Tähän aikaan ensi vuonna...

Tiedättekö sen tv-ohjelman "Tähän aikaan ensi vuonna"? Mun mielestä se on ihana ohjelma. Miten kauniita ja erilaisia unelmia sekä tavoitteita ihmisillä onkaan. Liikutun aina, kun ohjelmaan osallistuvat saavuttavat ne. Ajattelin luoda tänne blogiin postauksen samalla teemalla ja kertoa, mitä tavoitteita ja haaveita minulla on seuraavalle 365 päivälle. Iso osa tavoitteista näin äitinä liittyy tietysti siihen omaan lapseen, mutta myös muita tavoitteita on.Tähän aikaan ensi vuonna...

... saamme liikkua taas vapaasti. Nähdä läheisiämme, käydä kaupoissa, elokuvissa ja  ravintoloissa. Lapsemme saa käydä leikkipaikoilla, harrastuksissa ja päiväkodissa. Opiskelijat saavat käydä kouluissansa ja työntekijät työpaikoillansa. Tämän pitäisi olla meidän kaikkien yhteinen tavoite tuleville kuukausille, joten kunnioitetaan rajoitteita, jotta tähän aikaan ensi vuonna koronan aiheuttama eristys on pelkkä muisto menneestä.

... Lilja osaa puhua lyhyitä lauseita. Lapsen kielellinen kehittyminen on yksilöllistä, mutta olen aika varma, että Lilja osaa lyhyitä lauseita vuoden päästä. Hän oppii joka päivä uusia sanoja ja ymmärtää yllättävän hyvin puhetta, pyyntöjä ja kysymyksiä. Tällä hetkellä lempisana on "vau", ja kaikki on nyt "vau".

... Lilja ei enää käytä vaippaa. Apua, en ole edes vielä kunnolla miettinyt, miten osaan tämän toteuttaa. Miten edes opetetaan lapsi kuivaksi? Potta harjoittelun olemme jo aloittaneet, mutta se ei ole alkanut kovinkaan lupaavasti, enkä itsekään ole ollut opettelussa kovinkaan johdonmukainen. Asia siis, joka otetaan yhteiseksi  projektiksi ja tähän aikaan ensi vuonna Liljalla ei ole enää vaippaa.

... olen säästänyt vähintään 2000 euroa. Olen viime vuosina tullut aika säästäväiseksi ja säästötilin saldon kerryttäminen tuo minulle enemmän iloa, kuin rahojen tuhlaaminen. On ihana tunne, kun tietää olevansa varautunut ja selviävänsä pahan paikan tullen. Tästä hyvä esimerkki on tämä kevät, kun olen lomautettuna kolmen kuukauden ajan. Edellä mainittuun suhteutettuna tuo asettamani tavoite on mielestäni aika realistinen enkä aio säästämisen suhteen vaatia itseltäni liikaa. Tällä hetkellä sijoituksiini menee automaattisesti "vain" 50€ kuukaudessa, mutta sekin tekee 600€ vuodessa. Säästettävää sen lisäksi jää siis alle 120€ per kuukausi.

... olen myynyt kaikki turhat vaatteet ja tavarat kirpparilla tai lahjoittanut ne eteenpäin. Minulla on tapana siivota ylimääräisiä vaatteita ja tavaroita pusseihin ja laittaa ne kaappeihin tai vinttikomeromme täytteeksi. Nyt olen saanut itseäni vähän edes niskasta kiinni ja varannut kirppispöydän mutta en tiedä, miten tämä tämänhetkinen tilanne vaikuttaa sen toteutumiseen. Toivon kuitenkin, ettei nuo pussit ja tavarat ole meidän kodissa enää ensi vuonna!... olen saavuttanut 10 000 seuraajaa Instagramissa ja täten saanut swipe up -linkit käyttööni! En ole ikinä haaveillut valtavasta seuraajamäärästä ja minusta on uskomatonta, että teitä on jo yli 8500! Noin monta ihan mielettömän ihanaa ihmistä seuraa perheeni elämää, aika uskomatonta. Swipe up -linkkejä pyydetään storyihin usein, mutta se on tosiaan ominaisuus, mitä vain yli 10k-tilit voivat käyttää. Olisi ihana pystyä jakamaan näitä blogipostauksia siellä, vinkkaamaan tuotteista paremmin sekä pystyä tekemään entistä laadukkaampaa sisältöä myös yhteistyökumppaneille.


... odotamme toivottavasti meidän toista lastamme. Aika pelottavaa sanoa tämä ääneen. Tämä on se minun suurin unelmani. Haluaisin kovasti Liljalle sisaruksen, mutta siihen oikean hetken tietäminen on vaikeaa, ahdistavaa ja mahdotonta. Mikä on se paras ikäero? Kaikessa kun on puolensa ja kaikkeen kun ei voi edes itse vaikuttaa! Toiveita kuitenkin on ja toivon, että tähän aikaan ensi vuonna perheemme kasvaisi yhdellä mini-ihmisellä.


Mikä on sun "tähän aikaan ensi vuonna..." -unelma?

2 kommenttia:

 1. Olipas sulla ihania ajatuksia ensi vuodelle. Näistä tuli itsellekin todella hyvä mieli ja monissa asioissa koen voivani samaistua haaveisiisi.

  Pakko mainita, että juuri noin se menee täälläkin säästämisen suhteen: tuntuu, että enemmän mielihyvää saa säästöön kertyneistä summista kuin rahan käyttämisestä, haha. :-D

  https://www.hifromemmi.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Jep, ja mitä enemmän rahaa säästyy sen vaikeampi sitä on minusta käyttää. :D Tsemppiä tavoitteisiisi!

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -