehtova ja olen todella innoissani, jos joku muu on raskaana ja rakastan katsoa raskaustesti- ja gender reveal -videoita Youtubesta. Näitä videoita katsoessa tai jonkun kaverin kertoessa omasta raskaudesta tunnen myös hieman kateutta, mutta hyvällä tavalla. Voi, kuinka haluankin kokea tuon kaiken uudestaan! Etenkin haaveilen tällä hetkellä raskaudesta ja synnytyksestä. Niin outoa! 


Rehellisesti sanottuna haaveilen leikilläni jo ennen toista lasta kolmannestakin, mutta edetään nyt asia kerralla ja yritetään toteuttaa tämän listan haaveita rauhassa.

7 kommenttia:

 1. Ihania suunnitelmia kodin suhteen! Meillä pitäisi alkaa putkiremontti vuoden lopulla niin tulin etsimään ideoita. Tuo vasen kylppärikuva on tosi hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oi, kuulostaa ihanalta! Putkirempan hyviä puolia, kun saa laittaa kaiken uusiksi. :)

   Poista
 2. Kiva postaus! :) Sinulla muuten kertyy lapsesta ja muutenkin paljon kuvia, niin säilötkö niitä minne? Onko suositella jotain ulkoista kovalevyä tms.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla on kaksi Applen koneet maksimimuistilla niin osa kuvista on vaan näillä, mutta tärkeimmät pilvipalvelussa (dropbox) ja sitten mulla on Seagate -merkkisiä ulkoisia kovalevyjä, joille osalle olen siirtänyt kuvia mutta täytyy myöntää, että tässä on petrattavaa. :D Pitäisi siirtää talteen ahkerammin!

   Poista
 3. Toivottavasti haaveesi toteutuu :)

  VastaaPoista
 4. Oot kyllä hurjan inspiroiva! ihania haaveita, toivottavasti toteutuu😍

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -